Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Romeo prečo si len Romeo ? Nie toto mi nevadí. Tie dialógy sú v pohode a oceňujem aj ten nápad, ale keď sa na plátne stretne moderná doba a Shakespearovské dialógy, tak to fakt nejde dokopy. Natočené je to dobre (hlavne scény s Romeom a Júliou), hudba tiež sedí a herecký je to tiež dobre obsadené, ale mix moderná doba a verše Shakespeara skrátka dokopy nejdú. 25% - 1* ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Claire Danes je jako Julie krásná, Leonardo DiCaprio v roli Romea dostatečně věrohodný, modernizace klasických her mám ráda, ale tato mi zrovna nějak nesedla. Samozřejmě se nedá vůbec srovnávat s mojí milovanou Zeffirelliho verzí z roku 1968. Ale problém bude možná právě v té modernizaci - chtělo to vzít za takový konec jako tvůrci Tita Andronica s Anthony Hopkinsnem v hlavní roli. Ovšem originalita se také cení. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Od "Willa" jsem toho četl dosti a viděl i pár filmových adaptací - výborných. Tohle je ovšem tak trochu mimo mísu. Ať už se herci snažili sebevíc, mně se to prostě nelíbilo. Příjde mi to jako zneuctění, znehodnocení a zdiskreditování člověka, který byl bezpochyby génius. Když už modernizaci, tak opravdu moderní a ne tenhle pseudo styl. Když tam vidím DiCapria v brnění a za chvíli se tam ohání bouchačkou. Je to smutné. Nějak mi to celé nesedělo. 60% a to jsem ještě dobrák, protože Claire Danes je moje oblíbená herečka a té bych míň prostě nemohl dát. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Buz Luhrman je šašek a komediant, co strašně rád komponuje do svých filmů kýčovité obrázky a nutí herce teatralni přehrávat - nejlépe doslovně před červenou oponou. V Moulin Rouge mu to vyšlo parádně - to všechna čest. A copak nové zpracování Romea? No nápady to má - viz pušky s názvy kordů (pochopíte až uvidíte) a Leo i Claire jsou sympatičtí i sladouččí zároveň. Jenže to tentokrát není ani zdaleka moje krevní skupina. Film má divnou stylizaci. Část co se odehrává v temnotě a v dramatických scénách je úžasná. Pak tam ale zničehonic skočí oranžové a žluté filtry, hawajské košile a pláže Verony a jde to do háje. Divný hybrid a ne uplně povedený experiment. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Hmm. Velmi som sa na to tesil, pretoze Moulain rouge patri do mojej top 5. No ale mam s toho take zmiesane pocity. Nejde ani o to ze to ma moderny kabatik so zbranami a vsetkou tou omackou okolo (to by mohlo byt skor plus), ide o to ze vsetky tie emocie, ktore by mali tento pribeh zakazanej lasky sprevadzat sa akosi nedostavili. A zarazilo ma to hlavne koli tomu ze Moulain rouge mi pripravil NAJVACSI lubostny pribeh aky som videl, a od tohto som cakal nieco podobne. Ale kde nic tu nic a bozkavanie pod vodou mi nestaci :( . Inak je to vcelku pozeratelne a Luhrmanov rukopis je jasny, len ako som uz napisal, nevyuziva to ani zdaleka potencial ktory predloha ponuka. A to by som povedal ze Luhrman by to vedel najlepsie. 6/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Nejpravděpodobnější kandidátkou na hlavní ženskou roli byla dlouho Natalie Portman. Ta dokonce natočila předběžně několik scén s DiCapriem, ale tvůrcům se jejich souhra příliš nezdála. Sám Baz Luhrmann řekl: „I když je to fantastická herečka, je to stejně tak i malá holka a Leonardo měří přes 180 cm. Je mu 21, ale umí vypadat na 18. Díky ní ale vypadá na 21 a v tu chvíli už najednou všechno vypadá příliš neslušně.“ (novoten)
  • Hlavní kadeřník štábu, Aldo Signoretti, byl během natáčení unesen místním gangem. Požadovanou částku 300 dolarů Baz Luhrmann zaplatil. (novoten)
  • Skladbu "Exit Music" složil zpěvák a zakladatel skupiny Radiohead Thom Yorke speciálně pro tento film, na základě žádosti režiséra Baze Luhrmanna. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama