Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa pozerám na tunajší plagát k filmu a čítam jeho dej, neveril by som, že by som mohol dať tomuto filmu viac ako dve hviezdy. Hanks je proste nesympatický. Už od začiatku jeho kariéry. Ale vie si dobre vyberať scenáre. Big je komédia, ktorá má šarm, je vtipná a Hanks je v nej presvedčivý. Len akosi neverím, že keď má už trinásť, tak ho stále viac zaujímajú počítačové hry, ako telo Elizabeth Perkins. To ma napadlo, keď som videl film ako 14 ročný. Ale je to rodinná komédia, tak nebudeme zbytočne hľadať chyby. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci zastávam skôr náročnejšie filmy s Tomom Hanksom, v tomto prípade nie je na škodu sa úplne uvoľniť a odreagovať u tejto síce možno jednoduchej, ale nijako nenásilnej komédií s vtipnou zápletkou, kedy malý chlapec chce byť jednoducho "veľký". Tom Hanks je mladík na začiatku svojej kariéry, osobne mu dávam viac prednosť ako profesorovi Robertovi Langdonovi v Šifre majstra Leonarda, avšak aspoň je porovnateľné, ako sa jeho herectvo vyvíjalo. Film môjho detstva + mladučký Hanks. Pri filme si vždy zaspomínam na moju mladosť a o tom aj film predsa je. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hanks za mlada pochopitelně nedostával role jako má nyní. A podle toho tento film o malém chlapečkovi, který toužil být dospělý tak moc, až se mu to jednoho rána opravdu podařilo, vypadá. Není to sice nudné, ale spíše ve stylu "vtipe vylez". Klady: nějaké nápady se najdou. Zápory: působilo to na mě dětinsky, skoro žádný obstojný gag, nepříliš zajímavě zpracované, odhadnutelný závěr, podobný námět není ojedinělý, pro mě blbina na jedno zhlédnutí, ke které se už nevrátím. Mé hodnocení: 40% ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Scenáristi zrejme zabudli nato, že Tom Hanks mal 33 rokov, keď sa natáčal tento film. Pre mňa je to veľký mínusový bod a to už len z toho dôvodu že, Tom Hanks nech robil čo robil, nedokázal zahrať túto rolu tak, akoby ju zahral niekto, kto je od neho podstatne mladší a vhodnejší pre túto rolu. Samotný dej bol veľmi dobrý, ale celkový dojem z filmu kazil Tom Hanks, ktorý už je pristarý na takúto filmovú rolu. Filmu dávam 60%. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Jeden z vydařených kousků Tama Hankse. Tom si zde zahrál na nemotorného blbečka , kerý sám vlastně nevěděl co od života chce. Hm myslím že sem se docela bavil sice film měl slabší scénář a žávěr filmu nebyl až tak moc očekávaný, nebyl sem zase tolik zklamán. Tom všechno dokáže zachránit svým hereckým umem. Myslím že český dabing se nevivedl. Je to již dlouho co sem tento film neviděl a doufám že ho v telce brzo uvidím. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Jednou z prvních voleb pro hlavní roli Joshe (Tom Hanks) byl pro režisérku John Travolta a i on sám měl zájem. Studio ho ale nechtělo, protože měl právě za sebou několik komerčně neúspěšných filmů. (Hpatrik)
  • Film měl původně končit scénou, v níž sedí Josh (David Moscow) ve třídě, do které vstoupí nová žákyně. Podle její podoby s Elizabeth Perkins a reakce Joshe poznáme, že je to Susan, která také omládla. Na testovacím promítání se však tento konec nelíbil. (HellFire)
  • Dle slov Roberta Loggii (MacMillan) si s Tomem Hanksem (Josh) v den, kdy měli točit slavnou scénu s piánem, všimli, že jsou na place dva dvojníci, oblečení stejně jako oni, pro případ, kdyby se jim to nedařilo. Rozhodli se, že celé taneční číslo za kažou cenu odehrají sami, a to se jim povedlo. (Hpatrik)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama