Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

John Cho se od MILF hlášky herecky posunul trošku dál (viz jeho film Columbus, který ale nikdo neviděl), Searching ovšem není úplně film o hercích. Je o brilantně vypointovaném příběhu, u jehož zpracování se režisér/scénárista rozhodl jít cestou sledování přes monitor a jiné obrazovky (přesně po vzoru našeho skvělého Semestru, ale jistě bychom tuto metodu vysledovali i dál), na kterou si člověk (i když viděl zmiňovaný seriál) musí zpočátku navyknout, aby se mu následně snímek zaryl pod kůži a napětím jej zarazil do sedačky. To se mi přesně stalo a nechci psát nic dalšího kromě dávno pofláklého, o filmu si nic nezjišťujte a jděte do toho naprosto nepolíbení! 10/10.. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Během sledování se mi to celkem líbilo, ale s odstupem jednoho dne to vnímám čím dál kritičtěji. Prvních 14 minut je nesnesitelně nudných (svou banálností), ten celkový nápad se sledováním něčí plochy není nic nového a už to tady bylo mockrát (a většinou i v lepším zpracování), a závěrečné rozuzlení mi osobně přišlo směšně nepravděpodobné a velmi nepovedené. Nesednul mi ani herecký představitel hlavní role, film má ale myslím docela dobrý soundtrack. Searching osobně vnímám jako ucházející (leč nepříliš původní) experiment, který celkem stojí za vidění - že by to byl ale nějaký zázrak, to si určitě nemyslím. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ťaman ztratí opičku a rozjede otravné sajbrpátrání, kdy sto minut unyle četuje, skájpuje a ássbukuje, až se dokliká k naprosto mdlé a nedramatické pointě. Opravdu nechápu tu hysterickou přebušenost téhle prudy, není to ani originální, ani zábavné, a na toto téma už existují mnohem zdařilejší a daleko sugestivnější pičiny. Prudy, kterou navíc opět zjevně cvaklo jako své píárko Džobsovo zlodějské impérium enormně předražených pleček pro frajeřící snobské mentály a jež nese jasné poselství, že Okna už používají jen mrtví a jinak celá ta tolik progresivní zmanipulovaná degenerace pečlivě vypláchlých reklamních konzumentů musí mít samozřejmě ony židácky cenově přebušené a externě nekompatibilní, ale přece tolik kůl vergly s nepřátelskými operáky! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pátranie, ktoré neohuruje zápletkou, ale boduje voľbou prezentácie. Väčšinu času sledujete obrazovku počítača na ktorú vyskakujú okná plné stôp a hlavne "stôp". Na prvú dobrú to znie ako nuda. Ako pokus ukázať prstom na všeobecnú závislosť na sociálnych sieťach a riziká s tým súvisiace. Našťastie sa naozaj pátra, podozrenie strieda podozrenie a PC je len sprievodca, ktorý Vás pretiahne sieťou falošných uličiek až k pravde. Samozrejme podobných online pokusov tu bolo už viacero, ale Pátrání sa úspešne vyhlo väčšine nástrah námetu a prinieslo uspokojivé preklikanie sa k finále. Keby bolo drastickejšie, tak by sa môj celkový dojem určite prehupol k 4*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Občas se stane že je pro určitý typ filmu zvolena ta správná nejlepší forma. A tady to přesně vyšlo. Film jako například Výměna s Angelinou Jolie působí občas napínavě. Tohle je napínavé vlastně po celou dobu. Zoufalý otec ví že mu dochází čas, on svou dceru přeci zná, přestože o sobě začne v průběhu pátrání pochybovat. Film nevyběhl jen s kolegou Hanysem. I já si už už myslel, že vím kdo za tím vším stojí. No prostě paráda, která strčí do kapsy i nejlepší film podle Moviezone Tísňové volání. Nechápu, že tahle pecka unikla naší kinodistribuci. 100% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Vzhľadom na to, že mali sedem týždňov náskok pri natáčaní, režisér Aneesh Chaganty a producent Sev Ohanian najali strihačov a spolu vytvorili hrubú verziu filmu, pričom Chagnaty zahral všetky postavy. Táto verzia trvala hodinu a 40 minút. Pred začatím natáčania ukázali túto verziu štábu, aby každý získal predstavu o tom, čo vytvárajú. (Pat.Ko)
  • Celý film sledujeme pouze na monitoru počítače nebo televize. (Duoscop)
  • V skutočnosti neexistuje jazero ani roklina s názvom Barbosa blízko Gilroy, Kalifornia. Cesta 152 má tiež iný smer než ten zobrazený na Google Maps vo filme. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama