Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (127)

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V stručnosti by sa tretia séria dala označiť ako veľmi nevyrovnaná. Epizódy plné vaty striedali geniálne momenty a tak to pocitovo bolo veľmi na hojdačke. Záverečný "šprint" dvoch epizód však celkové dojmy ukotvil v pozitívnom smere. Nebolo len o Djarinovi, ale o Mandalorianoch ako celku, ako spoločnosti a ako kultúre, čo som si veľmi užíval. Fandím tomuto seriálu a teším sa na pokračovanie. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bait and switch dokonán a Kathleen Kennedy se to tedy opravdu podařilo - zaškrtila i tu poslední slepici, co snášela zlatá vejce a SW jsou definitivně mrtvá záležitost. A normies s consoomers tu slintají blahem a dávají 5* jak smyslů zbavení. Ti aspoň trochu vnímající či mající více než 5 mozkových buněk se diví, proč je S3 tak zvláštní či stále ještě kladou otázky, proč se Mando objevil ve dvou epizodách The Book of Boba Fett, jelikož jim to (oprávněně) stále nedá spát a vrtá hlavou i po roce od toho megaprůseru, kterým TBBF byl. Stručně řečenmo, za vším je vnitřní boj v Disney, který se za ty uplynulé roky v Disney odehrával a který bohužel Favreau pro tuto chvíli prohrál. Kathleen Kennedy se svým nohsledem Filonim převzali otěže nejdřív nad TBBF a následně i nad S3 Manda, aby zvrátili návrat Lukea v Mandovi a tím pokus Favreaua o vyškrtnutí sequelů z kánonu. Favreau toto bohužel neustál a ač je pod S3 Manda formálně podepsán, je veřejným tajemstvím, že nad S3 zlomil hůl a celá jela jen podle not Filoniho a KK. Jediné, čím se lze pro tuto chvíli chlácholit je to, že čísla sledovanosti S3 jsou katastrofální a společně s dalšími SW průsery (Ahsoka) a totálními sračkami (Acolyte), které se nám Disney chystá vmést do tváře, je toto snad prvním hřebíčkem do rakve KK. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je skvělá. Není lepší než první dvě, ale ani nijak horší. Má však pár epizod, které byly špatné (ano mluvím především o kapitole 20). Začátek i konec série byl ale epický a kvalita měla až filmový nádech a je škoda, že to nebylo možné vidět v kinosále. Hudební podkres od Ludwiga Göranssona fenomenální, Grogu roztomilý, Mando rozvážný a přesvědčivý a celé si to drželo kvalitu, na jakou jsme byli zvyklí. Takže ke mně se žádné zklamání nedostavilo a stále to je 100x lepší než jakýkoliv film z nové filmové trilogie SW. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Din Djarin je zpět na cestě ke svým soukmenovcům a příběh nám pěkně epicky košatí, navíc ukazuje i rehabilitační program Nové republiky pro imperiální zbytky, a vděčných bodů by se tady dalo najít více. Rozhodně si nebudete moct stěžovat na nedostatek akce a děje, vesmírní piráti,  jeden záporák jenž má skrz naskrz černé nejen srdce. Grogu mi do settingu tentokrát úplně nesedí a podle mě by se to obešlo zcela bez něj, protože prostě mám určité názory na SWU a podle nich Jedi se popelí u Jediů, nebo někdo sám, než aby mu dělal Mandalorian babysitting, ale budiž. Katee Sackhoff je zpět a rozhodně její postava nabyla na větší důležitosti. Díly jsou svěží, nápadité a závěrečný dvojdíl je vyloženě epický. Hudba opět perfektně sedí. Pouze dodatek, stínová rada Impéria fajn, ale přece jen v rámci SWU má být existence Thrawna naprostým tajemstvím, ale je mi jasné, že to je příběhový ark pro nový Disney projekt Ashoka  kde se můžeme těšit na 8 dílů. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Třetí série Mandaloriana se opravdu vydařila! Vše začíná šlapat už v prvních epizodách. Scénáristi skvěle pracují s postavami jako Bo-Katan, Mandem nebo Groguem a jejich vztahy. Seriál nás vystavuje skvělým napětím a výborně nasnímanou akcí. Je tu vidět, že tvůrci pracovali s vyšším rozpočtem. Vidíme více vesmírné akce, lokací (zejména Mandalore), lepší animace atd. Vrácí se nám téže i stejnojmenný záporák, kterého si neskutečně dává Giancarlo Espisito. Dále nehorázným způsobem jsem si užíval Mandaloriany a tu zápletku na znovuzískání Mandaloru a poslední dvě epizody byly naprostým peakem. Stále se nemohu nabažit toho jak to dál bude celý pokračovat. I když se za mě jedná o nejslabší sérii seriálu tak či onak ji mám neskutečně rád a Jon Favreau své dílo miluje a dává do toho vše. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Lebka zvířete v kovárně patří vyhynulému Mythosaurovi, který žil ve Vnějším okraji na Mandaloru. Během prvního dobývání Mandaloru za účelem obsazení a založení Mandaloru tak, jak jsme ho znali, byli tito tvorové loveni a vyhlazeni. Jejich lebka se stala symbolem Mand'alor – tradičního vládce všech mandalorianských klanů – planety Mandalore a samotných Mandalorianů po další generace. (Veskoslav)
  • Kelleran Beq byl Mistr Jedi, který dohlížel na padawany, když procházeli zkouškami řádu. Měl přezdívku „The Sabered Hand“ a nehraje ho nikdo jiný než Ahmed Best, který hrál Jar Jar Binkse v prequelech. (Veskoslav)
  • Na ceremonii můžeme vidět Paz Vizsla, kterému propůjčil hlas Jon Favreau, tvůrce Mandaloriana. (Veskoslav)

Reklama

Reklama