Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

genetique 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som od ktorého filmu začať pozerať Lyncha aby som ho pochopil. Asi najpochopiteľnejší film od Lyncha aký som kedy videl, no aj tak je to proste osobitý štýl. Totálna uletenosť, nechápal som jedine pohľady kamery cez veštiacku guľu. Proste tak ako niekomu nesadne suchý Allenov humor, tak mne nesadnú Lynchove filmy, ktorým sa snaží dávať až nejaký siedmy zmysel. Ale Cage spolu s Dafoem boli bohovskí démonickí. 70%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Videl som zhruba polovicu Lynchových celovečerných filmov, nestrhol ma (ani neurazil) ani jeden, ale Wild at Heart bol suverénne najhorší. Nicholas Cage je maniakálny, Laura Dern neskutočne živočíšna a mal som chuť si pozrieť nejaký vážne sa berúcu road movie o hlúpej naivke a bad boy, ale táto prepálená podivnosť šla totálne mimo mňa. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ujetá svobodomyslná road movie krimi-romance plná odkazů na Wizard Of Oz, zvláštní komedie, tromácky groteskních brutalit, přepjatých rodinných dramat a vypalovaček typu "Wicked Game", kam krásně zapadá Cage a skvěle se blýskne gauneří Dafoe. Ustál jsem i moji neoblíbenou Lauru Dern. Závěr už vyloženě WTF, ale nějak podivně mi smysl dal. Interpretovat se to dá jen klasicky lynchovsky -- všelijak a nejasně -- bylo to ale zábavný a mělo kouzlo, je cítit tvůrčí zápal a radost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem končím se sledování Lynchových filmů. Ono už ani není moc na co koukat, a to je v mém případě jen dobře. Psycho atmosféra, ďábelský Nicolas Cage a neskutečně dementní příběh a rádoby inteligentní myšlenkový cyklus. David Lynch opět dokazuje, že je naprosto dokonalý magor. Přivrženci ať se na mě nezlobí, názor jako názor..né? ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po Modrém sametu je tu znovu nabitá sexuální atmosféra, zase je tu spousta magorů, zase se na to hezky kouká, ale už je to trochu ohrané a únavné. Zběsilost v srdci a Modrý samet jsou naprosto v pohodě stravitelné filmy, které se v podstatě, mimo těch magorů, ani nijak zvlášť neliší od zaběhnutého standardu. Eraserhead a Lynchovy krátkometrážní snímky, to jsou šílenosti, to je u mě pravý Lynch, takový, jakého jsem poznal, takový, jakého jsem nenáviděl a nedokázal skousknout. Nyní, i přesto, že se mi ty jeho "normální" filmy líbí nepoměrně více, než jeho prvotní bizarnosti (ve slabších chvílích je nazývám kravinami), cítím se pak nějakým zvláštním způsobem podveden. A teď o něčem docela jiném. Nicolas Cage mě dokonale překvapil. Jeho herecký výkon, šarm a styl jsou neskutečné. V podstatě kdekoliv, kde ho vidím, tak mi kazí pocit z filmu. Nějak mi prostě nesedí. Není to sice extrém, jako v případě Orlanda Blooma, ale stačí to na to, abych mu v každém filmu přál nějakou roztomile nechutnou smrt. Tentokrát ale ve svém nezvykle mladém podání, než ho normálně vídám, výborně strhnul. Naopak je tomu u Laury Dern.... Neznám jí v podstatě odnikud jinud, než z Jurských parků, Modrého sametu a dnes i ze Zběsilosti v srdci a na rozdíl od Nicolase Cage jsem ze z ní mohl zblít i tentokrát. Ani nevím, co proti ní mám. Možná její hysterické podání, nebo snad fakt, že i když se snaží ve filmech vypadat jako sexbomba, mám z jejího podání tak akorát husí kůži, jelikož je prostě fuj. Jinak film byl dobrý. Typický zástupce syndromu: "3 je málo - 4 moc". ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Píseň „Wicked Game“ od Chrise Isaaka doprovázela film v médiích spolu s videem, které točil David Lynch. Díky atlantskému rádiovému režisérovi Lee Chesnutovi, který byl posedlý Lynchovými filmy, se skladba rychle stala Top 10 hitem ve Spojených státech a v roce 1991 se umístila na 6. místě na žebříčku Billboard Hot 100. Dodnes je to nejúspěšnější píseň tohoto hudebníka. (4ward)
  • Film získal zlatou palmu na 43. filmovém festivalu v Cannes. (Káronoš)
  • Laura Dern omdlela, když ji režisér Lynch donutil kouřit čtyři cigarety najednou. (don corleone)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama