Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 901)

Pilouš 

všechny recenze uživatele

Velmi precizni a k dokonalosti se blizici oda na dulezitost empatie. Silnejsi a intenzivnejsi podivanou jsem od posledniho Mad Maxe nevidel/neprozil. ***** ()

Michal118 

všechny recenze uživatele

Jako věrný fanoušek DC se tak úplně nemůžu nazvat. Postavu Jokera jsem měl tu možnost vidět jen ve dvou filmech, zde a v Sebevražedném oddílu. Zmíněný Sebevražedný oddíl na mě působil jako průměrná tuctovka a ztvárnění Jokera ze strany Jareda Leta tam ve mě nevyvolávalo extra pocity. Nicméně při tomto filmu jsem se rozhodně nenudil, řekl bych, že Phoenix do Jokera dal všechno a zahrál to nejlépe jak to šlo. Umí udělat blázna a šíleného maniaka zároveň, jako kdyby ním byl. Beru na vědomí, že fanoušci mají Jokera jenom jednoho, Ledgera. Líbilo se mi, jak si Joker dokázal vydobýt impérium bláznů. Já jsem spokojen. ()

boss123 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatok musím povedať, že Joker sa podaril. Zahraničné nadšené ohlasy neklamali. Joker je pravdepodobne moja najobľúbenejších záporná komiksová postava. Na filmovom plátne bola stvárnená už niekoľko krát. Každý z hercov, ktorí Jokera stvárnili pojali túto postavu inak. A aj Joaquin Phoenix nám ukázal svoj obraz Jokera. Film ukazuje život Arthura Flecka v spoločnosti, ktorá stráca svoju ľudskosť. Detailne rozoberá jeho psychiku a ponúka nám nahliadnuť do jeho mysle. A tento pohľad, teda nie je vôbec príjemný. Dielo Todda Phillipsa by nebolo také podarené, keby v hlavnej úlohe Joaquina Phoenix nepodal extrémne uveriteľný a fantastický herecký výkon. Je vo svojom podaní Jokera veľmi presvedčiví a myslím, že si vypýtal minimálnu nomináciu na Oscara. Celý film si ukradol pre seba. Svoje herecké schopnosti tu naplno prejavuje. Od mimiky cez jeho nezabudnuteľný tanec až po mrazivý smiech. Nesmiem, ale zabudnúť oceniť aj prácu réžie. Režisér Todd Philips má svoje dielo pevne vo svojich rukách. Tiež hudobná stránka je veľmi vydarená. Presne doplňuje obraz a dodáva jednotlivým scénam ešte väčšiu emocionálnu silu. Kamera taktiež ukazuje vysokú úroveň. Jednotlivé kompozície scén sú veľmi dobre premyslené a vytvárajú krásny súvislý celok. Joker nie je film pre každého. Je v ňom málo akcie a nejde, ako to väčšinou u komiksových filmou býva o osud celého ľudstva o to viac je, ale uveriteľnejší a emocionálne silnejší. Joker bol pre mňa v kine fantastický filmový zážitok a som veľmi rád, že som mal tú možnosť ho vidieť na veľkom plátne. Jasných 5z5 a 90%. ()

LucieVonKing 

všechny recenze uživatele

JOKER 5* Je to neskutečně fascinující psycholohické drama o duševním rozkladu jednoho neštastného chlapa. Hlavní představitel Joaquin Phoenix to zahrál tak dobře! Věřila jsem mu naprosto všechno. Takové ponoření do role jsem snad nikdy neviděla. 👏👏👏🔝 ()

Eric.Kosar 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že tohle režíroval Todd Philips, cápek, který stál za třemi Hangovery (uklidňující komedií bez špetky serioznosti), natočí takovouhle psychologickou, znepokojením ždímající jízdu? Ale tak proč ne. Film funguje jako dokument, co by se mohlo stát, když psychicky nemocnému člověku, totálně šibne. Budu opakovat po mnoha lidech, ale celkově všechno v tomhle funguje tak jak má, o Phoenixovi jsem si myslel, že snad mu fakt hráblo nebo nevim, kamera byla taková jaká měla být, prostě mi přišlo, že legitimně sleduju dokument o psychických nemocech. Zakomponovat pár těch komiksových prvků do filmu, jenž vypráví o postupném rozpadu života a postupným propadem do šilenství jednoho zkrachovalého komedianta se zdálo jako nadlidský úkol, ale Toddovi se to povedlo. První třičtvrtina filmu vás zlomí, ať už chcete nebo ne, a ta poslední čtvrtina tam už je na to aby film skončil, Joker už řádí a všechno se hroutí a tak dále a tak dále. Po dlouhé době nám do kin dorazilo něco, co uspokojí jak přísné filmaře tak nenáročný diváky, však tyvole, celej sál byl narvanej až po dolní řadu. 10/10 ()

Gluminator 

všechny recenze uživatele

HaHaHaaaHaaa!!! Co k tomu dodat. Na tento snímek jsem se těšil už od začátku, ale takhle perfektní zpracování jsem opravdu nečekal. Joker je první snímek, který se soustředí opravdu čistě na rozvoj jeho charakteru od prvopočátku až po jeho úplný rozkvět. Heath Ledger pro mě bude pořád nejlepší Joker, jenže nedá se porovnávat s tímto snímkem, jelikož každý film byl jinak pojatý. Tady je věnován celý film a soustředěnost čistě Jokerovi, v Temném rytíři se to netočilo jen okolo Ledgera. Takže za mě Joaquin Phoenix tohle zahrál neskutečně přesvědčivě! Suprová kamera tomuto filmu dodala šťávu, jelikož bylo cítit opravdu jak režisér chce vyždímat každičký psycho detail postavy. A že se to povedlo! Jeden z mála filmů, kde se nedá předvídat, jak to skončí a to se mi opravdu líbí a palec hore! Trochu vidím v podání Joaquina a jeho vzhledu vzdání hold jeho kamarádovi Ledgerovi, jelikož ten kostým a hlavně vlasy byly opravdu podobné. Bravo! 90% ()

Habansz 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem měl tu čest vidět nejlepší Jokerův origin, jakej kdy kdo natočil. Výkon Joaquina fakt nahání husí kuži, stejne tak jako jeho Arthur/Joker a někdy ani není poznat, jestli ho hraje, nebo jím fakt je. Depresivní, surovej, nekompromisní a s užasným soundtrackem, kterej někdy az mrazí. Tohle je Joker, jak se ho nikdy nikdo neodvážil natočit. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix to zahral vynikajúco, Ledgerov Joker z Temného Rytiera má minimálne rovnocenného nástupcu čo sa týka hereckého výkonu. ()

ubikace 

všechny recenze uživatele

Geniální film s geniálním Phoenixem v hlavní roli. Nelze než doporučit a smeknout před všemi, kdo na snímku spolupracovali. Od scénáristy, přes hudbu, kameru, režii a úplně na tom nejvyšším piedestalu Mr. Phoenix! ()

BobinoZH 

všechny recenze uživatele

Pri vychádzaní z kina som si všimol, koľko detí pod hranicou 15 rokov sa smialo na miestach, kde vyspelému divákovi naskakujú zimomriavky a chrúmu čipsy, keď by mali hltať plátno a skúsiť cez nával hustej psychológie hlavnej postavy aspoň občas dýchať. Pre mňa osobne zážitok tohto roka, depresia servírovaná od prvej sekundy po záverečné titulky. De Niro síce nemá čo hrať, ale veď to asi bolo plánované ako "one man show", Joaquin pokračuje tam, kde Heath skončil "and the winner is..." Páni z akadémie, nesklamte ma! ()

vladi3 

všechny recenze uživatele

Ak niekto caka komixovku ala TDK, tak sa skaredo myli... Ono, uz trailer naznacoval, ze toto bude ine kafe... Temny, tazky psycho film, kde kraluje Joaquin... Neskutocny vykon a filmy ako Cierny panter, tomuto nesiahaju ani po clenky... Tak cakam, co spravi akademia s vhodenou rukavicou... Je to v podstate o tom, co sa stane ak sa dobremu cloveku stanu zle veci (aj ked je to cisty psychopat)... A nie je absolutny problem stotoznit sa s Arthurom... Celu atmosferu doplna skvela kamera a fantasticka hudba... Za mna film roka... ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Komiksový film? Dalo by sa diskutovať. Psychologická dráma? Skôr. Dobrá psychologická dráma? Určite. Nebudem klamať, ale mal som voči tomuto filmu nedôveru, aj napriek skvelým trailerom. Nakoniec som ale z kina odchádzal celkom potešený a nadšený výkonom Joaquin Phoenixa. Ten chlap bol naozaj skvelý. Ostatní boli tak do počtu. Tím nechcem zhadzovať takého Roberta DeNira, ale Phoenix bol ozaj hviezdou, čo je logické, keďže je hlavnou postavou. Samozrejme, nie je to len o herectve, Phoenixov Arthur Fleck je rovnako skvelo napísaný charakter a, nepamätám sa, kedy som naposledy videl v kine film s tak dobre psychologicky vykresleným charakterom. Občas smutné, občas vtipné (čo je asi divné), som rád, že som tento počin videl. ()

VSpaca 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku jsem 1.den slyšel, 2.den přečetl pár recenzí od přátel typu: super film bez extra efektů, spíše drama. 3.den už jsme seděl v kině a těšil se na dobrý film, který na plné čáře předčil má očekávání. Hlavně v první půli filmu poukazuje na problémy dnešní doby, což provází vlastně celý snímek a kdo je tu oběť začíná být jasné celkem brzy. Ale zpracování je dechberoucí. Takovéto pocity mívám u zdařilých snímků "podle skutečné události". Úžasný herecký výkon pana Phoenixe, pro mě, a jistě spoustu diváků, neokoukaného až neznámého herce umocnil na věrohodnosti hlavní postavy. Nyní bude znám asi jen jako Joker 😃 Psychologické, někdy až psycho, drama vrhá úplně nový stín na rozdělení postav "klaďas/záporák" v rodině DC. Od teď si myslím, že se měl Batman vydat studovat psychologické obory a ušetřil by sobě i Jokerovi jistě spoustu problémů 🙂 Celý film mě doprovázela myšlenka, že se někde žije ještě hůř, ač se jedná o fiktivní příběh úplně z jiné doby. Chvílemi pro silné nátury. 95% ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

Zrod najtemnejšieho záporaka/antihrdinu v najtemnejšom a najzlovestnejšom meste komiksového svete - v Gotham City. Treba si uvedomiť jednu vec. Ide o komiksový film s DC universa. Nie je to príbeh bežného šialenstva v obyčajnom meste. Zrod kultovej postavy Jokera nemožno triezvo kvalifikovať ako sociálnu drámu s dopadom na širokú verejnosť. To ako keby ste filmy o Rambovi chceli premietať skautom ako návod na prežitie a potom sa pohoršovali nad tým, že rambo vytrháva srdcia a ohryzky holými rukami. Kto videl aspoň zopár kreslených filmov od DC tak vie aký temný je Gotham a čoho všetkého je Joker schopný. Filmy od DC boli doteraz iba slabý odvar a JOKER sa konečne priblížil atmosfére akú ponúkajú animované filmy. Stelesnenie Jokera je famózne a pokojne by to mohol byť preguel k Temnému rytierovi nakoľko jeho Joker svojim šialenstvom plynule nadväzuje na Jokera, ktorého sme teraz mohli vidieť od Phoenixa. Batmannova nemesis vstala s popola a počká si pokiaľ mladý Bruce oblečie kostým. Ak sa niekedy podarí natočiť Batmana v rovnakom duchu ako tohto Jokera tak to bude úžasné temné divadlo. V niektorých príbehoch je totiž na pováženie kto z nich dvoch je temnejší či Batmann alebo Joker. A to je duch Gothamu. Temnota, násilie, šialenstvo a psychicky narušení hrdinovia, antihrdinovia a zloduchovia. Opakujem znova pre amatérskeho diváka! JOKER je komiksová postava a preto je aj príbeh jeho zrodu v duchu Dark Fantazy. ()

falky 

všechny recenze uživatele

Poslední roky se něco děje. Jakoby i hollywoodští režiséři čím dál víc přicházeli na to, že CGI a 3D se prostě rychle okouká, kdežto kvalitní příběh se člověku zaryje pod kůži. A Joker se zaryje sakra hluboko, o což se podstatnou měrou zasloužil famózní Joaquin Phoenix. Ten tu zcela jistě podává oscarový herecký výkon. V jedné vteřině budí sympatie, aby vzápětí děsil. Bez efektů a podbízivé hudby - jen svým herectvím. Ale hlavně, jeho Joker přináší do komiksového univerza všechno, co by měl mít dobrý padouch: lidský příběh a lidské motivace. Po všech těch naprosto odcizených vesmírných příšerách, jejichž jedinou náplní života je ničit světy a zabíjet lidi po tisících, přichází člověk z masa a kostí. Člověk, který nikdy být padouchem nechtěl, ale jehož okolí ho od dětství pomalu přetvářelo v monstrum. Jako diváci pro něj máme pochopení. Nemůžeme se rozhodnout, jestli je pachatelem, nebo pouhou obětí. Litujeme ho. Chceme mu pomoct. Philips nám ukazuje, že každý z nás je potenciálně monstrum, které je jen potřeba dostatečně dlouho dráždit holí. Film, ačkoliv má celé dvě hodiny, ani na vteřinu nenudí. Akci v něm ale téměř nehledejte. Nejsilnější je v úplně obyčejných lidských momentech. Nejslabší je paradoxně tehdy, kdy připomíná, že je součástí étosu o Batmanovi. Mimochodem, viděl jsem různé komentáře, které srovnávají, kdo byl nejlepší Joker. To je podle mě velmi hloupé. Aby je totiž šlo srovnávat mezi sebou, museli bychom znát i jejich protistranu - Batmana. A ten tu absentuje. Nejlepším Jokerem - myšleno vyzyvatelem Batmana - by tedy byl ten Ledgerův. Přesto je Joker v podání Phoenixe jednou z nejlepších, ne-li nejlepší postavou inspirovanou komiksem. Joker má všechno, co v kině poslední roky marně hledám: Skvěle napsané postavy, které se chovají logicky vůči svým motivacím. Příběh, který není prvoplánový a předvídatelný, a to i přesto, že předem víme, jak to nakonec celé dopadne. Minimum počítačových efektů, maximální fokus na vyprávění. Přesto ve filmu byla jedna scéna, která mi přišla lehce hloupá. Když hlavního "hrdinu" ke konci příběhu vytáhne dav z auta na kapotu a jen na něj všichni koukají. Nicméně hned dalších několik minut mi tenhle moment dostatečně napravilo. Díky za úžasný zážitek. (https://www.tomcortes.com/single-post/2019/10/07/JOKER-N%C3%A1vrat-k-filmov%C3%A9mu-um%C4%9Bn%C3%AD) ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama