Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 roky od 2. řady přináší tu výhodu, že si člověk nevšimne, jak to absolutně na ni nenavzuje a místy to vypadá, že jsme časově někde v půlce první řady. Ikdyž je závěr hodně uspěchaný, některé díly úplně o ničem, tak díky skvělé výpravě, kameře a hudbě to vlastně nevadí. Paradoxně tu ani není Mando hlavní postavou, tou je jednoznačně Bo Katan, která má daleko prokreslenější motivace. Člověka by napadla spousta otázek, např. "Kde se tam vzal Grogu?" atd., ale je to SW od Disney, takže se raději neptám a užívám si atmosféru. 😁 75% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria je v mnohom iná ako predošlé. Stále ale rovnako kvalitná. Mando je opäť hlavná postava, no určite nie stredobod diania. Grogu mi občas prišiel že tu ani nemal byť ale fanúšikov by to nahnevalo, tak ho zakomponovali. Čiastočne sa stratila epizódnosť a sledujeme ucelený príbeh kde má každá postava svoje miesto a zápletka má viac vrstiev. Veľmi som si obľúbil Bo-Katan a fandil som jej snáď viac ako všetkým ostatným dokopy. Rozbeh bol ale slabý. 3. epizóda chaotická a ajkeď chápem prečo, tak mi nesadla. Ako Star Wars mini-film okej. Ako celok veľmi divná vsuvka. Prvé dve série boli, jednoducho povedané, dobrodružstvá malého Yodu a jeho pestúna v Mandalorianskej zbroji. A musím povedať, trochu mi to chýba. Neznamená to ale že som si neužil aj takýto prístup. Práve naopak. Osudovosť a vážnosť je vycibrená k dokonalosti, cítiť navýšenie rozpočtu a vizuál je vďaka tomu dychberúci. Možno to objektívne nie je pravda, ale zdá sa mi že aj hudba je lepšia a silnejšia v dramatických scénach ako minule. Mandalorian je stále srdcovka a niečo čo ma vie pohľadiť na duši. A po prešlapoch aké sme z tohto sveta už dostali nadštandardný sci-fi zážitok.  8/10 ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - (7,5/10). Asi není potřeba polemizovat o tom, že třetí série Mandaloriana byla zatím ze všech nejslabší. Její kvalita výrazně kolísala oproti konzistentní kvalitě předchozích sérií. Kde se tedy stala chyba? Myslím si, že tvůrcům už začínají docházet nápady a některé epizody byly opravdu pouze výplňová vata, nebo nepochopitelná odbočka. I přes tyto nepřehlédnutelné nedostatky jsme taky dostali velice kvalitní epizody, které kvalitu celé série výrazně pozvedly. Třeba poslední epizoda nám přichystala naprosto lahůdkové souboje světelnými meči, při kterých jsem měl flashbacky na Epizodu I. Seriál stále táhne přesný Pedro Pascal, který to navíc táhne převážně svým hlasem. Grogu je už taková klasika, bez kterého by si nikdo nedokázal tento seriál představit. Je krásné, že se jejich vztah opět o něco více prohloubil a já jsem měl u závěrečné scény totální Infinity War vibe. Cením, že tady si ty digitální efekty Disney opravdu pohlídalo a nepůsobí to jako levný polotovar (viz. poslední Marvel filmy). Jsem opravdu zvědavý, kam to budou tvůrci dál směřovat. Konec by klidně mohl znamenat konec celého seriálu a já bych se vůbec nezlobil. Přece jenom třetí série nepatřila k nějak vyhlíženým událostem. Prostě tady najednou byla a já si ji pustil hned hlavně kvůli tomu, že mám nově Disney +. 🔝Nejlepší epizoda: Chapter 21: The Pirate (S03E05)🔝 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První část třetí sezóny měla velmi pomalý rzojezd, člověk z toho cítil, že tvůrcu tak nějak nevědí, kam chtějí příběh směřovat, ostatně sami přiznali, že nemají vymyšlený konec seriálu. Ani se nedivím, že čísla sledovanosti poněkud kolísaly, samozřejmě covidová čísla byla jedinečná, leč i já jsem ke konci dva díly úplně vynechal a nakoukal je až před koncem sezóny. Dost mě překvapilo, jak v posledních několika dílech tvůrci dost šlápli na plyn co se týče výpravy a finále je vyloženě prošpikované cgi v jedné obří bitvě, na kterou se fakt pěkně koukalo, možná by se neztratila ani na plátně. Jsou to sice více obrázky nežli příběh, ale seriál pořád má Pedra Pascalla, který seriál neskutečně táhne kupředu, což bylo i dobře vidět na "spin-offu" s Bobem Fettem. Třetí řada přišla tak nějak z neočekávání a prostě tu byla, tu čtvrtou si dám za pár let zase rád. PS : Přidávám se k lidem, kterým už nyní chyběla Gina Carano. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak třetí série zatím ukázala svůj nejlepší potenciál, kdy od průměrné první série přes celkem ucházející druhou série jsme se dočkali téhle vyladěné třetí série. Tentokrát to má jeden ucelený cíl, kdy jednotlivé díly postupně dělají nástavbu na to, co se tam bude dít. Je to čiště o Mandalorianech, jejich zvycích a jejich historii. Je tu sice jeden takový vedlejší díl, který je zase nástavbou na trochu jiné budoucí příběhy, které budou zpracovány pravděpodobně jinde, ale přesto má svou poutavost a odhalí nám zase trochu něco z tohohle univerza jako takového. Jako obvykle jsou tu narážky na předchozí tvorbu a hlavně je tentokrát spousta z nich ve vztahu k animovaným rebelům, ale sem tam se tu objeví i něco z klonových válek. I když to po příběhové stránce vypadá na ukončení jedné éry a celkový konec, tak se přesto dočkáme další čtvrté sérii. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • U baru na základně Adelphi Nové republiky můžeme vidět sedět Trappera Wolfa, kterého nehraje nikdo jiný než Dave Filoni – režisér, scenárista a tvůrce několika seriálů ze světa Star Wars. Sedí hned první zprava v pro něj s typickým kloboukem. (Veskoslav)
  • V dobách rozkvětu vládci Mandaloru vládli systému, který čítal více jak 1 000 nezávislých světů. Proto se v období Klonových válek snažila jak Republika, tak Konfederace o přetažení sil těchto systémů na svou stranu. (Veskoslav)
  • Ruiny města, kde se nachází doly, je bývalé hlavní město Sundari. Poprvé jsme jej mohli vidět v Klonových válkách (od r. 2008) za vlády Satine Kryze, sestry Bo-Katan Kryze. (Veskoslav)

Reklama

Reklama