Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martha, Bethany a Fridge se vracejí zpět do hry, aby našli Spencera, který záhadně zmizel.  Zjistí však, že se hra změnila, a že přežít ve světě Jumanji bude mnohem náročnější. Jumanji už totiž není jen džungle, jsou to i rozpálené pouště či zasněžená pohoří plné nových nebezpečných nástrah. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (492)

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde o další díl videohry , která účastníky přenese do jiných světů. Vnukovi furiantsky radí v milostných zmatcích Danny DeVito. S chutí, jiskřivě, rošťácky; člověk v jeho přítomnosti vyloženě pookřívá a těší se na každý výstup. Většinu času si dědečka po jeho proměně rezervoval Dwayne Johnson, nejlépe placený hollywoodský aktér, který však hrát stále neumí – a ve srovnání s DeVitem to bije do očí. Díky DeVitovi konečná známka přece jen doplazí lehce nad průměr. Film nikam nespěchá, do značné míry se odehrává v dialozích, kdy hrdinové upřeně hledí směrem k trikovému plátnu a zpravidla své tlachání uzavřou větou, kterou při její desáté repríze přestane divák už počítat: „Padáme odsud!“ Dvouhodinový prostor by potřeboval větší dávku originální dobrodružné akce; nejlépe žánr naplňují scény se zvířaty, ať už parta prchá před pštrosy, domlouvá se s velbloudy nebo na visutých mostech bojuje s tlupou mandrilů. Na rozdíl od předešlého filmu zasazeného do džungle se tentokrát putuje přes písečné duny do vysokohorské pevnosti zlosynů, kteří mají povšechný vzhled zarostlých barbarů mávajících sekerkami. Pohříchu pohledné ledové finále už je příliš mechanicky digitální, nemluvě o všeobecném vyznávání, smiřování, loučení a dojímání. Na druhé straně musí být člověk rád, že hráčů Jumanji není víc a že každý může být „zabit“ nanejvýš třikrát; jinak by se snímek určený čistě pro kratochvíli neskutečně vlekl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečné pokračování, které není výrazně horší než dva roky starý díl, ale stejně mě na to unavovalo koukat. Hlavně kvůli imbecilním vtípkům, jež mě pobavily maximálně v třetině případů. Možná je to tím, že koukat na variaci téhož je vždycky horší pocit, ale na dalším levelu Jumanji je jasně vidět mustr, podle kterého se jede. Přesně víte, kdy kdo upadne, utrousí hlášku, kterou pak ještě zopakuje třikrát dokola. Zkrátka tak moc nenáročný film až je to vlastně protivné. "Jedničku" jsem si pustil doma znovu, i proto, že jsem ji viděl v kině s dabingem, dvojku už ale ne. A ten odporný cliffhanger se samozřejmě dal čekat, ale na další nášup už do kina nepůjdu. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa sám seba pýtať, prečo si podobné kusy ešte aj dodnes pustím, pretože by som žiadny zmyslupný argument nenašiel. Kedysi som takýto výber ospravedlňoval faktom, že každý z nás má potrebu obšas vypnúť mozgové kotúče a navodiť neutrálny myšlienkový stav. Dnes mi to už ale nejak u sebe sama neprechádza, a tak sa vyhovárať nebudem. Tento žáner je dôkazom toho, že človek občas potrebuje robiť alebo vidieť veci, ktoré vôbec, ale Vôôôbec, nedávajú zmysel. Je to základnou podmienkou žitia a zdravého fungovania. Asi. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Až do momentu, keď si vymenia telá do toho pôvodného stavu z minulej časti, som to videl na štyri hviezdičky, pretože duo DeVito a Glover je fakt vtipné a dovtedy to stojí dosť na nich. Potom, keď sa z Glovera stane kôň, už to ide opäť v starých kolajách, tentokrát snáď úplne bez príbehu, a dojemný záver s koňom a “staroba je dar” je už úplne olol. 65%; Smial som sa asi trochu viac jak pri prvej časti. Ps: Karen Gillan je najsexi Lara Croft ever. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ani druhý díl nového Jumanji se nemá za co stydět. Stále je to humorné a nápadité, čehož si jako divák moc cením, protože sami víme, jak to často dopadá s druhými díly... Přidat do filmu postavy "dědečků" (jakkoli hloupě to může znít) nakonec fungovalo jako výborné oživení nového dobrodružství. A troufám si říct, že i pro herce bylo zábavné se "vtělit" zase do jiných nových postav... Nová generace Jumanji je pro mě zkrátka taková vtipná hříčka, dobrodružná pohádka pro pobavení. Pokud vás bavila už jednička, lze téměř s jistotou říct, že u dvojky se budete bavit taky. Někdy člověk zkrátka ocení přesně takový druh filmu - nenáročnou oddychovku s dobře napsaným scénářem a jednoduchým ale kvalitním humorem. ~(4,1)~ ()

Galerie (134)

Zajímavosti (10)

  • Když si Jack Black zvrtne kotník při seskoku z mostu, je jasně vidět, že se jedná o pravý kotník. O chvíli později, když mu jej Awkwafina ošetřuje, stará se o levý kotník. (pemap)
  • Na začátku filmu hraje „It's The Most Wonderful Time Of The Year“ od Andyho Williamse. Z jukeboxu hraje „Wicked Game“ od Chrise Isaaka. Z rádia hraje „Baby, I Love Your Way“ od Big Mountain. Na konci filmu hraje „It's All In The Game“ od Tommyho Edwardse. (Duoscop)

Související novinky

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Reklama

Reklama