Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ono nebylo vůbec marné implantovat starou klasiku do moderního hávu a Baz Luhrmann je tím pravým mužem, který má jasnou představu o celkovém vyznění a nebojí se experimentovat. Tah mu zhusta vychází až neuvěřitelně dobře, ale v mnoha ohledech se utápí v nevkusně pojatém stylu a okázalé bombastičnosti, která prostě k Romeu a Julii nesedí. Herci nemají chybu a především Leonardu DiCapriovi role dokonale sedla a Claire Danes zastínil, jak to jen šlo. Působivé a originální obrazy a kamerové nájezdy, jsou pak opravdu vynikajícím nápadem, a smrt v závěru působí až mrazivě. Mrazení z celého filmu se však nedostavuje. Mé hodnocení: 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi v devadesátkách, v nějakém pražském artkinu, byl tohle můj první film s DiCapriem. Měl jsem z něho tehdy dost smíšené pocity, ale překvapeně jsem oceňoval fakt, že v Hollywoodu někdo natočil tak nekomerční a nepodbízivý (viděno tehdejšíma mýma očima) film, a že někdo přenesl Shakespearovo renesanční drama do současné Ameriky, což mi přišlo jako skvělý nápad. Teď po čtvrtstoletí jsem dal repete a dokoukal to jen ze setrvačnosti a s jistým sebezapřením. Lezla mi krkem ta veršovaná mluva, muzikálové vsuvky, "romantické" vsuvky, partička hýkajícího Montekova dorostu, tranďácký pozitivně diskriminovaný Merkucio, zženštilý Romeo, příšerná stará Kapuletová, nemastná neslaná nehezká Julie... Jen ten Leguizamův Tybalt byl správný řízek. Hodnocení dávám ale takové, jaké bych dal tenkrát napoprvé. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Buz Luhrman je šašek a komediant, co strašně rád komponuje do svých filmů kýčovité obrázky a nutí herce teatralni přehrávat - nejlépe doslovně před červenou oponou. V Moulin Rouge mu to vyšlo parádně - to všechna čest. A copak nové zpracování Romea? No nápady to má - viz pušky s názvy kordů (pochopíte až uvidíte) a Leo i Claire jsou sympatičtí i sladouččí zároveň. Jenže to tentokrát není ani zdaleka moje krevní skupina. Film má divnou stylizaci. Část co se odehrává v temnotě a v dramatických scénách je úžasná. Pak tam ale zničehonic skočí oranžové a žluté filtry, hawajské košile a pláže Verony a jde to do háje. Divný hybrid a ne uplně povedený experiment. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Zajímavě stylizované, skvěle zrežírované Bazem Luhrmannem, výborně zahrané vedlejšími herci (hl. John Leguizamo a Harold Perrineau si to dávali) a navíc v tom furt hrajou nějaký hustý pecky. Jenže Leonardo DiCaprio a Claire Danes mi do rolí Romea a Julie prostě moc nesedli no. Ani jednomu jsem to nějak nevěřil a tim se to trochu zkurvilo, jinak ale fajn film. ()

sarume 

všechny recenze uživatele

Mám dva filmy na kteé se můžu dívat kdykoli, kdekoli a vždy s laskou a obdivem. Je to Romeo a Julie a Moulin Rouge . Až pozdeji jsem zjistila , že jde o stejého režisera. Viděla jsem verzi v českém puvodním dabingu a byla jsem naprosto unesená. VHS jsem vzala do školy a žakum 8 a 9 třídy jsem díky tomu zpřistupnila Romea aJulil a sklidila velký uspěch. Prostě vyborný nápad jak vytahnout starý a již ne moc atraktivní příběh obleknout mu nová kabát a strhnout davy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Skladbu "Exit Music" složil zpěvák a zakladatel skupiny Radiohead Thom Yorke speciálně pro tento film, na základě žádosti režiséra Baze Luhrmanna. (Terva)
  • Julii si mohla zahrát Kate Winslet, zdála se však režisérovi na roli příliš stará. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama