Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley je podvodníček a profesionální hráč. Právě zjistí, že jeho otec, který ho jako teenagera vyhodil z domu, zemřel. V souvislosti s dědictvím se Charles dozvídá, že má bratra Raymonda, který je jako autista umístěn v ústavu. Raymond má ale geniální matematické schopnosti, dokáže z hlavy řešit a zapamatovat si i ty nejsložitější matematické příklady i kombinace. Jejich otec zanechal svůj majetek Raymondovi, který ovšem nemá ponětí o penězích a neví, jak s nimi nakládat. Charles se rozhodne svého bratra vyhledat, aby majetek získal. Přitom si uvědomí, jaké možnosti skýtají Raymondovy schopnosti v jeho „oboru“ a rozhodne se vzít bratra s sebou na „dlouhý výlet“. Zatím však nemá potuchy o tom, jak s autistickým člověkem zacházet… Kvůli roli autistického Raymonda strávil Dustin Hoffman (Malý velký muž, Tootsie, Motýlek, Kdo je Harry Kellerman, Kramerová versus Kramer) téměř rok v léčebnách, kde studoval chování autistických pacientů. Jeho bratra Charlese si zahrál Tom Cruise (Top Gun, Interview s upírem, Narozen 4. července, Firma). (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 091)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekla, že mě dojme Tom Cruise. Nikdy bych neřekla, že budu nadšená z jeho hereckého výkonu. (Dustin Hoffman je samozřejmě vynikající už od první scény s ním, asi jako Tom Hanks ve Forrestu Gumpovi.) A taky bych nikdy neřekla, že nějaký film označím za 'klasiku, kterou by měl vidět každý'. A přece... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Hoffman to zahral geniálne. Vážne klobúk dole. Občas mám tu česť s podobnými ľudmi a pár krát si na Rain Mana spomeniem. To sa potom človeku vylúdi jemný úsmev na tvári a povie si: "Hej to je ono". Veľký film o veľkej láske, tentokrát bratskej. Celé ich zbližovanie pekne klape a je radosť to sledovať. Sentiment, nesentiment naozaj mám tento film veľmi rád. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman zřejmě ve své životní roli. Tom Cruise mu snaživě (leč neúspěšně) konkuruje a tak tady máme jeden z nejlepších snímků 80. let. Výborná je především scéna v kasinu, ale takhle by jsme jich mohli napočítat víc a víc. Vlastně každou, ve které se Hoffman objevuje, protože si je všechny ukradl pro sebe. Takže díky, Rain Mane. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodne dobrá dráma, no na môj vkus príliš dlhá. Zrežírované je to fajn, príbeh je zaujímavý, herecky je to dobre obsadené a zahrané a taktiež aj hudba od Zimmera stojí za to. Jediný problém je len dĺžka filmu, pretože v niektorých momentoch je film fakt rozťahaný a nudný, hlavne na začiatku. 70% - 3* ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hoffman si samozřejmě těch pět hvězdiček zaslouží, ale film celý ne. Je to více než dobrý film, i ten Tom Cruise tady skládá zkoušku "z dospělosti", ale... Je to velmi dobrý americký HOLLYWOODSKÝ film. A to je vše. S vynikajícím Hoffmanem. Možná s ním ten film měl dělat někdo jiný. Umím si to představit s Johnem Schlesingerem!... ()

Galerie (133)

Zajímavosti (60)

  • Tím, že Charlie (Tom Cruise) nosil ve filmu brýle Ray Ban, stoupl prodej této značky o 15 %. (don corleone)
  • Ronald Bass prepísal záverečnú scénu práve v deň, kedy sa začal štrajk scenáristov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

08.02.2014

Barry Levinson dal světu Dobré ráno, Vietname nebo Rain Mana, v posledním letech pak zaujal především televizním dramatem Doktor Smrt s Alem Pacinem. Teď nicméně chystá pořádný celovečerní comeback,… (více)

Reklama

Reklama