Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (298)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na slavnostní premiéře chvíli před koncem prohlásilo jedno dítko, které sedělo kousek vedle mě: "Babi, pojď domů, mě to nebaví." A tím je řečeno vše. Pokud to nebaví cílovku, tedy malý děti, pak se prostě něco nepovedlo. A tady se toho nepovedlo hodně. Režisér Rapoš na téže premiéře prohlásil, že chtěl "jenom ukázat, že i když mají Češi a Slováci každý svou hlavu, srdce máme stejné". No, to opravdu zobrazil. Jenom to. Už totiž nic navíc. Nebudu tu vypisovat všechny přešlapy jako infantilní a vlastně hrozně prázdnej scénář (takže když má pohádka 100 minut, je to malér), příšerné triky, neskutečnou lacinost každého záběru, špatné ozvučení i špatné obsazení včetně tragického omylu s Karlem Gottem (není to herec a to je strašně vidět, slovensky mluví jednak špatně, tedy s chybami, a jednak je vidět, jak strašně se na to soustředí, takže deklamuje jako v Národním divadle. Což ve spojení s tím, že není herec, vede k herecké tragédii). Hlavou jsem tloukl do stěny ve chvíli, kdy se product placement nacpe i do pohádky (jako ta Marlenka... to bylo moc. Ještě horší než štěk Osmanyho Laffity. Na PP jsem alergickej, ale tohle šlo ještě dál a ještě hůř, než jsem si kdy dokázal představit). Napadlo mě, s kým a jakou musel Rapoš uzavřít dohodu, že tenhle film jde do kin? Svým pojetím a laciností nepatří ani do televize v hlavním vysílacím čase (prokrista, i Troška točí lepší pohádky!), maximálně tak v neděli v jednu odpoledne na ČT 1 mezi nejlacinější studiovky. Ale do kina fakt ne. Jedno jediný pozitivum ale vidím: obsazení princezny Zuzanou Žákovou. Sice tu neměla moc co hrát, ale věřím, že dostane pořádnej scénář, hvězda z ní být může. Talent má a skvěle vypadá (po premiéře jsem z ní nemohl spustit oči). To je ale strašně málo. Ten film je fakt průšvih. ()

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Nepochopiteľný a zbytočný film. Strašné dialógy, otrasné pesničky, hrozné triky. Rapošovu režisérsku stoličku treba zahodiť, najlepšie spáliť. Tento režisér je od revolúcie horší a horší... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Klady: slušná kamera, dost dobrá výprava (i když celkově se natáčelo myslím jen ve čtyřech lokacích), solidní animace (ale co ta tu dělá a proč?) a konečně princezna krev a mlíko. Pokud jde o negativa, přepíšu sem jen své nevěřícné výkřiky během projekce: Čech a mluví slovensky? Slovenka a mluví česky? Klokan?! Pštros? Disney?!!! Mrazík! Proč jsou královny o tolik starší než jejich manželé králové? Tanec u tyče, jako fakt?!!! Dialogy, mankote, dialogy! ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Pohádka Když draka bolí hlava je ukázkou toho, jak hezky nacpat product placement i do středověkého vyprávění pro děti. Gott metatextově "patrí všetkým", a tak mluví slovensky a zpívá česky. O speciálních efektech se radši nezmiňuju, ačkoli zcela animované pasáže byly kouzelné. A přece je tu něco pro každého. Minimalisty potěší texty písní (o bolení hlavy je tu "au, au, au, to bolí", jako dračí hip-hop pak "hip hip hop, tančí hop hop hip"), pro hravé kartografy mapa země ve tvaru draka, pro lingvisty debata nad čučoriedkami a borůvkami a pro milovníky exotiky klokan. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Čech (Gott) mluví slovensky a Slovenka hovoří česky... to mi hlava nebere, proč takto komplikovaně, vždyť mladé představitele by jistě našli. Jinak docela úsměvná rekvizitářská bída s nicneříkajícím dějem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto Československé pokúšanie sa o univerzálny prístup pre oba národy, je podobne nechutné, ako samotný Blivajz ( pardón pán Noga ). Hrozné triky, lacná TV výprava, hercom by som pravdepodobne odobral ich diplomy ( ak nejaké vôbec majú ) a tvorcom, ktorý prišli s takouto scenáristickou debilitou, zakázal točiť ( áno pán Rapoš, zabudli ste písať a režírovať ). Jedna hviezdička za výtvarne skvelé animované vsuvky, ktoré sú kvalitnejšie ako celý film a dávajú možnosť, že v takomto kreslenom prevedení, by to bola skvelá rozprávka. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Po těch hrůzách, co jsem o této pohádce slyšela, musím konstatovat, že češi opět přehání. Je to pohádka ve stylu filmů Za humny je drak, O statečném kováři, Perinbaba. V záplavě dnešní kinematografiie trochu nezajímavá, ale to je spíše dobou. Charlottka se mi tam líbila nejvíc a také Zuzana Žáková. ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo podporuje natáčení podobnejch sraček tím, že na ně chodí do kina (a ještě za ně platí), tak si skuteěně zasluhuje podobný utrpení. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Příšerný scénář, kravina, ale dávám jednu * za výtvarnou stránku filmu - kresby a animace a druhou * za kostýmy ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem tam zmerčila jméno Petr Šiška, tak jsem věděla, že půjde o průšvih, ale že až takový, to mě ani ve snu nenapdlo. Nemám nic proti bratrům Slovákům, takže mi jejich rodný jazyk nevadil. Jen u Karla Gotta jsem z toho byla značně nesvá, protože mě jeho příliš uhlazená mluva tahala za uši.Nápad na příběh není špatný. Jeho zpracování je ovšem hrozné. Ještě, že Blivajz tu nudu vždy nějak rozsekl. Nejlepší byly animované pasáže. Ty bych klidně uvítala jako samostatný příběh. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Gott mluvící slovensky (já nejdřív myslel, že je to nějaká polsko-česká hatmatilka), nechápu, za co dostal ocenění, zřejmě ze soucitu. Dále otřesné písničky a hudba, otřesní herci a ten drak - to byl nejhorší výtvor, který jsem na obrazovce kdy spatřil. Ale nejen ten drak, i ostatní triky a vizuál byly tragédie. O postsynchronech ani nemluvě. Kdybych měl děti, v životě bych jim takovou trapnou bezduchou ubohou vypatlanou škváru nikdy nepustil. Nejzaslouženější a nejupřímnější odpad, jaký jsem kdy filmu udělil. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dračí hip hip hop. 1)  Drak má tři hlavy - jedna mluví česky, druhá slovensky a třetí nemluví vůbec. Jediný vtip, který mě zaujal. Právě čtu, že Čmoudík měl jen dvě hlavy, tu třetí jsem si v nějakém opojení vybájil._____ 2)  Snímek nabízí bizarní animace, příšerné dialogy i písně a tance, u kterých divák netuší, jestli to tvůrci myslí vážně. V zájmu zachování duševního zdraví svého i dalších diváků, doufám, že ne._____ 3)  Gottova slovenština (byť tahá za uši i rodilého Pražáka, jako jsem já) mi nevadí, stejně jako čeština slovenských herců obecně i v této pohádce zvláště._____ 4)  Ve skutečnosti je vše úplně jinak. Jak uvádí komentátor Duoscop, na filmovém festivalu Kinoduel 2019 v běloruském Minsku získal Karel Gott cenu za nejlepší mužský herecký výkon. A to se počítá. ()

Hamaradža odpad!

všechny recenze uživatele

Najdesivejšie na tomto kŕčovom trapase je, že doňho bolo naliate 1,3 milióna €. Ako malý nadšenecký projekt by to možno bolo akceptovateľné, takto nie. Pozrel som to celé, lebo si rád ubližujem. ()

Vědma odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerné. Proč to proboha aspoň neudělali naopak, aby Karel Gott mluvil česky a Kamila Magálová slovensky, tohle si nezasloužil. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Už úvod se slovensky mluvícím Karlem Gottem dával tušit, že tohle nebude jen tak obyčejná pohádka... Moje neblahé tušení potvrdili i neuvěřitelně spatlaní draci, odporný skřet, toporné herecké výkony a klokan uprostřed louky. Ano, čtete dobře, klokan uprostřed české/slovenské louky. Zlaté Troškovy pohádky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

….hrozná rozprávka-aj dnešné 6-ročné deti sa musia nudiť ...tí draci ...i  seriál Spadla z oblakov je proti tomu holywood.trikový seriál z poslednej doby....tak čosi sprosté treba hľadať...jediná hviezdička iba z úcty ku Karlovi Gottovi... ()

Reklama

Reklama