Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Claire Danes je jako Julie krásná, Leonardo DiCaprio v roli Romea dostatečně věrohodný, modernizace klasických her mám ráda, ale tato mi zrovna nějak nesedla. Samozřejmě se nedá vůbec srovnávat s mojí milovanou Zeffirelliho verzí z roku 1968. Ale problém bude možná právě v té modernizaci - chtělo to vzít za takový konec jako tvůrci Tita Andronica s Anthony Hopkinsnem v hlavní roli. Ovšem originalita se také cení. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Přastylizované, teatrální. Chudák Shakespeare. Co by Mistr na této bláznivé inovaci pochválil? Možná některé scény s hlavními hrdiny (bez nich by to byl jednoznačně odpad), místy hudbu, střih, kostýmy. Úvod na benzínové stanici byl úděsný. Naštěstí to na jednu hvězdičku vytáhli R (DiCaprio) +J (Danes). Celkem zbytečný film. Porvé na csfd nechápu nadhodnocení. Jedním slovem to vystihl Radek99. Jeho komentář mě fakt pobavil:-) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Takto toto ma moc neoslovilo, inak celkovo ma tento režisér akosi nebaví, dokonca aj Moulin Rouge som len pretrpel. A toto ma bavilo ešte menej. Možno aj preto, že ma málokedy dokáže zaujať skĺbenie alebo prenesenie starej klasiky do nášho moderného sveta. V tomto som asi protivne konzervatívny (ale nejaké výnimky by sa našli). Prvá polhodinka bola po vizuálnej aj obsahovej stránke naozaj hrozným utrpením, pri ktorom sa mi ježili všetky chlpy na tele, našťastie od prvého momentu stretnutia tých dvoch ma aspoň príbeh a herci začali trocha viac zaujímať. Tiež treba uznať, že niektoré scénky (ako napríklad tá s akváriom, potom tá v bazéne...) sa celkom vydarili. O nič pamätihodné však nešlo. Keď to zoberiem ako celok, tak som hrozne rád, že je to už za mnou. 40/100 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zbrane namiesto mečov, výstrely namiesto bodnutí, autá namiesto koní, no v podstate sa nič iné sa nezmenilo a možno práve to bola chyba, pretože mi niektoré situácie priši naozaj smiešne a nedotiahnuté. Čím film zaujal, bolo audio-vizuálne spracovanie, ktorým si Luhrmann otvoril dvere do sveta netradičných spracovaní rôznych žánroviek. Ale DiCaprio a hlavne Claire Danes mi prišli veľmi milý a podarený párik. Škoda, že taký nebol aj dojem z celkového filmu, pretože ambície mal podľa mňa vyššie. 65%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Od "Willa" jsem toho četl dosti a viděl i pár filmových adaptací - výborných. Tohle je ovšem tak trochu mimo mísu. Ať už se herci snažili sebevíc, mně se to prostě nelíbilo. Příjde mi to jako zneuctění, znehodnocení a zdiskreditování člověka, který byl bezpochyby génius. Když už modernizaci, tak opravdu moderní a ne tenhle pseudo styl. Když tam vidím DiCapria v brnění a za chvíli se tam ohání bouchačkou. Je to smutné. Nějak mi to celé nesedělo. 60% a to jsem ještě dobrák, protože Claire Danes je moje oblíbená herečka a té bych míň prostě nemohl dát. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Na roli Mercutia se hlásil Christian Bale, ale Luhrmann byl přesvědčen, že by postavu měl hrát herec černé pleti. Proto když se na Mercutia hlásil John Leguizamo, nabídl mu Luhrmann roli Tybalta, kterého měl rád latinoameričan. (novoten)
  • Julii si mohla zahrát Kate Winslet, zdála se však režisérovi na roli příliš stará. (ČSFD)
  • Paradoxom je, že počas natáčania sa Leonardo DiCaprio a Claire Danes neznášali. Claire Danes kritizovala DiCapria, že hrá ako amatér a Leonardo DiCaprio jej zas vyčítal, že je až príliš seriózna. (BlueNeon81)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama