Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Recenze (262)

borec999 

všechny recenze uživatele

Typický PG 13 Blumhouse horor (mierna až žiadna brutalita a málo krvi, za pár miliónov natočené, s desiatkami miliónmi zarobené) a celkovo nič, na čo sa bude o pár rokov spomínať. Veľa teenagerských postáv (typické motívy ich života ako sociálne siete, chlast, sex a vzťahy) jednoduchá zápletka (pravda alebo úloha?), trocha humoru a rádoby cool momenty (úsmevy posadnutých), ktoré však nie sú až tak strašidelné ak nie ste zrovna násťročná cieľovka. Lucy Hale je sympatická hlavná hrdinka, ostatné postavy už tak sympatické nie sú a navyše sa často správajú ako úplni idioti. Celkovo, pozerateľná oddychovka na prečistenie mozgu s pár schopnými momentami. Ak však nad ňou nebudete príliš rozmýšľať... 60% ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Nechapu ten hate. Je to presne tak, jak jsem si to predstavoval. Neni to nejlepsi od Blumhousu ale jako levna zabava to obstoji. Ja jsem se bavil! ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Smál jsem se jak kráva už od začátku. Přistupujte k tomu jako k Nezvratný osud a čumte na to jen kvůli smrtím který jsou srandovní jak svině. A ty face morphy alá Aphex Twin byly strašný. Zbytek filmu je jen stokrát viděná šeď kde banda velmi hloupejch dospělejch teenagerů umírá jeden po druhým a chovaj se jak blbci od začátku do konce. Příběh nepřekvapí a nedává smysl. Je to jen blbá rutina. Zasmát a pryč. Nejvíc mě pobavilo jak je ten frajer musel nalákat do kláštěra aby přenesl tu kletbu jelikož to bylo pravidlo a na konci když vysílaj na Youtube tak se kletba přenáší na všechny diváky a najednou v tom klášteře bejt nemusí :))) ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč toho tolik divákům vadí. Já se bavil dost dobře, možná až moc. Vůbec jsem od toho nic nečekal, spíš jsem myslel, že to bude propadák, ale tahle psychárna mě nehorázně bavila. Dost často jsem si říkal „rozhodne se, nebo ne?“, právě tohle mělo krásně napínavou atmosféru. Některé zvraty byly fakt parádní. Postavy mi přišly úplně v pohodě (obzvlášť kočka Hale), teda až na tu blondýnu, ta byla příšerná. Určitě musí být těžké vymyslet scénář na tenhle nápad, tady si s tím pohráli skvěle. Dokonce ani pointa vůbec neurazila. Konec byl dost slušný, i když z toho mohli vymáčknout trochu víc, tak za mě překvapivě super. Na pohled celý snímek vypadá docela trapně (hlavně pro fanoušky hororů), ale já jsem se od koukání opravdu nemohl odtrhnout, a to je prostě obří plus. „Jestli chceš přežít, musíš myslet na sebe. Ne na ostatní.“ ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to ne tak starý horrůrek "Neutečeš". Zase banda teenegrů, zase podivná hra...zase docela tupé jednání všech zůčastněných.Tohle ale asi bylo ještě o něco horší. Vyvolání démona, který si rád hraje - co přijde příště? Pivní satan? Kterýkoliv díl Nezvratného osudu tohle lehce strčí do kapsy. ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Truth or Dare je slušným príspevkom do žánru nadprirodzených hororových filmov. Napriek niektorým nedostatkom ponúka napätie, zaujímavú premisu a solídne herecké výkony. Len netreba od toho čakať niečo veľké. 6/10 ()

Luff 

všechny recenze uživatele

Konecne neco noveho co me oslovilo. Dnešní horory jsou fakt vsechno sracky na stejny brdo. Ale toto ma napad. Vadi nebo nevadí? 🙃 Ty xichty z hlavy nedostanu. Paráda!... (akorat hlavni postave mohli dat najist, stale jsem cekala kdy se zlomi vejpul) ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 3.5 milióna dolárov // Tržby_ 95.3 milióna dolárov // Tržby v ČR_ 3 363 914 Kč // Diváci v ČR_ 23 398 // Tržby v USA_ 41.4 milióna dolárov ()

Smokey1468 

všechny recenze uživatele

Parta přátel si jede užít prázdniny. Shodou náhod narazí na neznámého typka a naši tupí kamarádi se jím samozřejmě nechají nalákat někam do opuštěného domu, ve které se nechají přemluvit ke hře Pravda nebo úkol. Tentokrát se ale do hry vloží i jakési nadpřirozené síly a boom, boj o život těch stupidních teenagerů začíná. Bylo to nudný, stupidní, s klišém na každém rohu. Už podle traileru jsem cejtil, že to bude špatný. A film nezklamal, bylo to možná ještě horší. ()

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Velký potenciál celého snímku byl doslova utlučen do bezvědomí sto a jedenkrát obehranou pohádkou začínající asi takto: "Bylo nebylo, před mnoha lety se skupinka přátel rozhodla strávit poslední společné prázdniny před rozchodem na vysoké školy v Mexiku...". Maminku ve vyprávění přeruší její děti: "Ale mami, v Americe jsou plnoletí až ve dvaceti jedna letech, ale střední školu končí v devatenácti. Tak jak bez doprovodu dospělého je mohli pustit přes hranice? A proč jeli do Mexika? Proč neletěli třeba do Portorika (území USA) nebo na Hawai (Poslední připojený stát k USA roku 1959), tam by si přece užili víc?" Maminka se zamračí: "Tak chcete slyšet tu pohádku nebo ne?" Synáček se neklidně zavrtí na posteli, vymění si pohled se sestrou sedící se založenýma rukama, přičemž na místo odpovědi pokračuje ve vyprávění sám. "A v tom Mexiku je unesla nějaká vyšinutá banda, nebo je někdo proklel. Prostě budou zase umírat jeden po druhém, dokud se neobjeví nápis Konec (The End). Dobrou noc, mami. Máme Tě moc rádi.".............. Bohužel, přesně takto předvídatelný vývoj dějové linie scénáristé nechali průhledný. Velký potenciál námět měl. Žel Bohu se potvrdilo mé tvrzení a osobní zkušenost s tím a o tom, že pracuje-li na scénáři nebo knize více osob - výjimkou jsou pouze učebnice a naučná literatura, skončí to 99% případů katastrofou.... Starý kostel, rozbitá dóza s hnijícím jazykem, jako zlý kašpárek se Echt hloupě šklebící démon s ještě hloupějším jménem, dokola skrze druhé osoby dotazuje: "Vadí - Nevadí?" - v anglosaské verzi: "Pravda nebo Výzva?". Závěrem scénáristé uštědřili poslední ránu celému potenciálu. Na místo sebeobětování a tím ukončení oné hry démona, což je zcela logické a jediné zbývající možné řešení zodpovědných a morálních osob, do hry vtáhneme celý svět... No co víc dodat?! Scénář každému ze scénáristů otřískat o hlavu, spravedlivě rozdělit jednotlivý počet stran, a tyto je nechat sníst s připraveným telefonem k zavolání RZety pro zajisté následují otravu z tiskařské barvy... Odpadkový koš, prosím!... a také Nalges...ehm, zkrátka tabletu proti migréně. Děkuji.... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty hejty. Za mě zajímavá podívaná s dobrým castingem, pozoruhodnými úkoly a hustým vyvrcholením. ()

Matixed 

všechny recenze uživatele

Kreativní finále filmu mě napadlo již v průběhu a když se ukázalo že jsem to vlastně předpověděl, tak jsem nebyl naštvaný, že film je předvídatelný. Měl jsem radost z toho, že se takového zakončení skutečně nebáli. Jako bonus jsem se párkrát během filmu i leknul. ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Už se na ty debilní hororrový výplachy na 100 a 1 způsob pomale nedívám, ale tady mě zaujal námět vadí/nevadí a po shlédnutí jsem velice mile překvapen, i konec byl fajn, narozdíl od těch jak horrory tradičně končívají :-) Stokrát lepší jak ty omletý duchařiny co tady mají mnohem vyšší hodnocení. Na jeden víkendový večer příjemně pobaví. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se od začátku do konce. Jediné, co bych tomu tak vytknul, je, že hlavní hrdince umíral někdo z jejích přátel v náručí a ji nekápla ani slza, ani se na něj nepodívala. Mohla říct aspoň něco jako: "Škoda". ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie tak zlé ako tu ľudia píšu. Samozrejme nečakajte od toho horor ktorý vás vydesí ale inak je to dobrá zábava. Plynie to rýchlo , nenudí to , má to sympatických hercov a zaujímavý nápad. Koniec som vôbec takýto nečakal. Na druhej strane mi tam chýbali nejaké lakačky alebo aspoň dobré masky. Inak ako hovorím pohodový film na jedno pozretie . ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Light verzia Final Destination pre teen publikum, Sem tam jemne napínavé scény, sem tam dobrá vraždička, inak scenár, herecké výkony výrazný podpriemer. A koniec tomu nasadil korunu. WTF? ()

S.Kok.i 

všechny recenze uživatele

Medzi mojim prvým a druhým pozretím tohto filmu prešli 4 roky, a podľa toho čo som si zaznačil do súkromnej poznámky, sa môj dojem z neho ani časom moc nezmenil. Skôr dokonca mierne zhoršil (dosť možno rozdiel urobilo kino). Atmosférou a hororovo je to asi najslabší film, aký som od Blumhouse videl. Scenáristicky veľmi odfláknuté, čomu niet divu, keďže vraj celý film bol narýchlo zbúchaný.  Herci nesympatickí s nepresvedčivými výkonmi. Trošku ma mrzí premrhaný potenciál prostredia toho kostola, kde to všetko začalo. Bolo by to trošku temnejšie keby sa to viac točilo okolo neho.  Aj napriek negatívam ktoré film má, sa ale pridávam na stranu tých, ktorí sa pri filme zabavili. Pri pozeraní som si oddýchol, a aj napriek tomu, že to je skôr blbosť, ktorú si viackrát nezapnem, mi ten čas ušiel rýchlo, a tie tri hviezdy s odretými ušami si to podľa mňa zaslúži. 50% ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

No hrozný. Jako horor je to jistě úžasný, ale jako film už to nikdy v životě nechci vidět. Vlastně to ani nechci dokoukat. Tak trochu Nezvratný osud. A ten konec popírá moralitu hlavní hrdinky! Ts. Horor, co ale vlastně stojí za zhlédnutí, protože splnil, co se od něj čeká. Je jen moje chyba, že na to koukám. Nicméně je trochu pravda, že mi hrdinové moc k srdci nepřirostli a jestli někdo umře nebo ne mi bylo celkem fuk. ()

Reklama

Reklama