Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Opät spomienka z detstva, film miestami pobavil ale predsa len v tom veku ma podstatne viac zabavil No počkaj zajac ako česky mluvíci Satinský a Lasica. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....malo to byť niečo extra - také chýry šli o filme....v kine sklamanie...sci-fi sa nekonalo a humoru skoro nič..... ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Trochu opomíjená komedie s perfektním hereckým obsazením a chytrým humorem. Nějak mi v hlavě utkvěl Luděk Sobota a jeho "ukradli mi auto" . ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Úsměvná sonda do našich životů v šedivých letech osmdesátých, kterou analyzují naivní mimozemšťané. Zajímavě je kritizována současnost i pohledem do jakési budoucnosti. Mile mě potěšil kraťoučký vstup Zdeňka Svěráka, hledajícího na sympoziu prof. Cimrmana. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Perfektna dvojka boli tito dvaja/Lasica so Satinskym/, bohuzial uz zije iba Lasica. Uznavam, ze Srdecne pozdravy ze zemekoule nemaju na zvysnu Lipskeho tvorbu /Zabil Jsem Einsteina, Jachyme, Marecku..../ ale ako oddychovka je to vyborny film, ktory mozem len odporucit. ´Film ma genialne hlasky - bude to cesky : "Pracovni den Lidi zacina radou typizovanych ukonu. Po vykonani predepsaneho poctu dopredu naucenych ukonu spechaji lide do prace. Praca je na planete Zem smyslem lidskeho zivota". Podla mna povinnost pre kazdeho, kto sa povazuje za znalca ceskoslovenskej kinemtagorafie. 89 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie o potrhlých mimozemštanech, který navštíví za ůčelem výzkumy naší planetu. A nastěhují se k jednomu doktorovi, kterého přivedou až k zhroucení. Herecké obsazení je skvělé, a celé to působý jako dobrá moralita a satira. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V rámci komedií typu "mírumilovní mimozemšťané přistáli na Zemi a chtějí ji poznat" snad jeden z nejlepších počinů, co jsem kdy viděl. Je to vtipné, má to dost dobrých nápadů a hlášek, dívá se na to dobře, překvapivě to je i povedeně satirické... Akorát teda v druhé polovině už to nemá takové tempo jak v té první a i těch nápadů podle mě ubylo. Proto zůstanu jen u 4*, ale i tak se mi to líbilo. Ačkoli nechápu, proč zrovna tahle Lipského komedie tu je v modrých číslech, přičemž třeba mnohem horší Zabil jsem Einsteina, pánové... je v červených. Osobně to nechápu ani u Tajemství hradu v Karpatech, které mi vždycky přišlo přeceňované, ale zase tu nechci do nikoho rýt, je to otázka diváka a jeho vkusu. 4* ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to půvabná lehká satira na lidskou společnost. Na společnost, která je zaměřena k hromadění věcí, takzvaná konzumní společnost. Na společnost, která si nedokáže vážit svého přírodního přirozeného prostředí a vše se snaží přetvářet k obrazu svému. Na společnost, která má tendenci vše automatizovat a standardizovat. Na společnost, která považuje práci za smysl života, protože za ní dostává peníze, za které může hromadit další věci. Na společnost, která práci nesnáší, protože je to protivná povinnost. Na společnost, která velmi nerada mezi sebe přijímá někoho, kdo se nějak odlišuje. Rozhodně to není tak bláznivé a legrační, jako jeho dřívejší filmy. Ale mimozemšťan A (Milan Lasica) a mimozemšťan B (Július Satinský) krásně hravě a ironicky pozorují a komentují život lidí, který je tak nepochopitelný a krásný v maličkostech a svou naivním pozorovatelstvím a zkoumáním neustále komplikují život doktoru Jánskému (Jiří Menzel). ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Řada epizodických příhod, které jsou pak jako hlášení odesílána do vesmíru. Jediné, mi trochu zkazilo film byl začátek, kdy se mimozemšťané fotili s vlaječkou UFO, to se mohlo vymyslet lépe. A skvělá byla vsuvka se Svěrákem. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Podle mě černý kůň české komedie. Vynikající dvojice Satinský - Lasica, ale i například Luděk Sobota ve svém posledním dobrém filmu dělají z filmu kvalitní zábavu. Ovšem ne tak kvalitní, aby tomu tak bylo po celou téměř stovku minut, poslední circa čtvrthodince docházel značně dech. I přesto jsem se bavil královsky, hlavně při prvním poznávání, během návštěvy samoobluhy, průzkumu veřejného mínění, ukradení auta, jeho následné nalezení atd. O nálepku "skvělé" si též řeklo hodně hlášek. Jednu z nich jsem zařadil na konec příspěvku. A nelze též nezmínit zajímavé poselství filmu. Nakonec dávám pět hvězd, není to sice tak skvělé, jako třeba Jáchym, Mareček atd., ale na 67 procent a modré označení to také není. "Maminko, maminečko, nudle ne, jenom nudle ne." Kdo viděl, pochopí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled se muze zdat, ze se jedna o naprostou hovadinu. Tento film, ale jiz v roce 82 poukazuje na ekologicke neduhy a spotrebni zpusob zivota lidi. Proto film nezestarnul a je aktualni dodnes. I kdyby ne, film je natolik vtipny, ze sve verne divaky ( vcetne me ) si najde vzdy. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Tento film mohl být vtipný v době natočení, kdy se diváci mohli smát satirickému pohledu na svůj běžný konzumní život té doby. Na mě film - až na pár momentů - působí velice nudně. Nezachránila to ani báječná ústřední dvojce. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Režisér Oldřich Lipský si původní podobu scénáře prosadit nedokázal. Dramaturgové na Barrandově mu ji tak seškrtali, že z něj zbylo jen jakési leporelo anekdot. Víte, co to je, trmácet se studeným, nekonečným prostorem, od planety k planetě, celé světelné roky -- s takovým hovadem? 🤣🤣🤣 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jiránkovy kreslené postavičky propojené s hraným filmem v parádní komedii. Pranýřuje nešvary tehdejší doby, ale zároveň je i docela nadčasová. Pohled na lidskou civilizaci očima návštěvníků z vesmíru je dobrý námět. Zvlášť když mimozešťané jsou duo Lasica Satinský. Ti jsou ve svých rolích zcela suverénní. Vynikající. 90% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Pane doktore, a co ta minerálka???" "Letíme z takové dálky! S ušlechtilým posláním! A vy kradete v samoobsluze!" Celá komédia je postavená na takých situačných hovädinách, až sa človek musí baviť. Už len let v kontajneri a pristátie na smetisku. ()

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama