Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (416)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

I přes to, že většina vtipů sama o sobě moc vtipná není, tak jsem se prostě smál. Protože když něco řeknete jako fakt rychle (a ještě k tomu několik vtipů za sebou), tak si to divák nestihne uvědomit a zkrátka se směje.   -   některé vtipy dobré (obzvlášť zhruba první tři čtvrtě hodinu jsem se fakt bavil), pak se to začlo zpomalovat a ztrácet šmrnc. Škoda je, že film, který staví na efektech, ty efekty má nepovedené (silně řečeno, ale občas m i tam zkrátka nepadly - i proto, že se dosazovaly do skutečné přírody, města, apod.). Příběh jednoduchý, ale jak jsem říkal, první tři čtvrtě hodinu mi to nevadilo. Herci (ti živí) hrají docela dobře. A Jim Carrey zase válí.  6/10 ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem milou vtipnou a nenáročnou "blbinu", co se nebere vážně a ví na koho cílí, a tu jsem i dostala. Sice za tři hvězdy, ale jsou to ty tři hvězdy, kdy se na dané dílo podívám jako na quilty pleasure. Sonic je sympaťák, samozřejmě trochu vtipálek, ale dá se to přežít a k tomu si užít popkulturní narážky. Vizuálně se povedl, u Paramountu tentokrát udělali sakra dobře, že poslechli fanoušky a upravili ten původní příšerný vzhled. I když pravda, v pár okamžicích jsem měla pocit, že tam Sonic "nepatří". I lidští herci byli fajn, nebylo to tak, že by je modrý ježek zastínil, naopak. Hlavně Carrey si to evidentně užíval, jeho verze Eggmana mě hodně bavila, dokonce i víc než ta v tom animáku, co je zde v černých číslech (upřímně nechápu proč, zas taková sračka to fakt není). Líbilo se mi, jak vyřešili přechod z Robotnika na Eggmana a už jenom kvůli němu bych chtěla vidět dvojku. 6/10 ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* se Sonicem jsem vyrůstal a proto není divu, že se ve mě ozvalo to skryté dítě, které se chce jít na tento film podívat. Dítě nakonec bylo spokojeno, protože je to dětinské a přímo pro něj dělané, ale jako dospělák jsem byl z příběhu zklamaný. Žádnou přidanou hodnotu jsem ve filmu nenašel a navíc ústřední herecká dvojice - šerif a jeho partnerka, byla herecky hodně slabá. Efekty jsou na standardně slušné úrovni, tak se dalo na to dívat, ale opakování nestojí za to a to stejné platí pro případné pokračování, kterému se svět nevyhne. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Je to lépe režírované, nápaditější a mírně akčnější než třeba hraný Garfield, Méďa Béďa nebo Myšák Stuart Little, ale jinak oproti nim nějaký zásadní rozdíl nevidím. Pro videoherní fanoušky a děti do deseti let určitě v pohodě, jinak je ale Ježek Sonic jen velmi průměrnou rodinnou podívanou, která místy až příliš podceňuje divákovu inteligenci. Hyper-stylizovaný Jim Carrey je fajn, pokud zrovna nesklouzává za hranu trapnosti. Je pozoruhodné, jak často tvůrci využívají Sonicovu schopnost rychloběhu, když se jim to hodí k vytvoření nějakému gagu, ale skoro nikdy, když by to bylo na místě z hlediska praktického řešení problematických situací, v nichž se hrdinové ocitnou. Ještě štěstí, že si fanoušci na internetu vyřvali ten nový design Sonica, protože kdyby mělo zůstat u toho původního, měli bychom tu nového Kačera Howarda. Tak snad na to pak do toho kina aspoň šli. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

K takýmto filmom postupujem už opatrne. Ale toto bolo milé. Fun service najväčšieho kalibru. Zamerané aj na detského aj na dospelého diváka. Musíte len pretrpieť nutné žánrové zlo a potom sa už len nechať unášať, dynamickým a funkčným príbehom, ktorý má zaujímavého záporáka - v niektorých miestach je Carrey výborný - a milého hlavného protagonistu. Neviem či je to na rozvíjajúci vesmír. Viac by ma bavili takéto filmy, keby sa snažili do toho vložiť aspoň trošku realistický podtón ( a nie kupón do Olive Garden), ale nie je to vôbec taká katastrofa ako sa zo začiatku mohlo javiť. Zatiaľ dávam 4* s tým, že to časom možno pôjde o jednu dole. Dnes mi to ale sadlo ako riť na šerbeľ. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (22)

  • Na konci filmu je Sonic poslán do svého doupětě na půdu. Když začne skákat na svém pytlu, můžeme si všimnout, že proletí/proskočí kulatým vikýřem ve střeše, který se začne několikrát otáčet až se zastaví. Vyjma spojitosti se začátkem filmu, kde takto původně chodil do svého původního doupěte, je to skrytý easteregg na situaci ve hře, kdy každý level skončil tím, že Sonic takto protočil značku s názvem levelu a stejně tak proskakoval velkým zlatým kroužkem, který ho poté teleportoval do bonusového levelu. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama