Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílnou sérii Bodyguard pro britskou BBC vytvořil a napsal Jed Mercurio, ostřílený televizní producent, scenárista a režisér, jehož jméno nalezneme pod úspěšnými seriály jako Line of Duty či Protiúder, ale také pod televizní adaptací klasického románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové z roku 2015 s Holliday Graingerovou a Richardem Maddenem v hlavních rolích. Politický thriller s kriminální zápletkou Bodyguard vypráví napínavý příběh seržanta Davida Budda, příslušníka policejního útvaru ochrany, který si z bojového nasazení v Afghánistánu odnesl ošklivé šrámy na duši. Poté, co je přidělen k ochraně kontroverzní ministryně vnitra Montagueové, prosazující tvrdou linii nekompromisního boje s terorismem, se zaplete do komplikovaného spiknutí a jeho úloha zůstává do posledních okamžiků nejasná. Nejednoznačného hrdinu ztvárnil Richard Madden, který byl za svůj výkon oceněn prestižním Zlatým glóbem. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že celá ta myšlenka je svedena do ad absurdum situace, která by nemohla nastat ani kdyby Váš bodyguard byl nejneschopnější břídil v celé britské divizi. Nicméně budiž, tady je to od začátku jasně naznačené a tak je s tím potřeba tak i počítat. Seriálu se ale nedá upřít silná dynamičnost, dobrá akce, neméně kvalitní napětí a chuť jít díl za dílem až do samotného konce. Richard Madden tu hrál kluka na první pohked bez emocí, který jich v sobě drží víc, než by musel a já se musím přiznat, že bylo dost zajímavé jeho počínaní těch šest dílů sledovat. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spičkový 6ti dílný kraťas, který pohltí a až do konce nepustí. Hlavní postava David Budd (Hra o Trůny) si za tuhle roli zaslouží nějakou cenu, protože to zahrál tak přesvědčivě, uvěřitelně a neskutečně šikovně a já mu to celý seriál žral. Příběh je rafinovaný, poutavý a skvěle vizuálně natočený ať už při akci, tak i v obyčejných scénách, kde na atmosféře přidává i solidní hudba. Ve druhé polovině seriálu se maximálně šlape na plyn a tasí se jeden zvrat za druhým až do finálních minut a poslední díl jsem hltal hodinu a čtvrt v napětí a křečích a přál si, ať to má ještě dalších 6 dílů navíc. Bezchybný, kvalitní a inovativní seriál, který tady chyběl a za mě za poslední dobu obrovské překvápko. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy viděla tak napínavý seriál. To tedy byla jízda! Zvlášť když si uvědomím, že jsem do posledních minut netušila, kdo za tím vším stojí. Některé situace byly sice těžko uvěřitelné, ale to tvůrcům mileráda odpustím. Podstatné je, že jsem se vůbec nestíhala nudit. Velkou pochvalu za vynikající ztvárnění titulní role si rozhodně zaslouží herecký chameleon Richard Madden. (85%) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako seriálový Jack Ryan doplácí Bodyguard na příběh a zápletku, která je jen stěží uvěřitelná. Sice se na to hezky místy kouká, ale když si tohle celé aspoň trošku promítnete do reality, zjistíte, že je to taková celkem slušná, akční pohádka. Jediným plusem je snesitelný počet dílů a relativně snaživý Madden, jinak jsem do Britů čekal, vzhledem k jejich nezpochybnitelné, seriálové kvalitě mnohem víc. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

1. série - 85 %. Až do posledních dvaceti minut absolutní dokonalost, která naplno využívá potenciálu Netflixu co se týče udržení tempa - pokud by Madden běhal po Londýně s týdenními odstupy, fungovalo by to daleko méně než jako šestihodinový film na dva, tři dny. Atraktivní téma současného terorismu a brilantní herecké výkony všech zúčastněných tak na kolena sráží jen série závěrečných zvratů vzbuzujících dojem, že tvůrci sami nevěděli kudy kam a tak ve spěchu losovali mezi hlavními protagonisty, aby rozhodli, kdo nakonec bude strůjcem všeho zla. ()

Galerie (95)

Související novinky

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

23.09.2019

Ceny Emmy 2019 byly rozdány a ani letos se to neobešlo bez pár překvapení. Velkým vítězem se stala závěrečná řada Hry o trůny, která z rekordního počtu 32 nominací proměnila 10 už v části Creative… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama