Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nesklamalo mě a určitě si pustím znova! ■ Po druhém shlédnutí: Ano. Autentické. Vtipné. Sympatické. Dědeček mi v první chvíli nesedl, ale zvykl jsem si a aktuálně tvrdím, že je k sežrání. Fascinuje mě davové šílenství, které Beatles vyvolávali - neznám skupinu, která by dnes dokázala něco podobného. Jo a moje dcera si celý jeden den pobrukovala A Hard Day's Night :). ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Asi je dobře, že Lester & spol. dostali na natočení a sestříhání od United Artists jenom měsíc, aby film ještě stihl vydělat, „než módní vlna kolem Beatles opadne“. Při delší době na přípravu by možná výsledek nepůsobil tak bezprostředně – viz Help!, který má ale zase jiné půvaby. — Krom muziky mě vždycky nejvíc fascinoval Ringův útěk v montérském plášti s foťákem, to bylo tak nějak ještě svobodnější než pobíhání po poli a mávání rukama. A pak samozřejmě Paulův „very clean“ děda. — A mimochodem: Za bolševika, to ještě před každým filmem dávávali týdeník, jsem Perný den viděl v kině dvakrát s delším odstupem; i když týdeníky obíhaly kina nezávisle na filmech, před Beatles „náhodou“ pokaždé šel díl věnovaný holocaustu plný brutálních záběrů z koncentráků, snad aby na nás toho pocitu lehkosti nebylo příliš mnoho najednou. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne ladená komédia pojednáva o jednom ťažkom dni slávnej kapely The Beatles. Ten je spôsobený koncertným vystúpením a trampotami so starým otcom Paula. Štvorica "chrobákov" sa pred kamerami evidentne baví a vy sa budete tiež. A to nielen vďaka legendárnym pesničkám. Prvý z filmových projektov tohto zoskupenia získal nomináciu na Oscara za scenár. ()

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

K čemu by byl příběh, když máte písničky? Perný den nenabízí víc než zachycení zábavného skotačení čtyř ústředních protagonistů na cestě do Ameriky, proložené nesmrtelnými hity z jejich prvních tří alb. Tento film, nacházející se z dnešního pohledu na pomezí tří a čtyř hvězd, lze nejlépe označit slovy milý a neškodný. Někteří lidé ovšem mohou považovat za nesympatickou postavu starého provokatéra Wilfrida Brambella, jehož příšernou zubní protézu má matka výrazně zkritizovala. A ona je zubař, takže se vyzná! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

U Hepl! jsem nervózně zarýval nehty do sedačky, u A Hard Day's Night jsem se konečně dočkal Svého: The Beatles se svými největšími šlágry, vřeštícími fanynkami a slávě, jež z daleka překročila hranice Starého kontinentu. Úloha 'dědečka' byla poněkud groteskní - alergii jsem si sic neuhnal, ale ještě pár týdnů budu pčíkat jen při pouhé vzpomínce na tohoto seniora. 75% ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Ringo Starr je pozván do kasina "Le Circle", kde se mimo jiné natáčel například první film s Jamesem Bondem, Dr. No (1962). (don corleone)
  • Scenáristu Aluna Owena vybral manažer supiny The Beatles Brian Epstein poté, co bylo zamítnuto plno námětů víceméně kýčovitého charakteru. Owen napsal scénář na základě víkendového pobytu s The Beatles v Dublinu. Skupina nakonec jeho snahu ohodnotila jako "vcelku slušnou". (Robbi)

Reklama

Reklama