Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To všeobecné fňukání ohledně třetí řady je zcela mimo mísu (tedy krom retardované třetí epizody). Zcela fantasticky zapracovává to co diváci chtějí a děj posouvá dál směrem k Mandalorianům. Žádné trapné berličkoidní linky a vata. Čistá linka s fantastickým nápadem jak prcka zapojit do děje (nejdřív “nalezenec-učeň” a pak “droid-rider”). Naprosto bez diskuze stále nejlepší co SW v současnosti nabízí. Pozn.: v epizodě Pirát si štěknul Zeb... proč? ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 roky od 2. řady přináší tu výhodu, že si člověk nevšimne, jak to absolutně na ni nenavzuje a místy to vypadá, že jsme časově někde v půlce první řady. Ikdyž je závěr hodně uspěchaný, některé díly úplně o ničem, tak díky skvělé výpravě, kameře a hudbě to vlastně nevadí. Paradoxně tu ani není Mando hlavní postavou, tou je jednoznačně Bo Katan, která má daleko prokreslenější motivace. Člověka by napadla spousta otázek, např. "Kde se tam vzal Grogu?" atd., ale je to SW od Disney, takže se raději neptám a užívám si atmosféru. 😁 75% ()

Reklama

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Kvalita Mandaloriana je podle mě stále stejná, hype možná odchází, ale u mě ne. Epizody, na které zde všichni z nějakého důvodu nadávají, jsem si užil opravdu hodně. V SW miloval George Lucas hlavně world-building a vyprávění příběhů. To se nám zde dostalo v hojné míře, a to, že se rádoby fandové (kteří např. ani neocenili The Book of Boba Fett) koukají na seriál a není tam jenom akce, světelné meče a naháněčky ve vesmírných lodích a kvůli tomu na něj nadávají, je opravdu hloupost. Epizoda z Coruscantu byla výborná, v částech zde vidíme náznaky, jak je Nová republika ne zcela funkční a prolezlá bývalými imperiály, díky takovým věcem se pak lépe chápe co, a proč se vlastně stalo po epizodě 6. Epizoda na planetě, kde kraloval Jack Black taky (někomu to přijde hloupé? Viděli jste lidi původní trilogii a její humor?), celkově byla v této sérii camea fajn. Din Djarin a Grogu ovšem standardně výborní, každá scéna s nimi (asi za mě vede IG-12, fight s pavouko-robotem na Mandaloru a závěrečný souboj s Moffem a jeho armádou) stála za to. Grogu, který byl dříve spíše jen společník a precious cargo, se zde stává plnohodnotým členem Mandalorianů  a pomocníkem v boji a několikrát zachrání situaci. V této sérii se nám také dostane více různých Mandalorianů, z nichž jasně vede Bo-Katan, která se z mírně otravné postavy z animovaných seriálů vyšvihla mezi mé oblíbence, a až se na seriály znovu podívám, budu ji brát jinak. Favreau a Filoni se zde snaží napravit sequelovou trilogii (podobně jako s Clone Wars a Rebels Filoni výrazně posílil prequely). Mythosaur uuuuuuuuu, jsem zvědav kdy ho zase uvidíme, a kdo na něm pojede. Vidíme zde klony, nové brnění stormtrooperů (s batony a štíty, jaké měli vojáci prvního řádu) a drsní červení Praetoriání, kteří vypadají hrozně epicky, a v sequelech jsem si je tolik neužil. Moff Gideon se zdál až karikaturně zlý a naštvaný, říkám si ale, že takový byl přece i původní Darth Vader (dokonce i změna hlasu pod helmou). Brnění Moffa výborné, jen jsem teda čekal nějaký plottwist na konci (Qi'ra? když měl Moff podobnou helmu jako Deathwatch tehdy pod Maulem) a finále bylo částmi pouze velmi dobré, ne výborné. Prospěla by mu delší stopáž a více rozvedené linie. Hádám ale, že si toho spoustu nechávají na další série, a nemůžou vystřílet všechny náboje rovnou. Taky zde byly náznaky toho, na co se můžeme těšit v nadcházející Ahsoce, na kterou se po této sérii těším opravdu hodně. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic neubralo z lesku helmy téměř neviděného Pedra Pascala (pokud se nemýlím, tak se v 3. sezoně objevil pouze ve flashbacku na 2vteřiny) a jeho zeleného skřítka. Opět akorát jednoduchý zbytečně nekomplikovaný příběh a naprosto skvěle zvládnutý velkoprodukční vizuál. Fakt nádherná práce, masky, prostředí, nejrůznější tvorečkové, akční scény. Chvála, chvála.. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bait and switch dokonán a Kathleen Kennedy se to tedy opravdu podařilo - zaškrtila i tu poslední slepici, co snášela zlatá vejce a SW jsou definitivně mrtvá záležitost. A normies s consoomers tu slintají blahem a dávají 5* jak smyslů zbavení. Ti aspoň trochu vnímající či mající více než 5 mozkových buněk se diví, proč je S3 tak zvláštní či stále ještě kladou otázky, proč se Mando objevil ve dvou epizodách The Book of Boba Fett, jelikož jim to (oprávněně) stále nedá spát a vrtá hlavou i po roce od toho megaprůseru, kterým TBBF byl. Stručně řečenmo, za vším je vnitřní boj v Disney, který se za ty uplynulé roky v Disney odehrával a který bohužel Favreau pro tuto chvíli prohrál. Kathleen Kennedy se svým nohsledem Filonim převzali otěže nejdřív nad TBBF a následně i nad S3 Manda, aby zvrátili návrat Lukea v Mandovi a tím pokus Favreaua o vyškrtnutí sequelů z kánonu. Favreau toto bohužel neustál a ač je pod S3 Manda formálně podepsán, je veřejným tajemstvím, že nad S3 zlomil hůl a celá jela jen podle not Filoniho a KK. Jediné, čím se lze pro tuto chvíli chlácholit je to, že čísla sledovanosti S3 jsou katastrofální a společně s dalšími SW průsery (Ahsoka) a totálními sračkami (Acolyte), které se nám Disney chystá vmést do tváře, je toto snad prvním hřebíčkem do rakve KK. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Během zasedání stínové rady Impéria je zde jedna zajímavá a významná postava – kapitán Gilad Pellaeon. Pravá ruka velkoadmirála Thrawna se poprvé představuje „naživo“. Jeho lodí byl hvězdný destruktor Harbinger. Poprvé jej ale z temnoty Star Wars Legends přivedl už seriál Star Wars Povstalci (od r. 2014), a to konkrétně dvojepizoda Family Reunion and Farewell. Hlas mu propůjčil Jim Cummings, který daboval Hondu Ohnaku. Samotná postava si pak odbyla knižní premiéru v roce 1991 v knize „Dědic Impéria“. (Veskoslav)
  • Velitel ochranky Helgait (Christopher Lloyd) byl oficiálně členem Techno Union. Můžeme to vidět při zobrazení jeho profilu. Znak Techno Union je vidět vpravo dole. (Veskoslav)
  • Po příletu na Nevarro můžeme v pozadí vidět bílý protokolární droid K-3PO. Tyhle jednotky patřily mezi nejdražší na trhu a jasně to ukazuje, jak moc se Nevarro rozrůstá a obchodně kvete. (Veskoslav)

Reklama

Reklama