Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

hippyman 

všechny recenze uživatele

ano, roztomilý hraný hudební dokument bez hlubší myšlenky, ostatně stejně jako tomu původně bylo i v rámci onoho bezstarostného jednání čtveřice legendárních mladíků... coby zachycení doby a perných dnů brouků jde o povedený počin plný (leckdy) suchého britského humoru a největších fláků bítlsáků... ale přesto jsem (byť asi naivně) očekával víc než jen ochutnávku atmosféry a čtyř prdlých, šílenstvívyvolávajících úsměvů... 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 2/10/// +baječná hudba, výtečné gagy -poněkud rychlé tempo, černobílí/// První film Beatles a musím uznat, že je výtečný. Od začátku jak jsem pronikal do filmu jsem se stále více a více bavil, bezvadné hlášky a humor který prochází celím filmem doplňuje správně zvolená hudba. Film má rychlí spád a v některých situacích je i dojemný (hlavně závěr)./// Celkem 83%/// ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné blbnutí Beatles, u kterého jsem se příjemně bavil, párkrát i zasmál nahlas a poslechl si i pár skvělých písniček (jedna z mých nejoblíbenějších tam dokonce hrála dvakrát). Hodně se mi i líbilo, jak to bylo natočené a celkově se mi na to příjemně dívalo. Akorát ze všech jejich filmů mám Help! o něco radši, ale i tak se mi Perný den líbil a i když bych spíš dal silné 4*, nakonec kvůli písničkám a té příjemné atmosféře zaokrouhlím nahoru a dám slabých 5*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zdařilé dílko, kde těžko tušit, co ze scén bylo plánovaných, a které nikoliv. Do té doby dokumentarista Lester natočil film dokumentárním způsobem, čímž mu dodal zvláštní kouzlo včetně minipříběhů (nefungující obraz na monitoru v režii při koncertu a pokusy asistentky jej naladit), scenárista Alun Owen pak během víkendu s Beatles zapsal jejich hlášky a zvláštní humor i hry se slovíčky a dokázal to ústrojně do filmu vrazit. Navíc je zajímavá linie uťápnutého Starkeyho a jeho méněcenných pocitů, jež vyvrcholí v úžasných scénách jeho fotografování po městě a dialogem s kluky - což celé pak zase vede sympaticky k tomu, že jak ti kluci ze třídy (čtyři) se nakonec sejdou u řeky, neb k sobě patří, tak i Beatles se před koncertem sejdou všichni, protože přijdou na to, že bez toho jednoho vlastně nemohou vystoupit a jsou nekompetní). Inu a k tomu ozdobička na dortu ve formě Paulova dědečka, který je k sežrání (ale doma bych ho mít nechtěl). A samozřejmě písničky od Beatles a ty fanynky, co si rvaly vlasy (copak asi na rto říkají dnes, když se vidí? :-)). Jako záznam té doby je to celkově kouzelné, příjemné, natočené s nadhledem a se správným, rošťáckým vtipem. Škoda, že pak Beatles zblbnuli a vymastili si mozek drogami. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fanastičtí John, Paul, George a Ringo ve filmu o tom, co všechno se dá stihnout v jeden koncertní den. Je vidět, že se všichni ohromně bavili, což můžeme dělat i my při sledování tohohle filmu. Mimochodem Paulův dědeček nemá chybu. Kdo miluje hudbu Beatles, tomu se to nejspíš bude líbit, kdo ne (někdo takový taky může existovat?), má smůlu, ale bavit se může dobře i tak. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Natáčení během největší beatlemánie nebylo jednoduché. Například 3. března 1964 měli The Beatles přijet vlakem z Mineheadu na Paddington Station, ale přišla zpráva, že nádraží je doslova obleženo fanoušky. Vlak proto zastavil na West Ealing Station a Beatles byli na Paddington odvezeni vozem. Tam si sedli do nádražních pokladen, podepisovali se přítomným fanouškům a po několika minutách opět odjeli pryč. (Robbi)
  • Kromě několika úryvků reprodukované hudby ("All My Loving", "Don't Bother Me") a instrumentální melodie ("This Boy", nazvané na soundtracku "Ringo's Theme") je "She Loves You" jedinou písní, která zazní ve filmu, ale nebyla uvedena na LP desce "A Hard Day's Night". (Robbi)

Reklama

Reklama