Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

xerno 

všechny recenze uživatele

Výborný, prakticky dokukmentární film o nejslavnější hudební skupině všech dob. No, ono to zase tak dokumentární neni, ale dozvíme se o členech skupiny přece jen o něco víc, než jen jejich hlasy při zpěvu. Jako film to zase takovou hodnotu nemá, ale samotná muzika je tak hodnotná a film natolik zvěční, že není jiné možnosti, než dát plný počet bodů. Je to na hraně, ale 5* je oprávněných, alespoň z mojí strany. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Perný den jsem viděl před dlouhou řádkou let a těšil jsem se, jak si oživím pozitivní vzpomínky. Je to zvláštní, ale kdykoliv vidím hudební film natočený na počest slavné skupiny nebo zpěváka, obvykle jdu oproti vzpomínkám s hodnocením dolů. Stejně jako u podobných snímků musím konstatovat, že tady chybí scénář, který by dokázal hity zasadit do nějakého přitažlivého příběhu a děje. Je to spíš jeden dlouhatánský videoklip natočený jako hold proslulé skupině a vezoucí se na vlně beatlemánie. Producent a režisér si holt řekli, že na tomhle projektu se prodělat nedá a kluci ze skupiny chtěli své fanoušky oslovit i jinak než koncertováním a zvukovými nosiči. Proti písničkám se nic namítat nedá, Beatles jsou i na filmovém plátně charismatičtí, takže nakonec 60 % celkového dojmu. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je vlastně úplně o ničem, ale jde o Beatles a to stačí :) Holt někdo přemýšlel takto: Když nám Brouci vydělávaj na poli hudebním, proč by nám nemohli vydělat nějakou tu libru i na poli filmovém? A nápad byl na světě. Abych pravdu řekl, tenhle film by se mi nikdy nelíbil, kdyby tam nehráli Brouci. A to mě přivádí do situací, že jde o notoricky známé osobnosti s notoricky známou hudbou a já je vidím v běžných situacích chovat se jako lidi... to je v současné době opět zživotňuje (3 z 4 jsou už ve věčných hudebních studiích). Dokonce se mi zdá, že minimálně dva Brouci umí slušně herecky zahrát, hmm... ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Beatles jsou tak obrovský fenomén a legenda v hudební branži, že podobný úkaz se asi hodně dlouho (jestli vůbec) opakovat nebude. Takže nápad natočit s nimi celovečerní film, který je protkán jejich hity, se tak nějak sám nabízel. A John, Paul, George a Ringo si toto natáčení evidentně užívali plnými doušky, zablbli si, zašprýmovali, sem tam přihodili nějaký ten hit a mě to s nimi moc bavilo i po padesáti letech od uvedení tohoto snímku na světlo světa! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Perný den je stejně jako Čtyři svatby a jeden pohřeb britská komedie. Jaký je mezi nimi rozdíl? Značný. "Svatby" jsou popkorn a Perný den je totálně ulítlý film. Beatlesáci hrají přirozeně, nejlepší z nich je ale Ringo, který opravdu HRAJE. Je tu spousta vtípků, které nepochopí každý: "Oni jsou jen TŘI!" ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Odpověď Ringo Starra na otázku novinářky "Are you a mod, or a rocker?" ("Jste mod, nebo rocker?") slovy "I'm a mocker" ("Jsem posměváček") byla v roce 2007 časopisem Premiere zařazena na 58. místo žebříčku "100 nejlepších filmových hlášek". Mod je subkultura vzniklá v Londýně koncem 50. let s vrcholem na začátku 60. let, jejímž životním stylem jsou hudba, módní oblečení, úhledně učesané krátké vlasy, tanec a skútry Lambretta nebo Vespa. (Morien)
  • Časopis Time v roce 2010 zařadil snímek mezi 100 nejlepších filmů (od roku 1923, kdy vyšlo první číslo časopisu). (Duoscop)
  • Titulní píseň "A Hard Day's Night" napsal John Lennon za 24 hodin. (M.B)

Reklama

Reklama