Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za okouzlujícím půvabem Anny Poliatovy, pařížské top modelky, se skrývá tajemství, díky kterému se ocitne v centru nebezpečné operace, rozehrané špičkovými agenty soupeřících tajných služeb. Film Anna je strhující a nervy drásající jízda plná překvapivých zvratů, vášnivých vztahů a dechberoucí akce. (Vertical Entertainment)

Recenze (513)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Milý Lucu, s politováním konstatuji, že nám stárneš a v hlavě se Ti stále dokola točí brutální Nikita, což by samo o sobě ani tak nevadilo, pokud by sis uvědomil, že Anne Parillaud je jen jedna a tahle Sašenka jí ani po kotník nesahá. Do filmových žánrů bych zařadila ještě komedii, když si třicetikilová modelína pohazuje s devadesátikilovými chlapy, neubráním se smíchu. Navíc tu není žádný chlap, který by za hřích stál, ano, ano, přiznávám, opět asociace (Tchéky Karyo, Jean Reno). Nicméně i pro tentokrát chci dostát své vlídnosti, neb mě to hopsání v čase pobavilo a Helen Mirren to výrazně potáhla, parádní kágébačka. Lucu, jen díky dlouhodobé náklonnosti hodnotím kladně, neb vím, že to umíš zpropadeně lépe. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Štruktúra rozprávania, je podobná rozhodeným kockám. Akcia sa v tomto prípade tak akosi stráca a nie je až tak podstatná, ale nieje zlá ( hlavne scéna v reštaurácii ). Chcelo to byť inteligentnejšie, ako podobné špiónske filmy s ženskými hrdinkami, ale príliš to nevyšlo. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Luc Besson servíruje velice ambiciózní, dravou a slušně napsanou akčňárnu! Navíc to obsazení je naprsto skvělé ve všech rolích. Helen Mirren je skvělá! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Saša je sice v obličeji sexy, ale s její postavou anorektické modelky ji fakt absolutně nevěřím, že zrube bandu stokilových čuňat na hromadu.. Ony podle toho taky ty bitky vypadají. Choreografie sice parádní, ale jde vidět, že všichni kdo se s ní fackují vynakládají hrozně moc úsilí aby to vypadalo, že energie úderů a chvatů vychází jakože od ní...No nic.. taky je to už několikátý špiónský thriller s ženskou v hlavní roli, takže divákovi velmi rychle docvakne, že tohle je ten typ filmu kde nic není jak se zdá a ať se stane cokoliv, tak zaručeně přijde několik finálních twistů které jakože nemáme čekat.. No nic... Jako jednorázová odpočinkovka to nicméně asi funguje a je tam pár vymazlených dialogů/hlášek, takže tři rudé a nazdar... Jenom teda, Besson už asi definitivně není tím vizionářem co kdysi.. škoda. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě v první polovině strašně vadily hrátky s nechronologickým vyprávěním. K Anně jsem díky tomu nedokázal přilnout. Daleko víc by mě bavilo, kdyby se Besson prostě otevřeně přiznal, že si z Nikity dost půjčuje a vyprávěl příběh od začátku. Naopak druhá polovina, už mě v tomto ohledu bavila. Těch zvratů a překombinovanosti bylo tedy zbytečně moc, ale dávalo to smysl. Na hlavní hrdinku se určitě fajn dívá, a když má v ruce kvér dokáži ji věřit. Ale jakmile dojde na rány mám to jako u Atomic Blonde. Těm úderům se věří hůř. Na druhou stranu buďme fér, od Anny se nečekala áčková přehlídka a právě Anna mi jako hezká blond variace na Johna Wicka přišla nakonec lepší než zmíněná AB. Takže spokojenost za 70 procent. ()

Olicak 

všechny recenze uživatele

Film to není vůbec špatný, hodně zvratů i postavy jsou zajímavé, ale scéna v restauraci, kde všichni pobíhají jako splašený slepice, mě donutila dát jen 3 hvězdy. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Besson si natočil novou Brutalni Nikitu... predvidatelne, ale zabavne. Cillian mi do te role vubec nesedel....nejlepsi byla Mirren ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozporuplný film. Na jednu stranu scénář dával smysl, tedy alespoň v rámci poněkud překombinovaného špionážního příběhu. Motivace postav nakonec taky nebyly úplně odbyté, ale tím to asi končí. Pohybujeme se patrně pár měsíců/dnů/týdnu od pádu železné opony, ale hrdinové používají mobilní telefony, na počítačích nahrávají vzkazy na webkameru patrně ve Full HD a agent CIA vyhrožuje odesláním do tajného vězení v České republice. Takže divák vlastně neví, zda se pohybuje v nějaké alternativní realitě, kdy SSSR existuje dál, nebo zda tvůrci zcela rezignovali na snahu o nějaké realistické dobové zakotvení. Jistě, Mirren, Murphy a Evans se snaží seč jim síly stačí, ale vyzáblá modelka se silou Terminátora v hlavní roli to prostě neutáhne. Jakkoliv se na ní dobře dívá... ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Achjo....Achjo!! Tohle se mi líbilo tak asi 30 min. Pak se mi to začínalo pomalu jistě líbit míň, ještě míň, až mě to začalo fakt srát. A úplně se divím sám sobě, protože "mstící se akční dívky", s andělským obličejem a velkým srdcem a široka rozevřeným klínem jsem měl ve filmech vždycky moc rád! Přece vzpomeňme na Flipnicovy večerrní párty s Christinkou Lindberg, Camilkou Kietnovou, japonečkami, čínankami a dalšmímki .....mi, mokré vlhčené kapesníky všude kolem po pokoji ... No nevím, jednak stárnu a jednak tohle mi přišlo jako fakt trapná akční vykrádačka všeho jak z poslední doby (ty akční scény), tak z doby minulé (ty "milostné" scény), Besson dokonce vykradl sám sebe, když byl ještě mladý (Nikita), vykradl nedávnej relativní hit s o dost více šukézní Jennifer Lawrence (která ještě furt netrpí bulimií), bylo to až ubohé a snad jen senilita a vysoké stáří je mu jistou omluvou. Nelíbil se mi děj, tam se mi fakt nemohlo líbit vůbec nic, nelíbila se mi ani ta bulimička, co hrála hlavní roli. Tudíž se mi nelíbily ani šukací scény, kdy koza byla vidět vteřinu (musel jsem si to poté vynahradit "google - Sasha Luss nude"), nelíbily se mi herecký výkony, hlavně tý Sashi, která jediný co, tak uměla chodit jako modelka (to je málo!!) a roztahovat do široka hubený nohy a klín). Tam si nechá postupně zabořit několik partnerů, aby ukázala svoji emancipaci a jak ženský dokážou kundou (a také důvtipem, když se hodně snaží...) ovládat muže a s pistolí si to nakonec!! Představte si to!! SPOILER:prošukala a prostřílela až ke svobodě ...Ještě mi vadilo, že v milostných scénách chyběly něžnosti a šlo tam jen o tu kopulaci ... :-D Chápu, že se to v dnešní době mládeži asi libí a že se u tohoto dá dobře pohonit, ale že třeba se to líbí i starýmu fotrovi VERBALOVI, mi příjde nějaký divný ... :-)) Taky jsem nepochopil, jak 40ti kilogramová holka přepere celou hospodu s asi 30 ti chlapy... To nejde!! Já to zkoušel a to vážím 90kg a nešlo to hele ... Prostě to je kravina film a ta holka byla příííšerná. Konec! (jo a ani ten rejp na začátku v Rusku mne neoblažil) ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Zábavné, chytré, s přitažlivou hlavní hrdinkou "Železnou pěstí v sametové rukavičce" a k tomu plné překvapení! Co víc si od filmu přát? Plný počet! Když to srovnám třeba s tímhle... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nebezpečně krásná dívka je zároveň brutální vražedkyní, kdepak už jsme tenhle motiv viděli? Během prvních minut a prvních skoků v čase jsem byla hodně skeptická a zmatená, brzy jsem si ale tuhle Bessonovu hru začala neskutečně užívat. Sasha Luss by klidně mohla seknout s modelingem, protože byla výborná, skvěle ji ale doplňovali i pánové Evans a Murphy a hlavně Helen Mirren. Druhá projekce už asi nebude tak překvapivá a tím pádem i zábavná, přesto hodnotím vysoko. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Slečna Anna je za vodou/jsem sám se svou svobodou." Před třiceti lety hrála Nikitu Anne Parillaudová, teď hraje Annu, špičkově vytrénovaného agenturního zabijáka, Sasha Lussová. Tvůrce pak nehraje s divákem šachy, ale na schovávanou, protože před ním ukrývá důležité informace, ovšem jakmile je tento "trik" jednou odhalen, lze některé dějové zvraty celkem přesně odhadnout. Film je to svižný a zábavný a spolu s Valeriánem pro mě představuje Bessonovo umělecké zmrtvýchvstání. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Ano, je to dosti podobné Rudé volavce, ale scénář byl daleko promakanější a nelogická místa vždy pečlivě vysvětlena, což u mnoha jiných filmů neuvidíte. Ano, bylo to až neuvěřitelně terminátorské (taky bych chtěla po pouhém roce výcviku umět co Anna, ale obávám se, že by mi na to nestačilo ani sto životů), ale zase to přidávalo na akčnosti - a bylo se na co dívat. Luke Evans potěšil jako vždy, Olga Helen Mirren byla úžasná jedovatice. Ale jinak to byla samozřejmě pohádka, nikdo z filmařů neví, co se opravdu v KGB dělo, jen si to takhle představují. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......taká bessonovská paródia na filmy o agentoch......priemer ....dalo sa pozrieť ,ale námet-scenár mohli byť lepšie...ale od L.B. to lepšie......... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Luc Besson si u mě v Druhých šancích vede ze všech režisérů zatím nejlíp, ale po třech skvělých filmech holt muselo přijít nějaké to zklamání. Fakt dlouhou dobu jsem tomu chtěl dát 3*, protože navzdory všem pitomostem v tom to má dost slušné akční scény a cool vizuál, díky kterému tenhle ve všem o dost slabší remake Nikity aspoň trochu funguje a dlouho si držel moji pozornost, jenže jak se to neustále snažilo překvapovat novými zvraty, stal se z toho v závěru překombinovaný blábol, který tomu tu moji třetí hvězdičku okamžitě odebral. Navíc jsem nepochopil, proč je to celé retrospektivní, když to tam nemá žádný hlubší účel. Takhle to vypadá jako jeden z těch filmů, které jsou retrospektivní pouze proto, aby vypadaly chytřeji, než ve skutečnosti jsou a svoji hloupost se tím pokusili zakrýt. A Anna taková holt je - tváří se chytře a promyšleně, ale je to slátanina. Zvlášť, když to vyloženě připomíná Nikitu a člověk tak má možnost srovnání. V čem je Nikita geniální, to v Anně zoufale nefunguje a díky tomu celý ten film bohužel za moc nestojí. Po filmařské stránce je slušný, určitou atmosféru má, ale jinak je to dost slabé. No nic, snad mi Mafiánovi sednou značně víc. Lepší 2* ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Největším problémem asi je, že Anna není vůbec akčním filmem, jak trailery slibovaly. Pořádných akčních momentů se dočkáme asi jen ve dvou případech (ta nejlepší byla nastíněna v ukázkách). Jinak se jedná o zdlouhavý, prokecaný příběh jedné modelky, ke které se nechovali přívětivě a tak se stala zabijákem. Kvalitu trochu zvedají Luke Evans, Cillian Murphy a Helen Mirren. Bez nich bych se jednalo o odpad. Je to nudné, překombinované a nezáživné. Potenciál to mělo, ale žel John Wick v sukni se nekoná. Atomic Blonde je rozhodně lepší počin. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jedna z těch lepších Bessonovek.Je to sice zběsile překombinované a ve své přeplácanosti mnohdy spíš budí úsměv,ale jako celek je Anna poměrně zábavná a plusem je rozhodně i to,že se nikde moc nezdržuje a děj letí kupředu ve slušném tempu.Skoky v čase nevadí a orientovat se v nich dá bez větších problémů.Sash Luss hodně připomíná Millu Jovovich ve vší své prkennosti a nikdy z ní nebude oscarová herečka,ale kouká se na ní hezky a i akční scény zvládá s přehledem.Nakonec ani nevadí,že Besson dost ujel v tom jaká technologie se ve filmu používá vzhledem k období ve kterém se film odehrává.V rámci žánru ok jednohubka...70% ()

Reklama

Reklama