Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Recenze (776)

runner85 

všechny recenze uživatele

Ako amatérskeho bežca ma tento film sklamal. Čakal som, že vo filme sa bude hlavne riešiť beh a vzťahy budú len vedľajší príbeh. No kedže som aj rojko, tak to zas tak strašné nebolo.... Každopádne film ďaleko od reality, plný klišé a hovadín ... Kubařová sa nádherne usmieva ... ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Měl jsem možnost tuhle komedii vidět už koncem listopadu. Pokud mám být upřímný tak od jména Horský jsem toho moc neočekával. Rozhodně jeho režisérký debut příjemně překvapil a dopadl lépe než jeho scénáře. Herecké obsazení je fajn. Takhle dobře jsem se bavil naposled u Teorie tygra. Myslím si, že to není film jen pro ženy, ale pro všechny co chtějí vypnout a jen se bavit. Jako vždy vévodí Ondra Vetchý. 8/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na další film z ranku nenáročných komedií ve stylu "Žen v pokušení" nebo "Bezva ženské na krku" jsem se těšila hlavně díky jeho obsazení. Veronika je stejně jako já z Rakovníka (takže mám letitou tendenci fandit každému jejímu projektu), Jenůfka film od filmu herecky roste, mladého Polívku nepokrytě zbožňuju od uvedení "První republiky" a Ondra Vetchý... je Ondra Vetchý. A jak musí uznat každý, kdo už snímek viděl, právě poslední jmenovaný nejvíce vyčnívá. Scény s ním, jeho manželkou a jejich třemi syny (dva chlapci jsou skutečnými potomky Vetchého a Kostkové, což je roztomilá maličkost, která možná všemu pomohla) celý sál nejvíce prochechtal (mně několikrát vytryskly slzy smíchu), protože právě jejich dějová linka působila nejvíce přirozeně a "ze života". Zahanbit se nenechali ale ani ostatní herci, celá hodinka a půl je veskrze pozitivní, s miloučkou hudbou, bez trapností a vulgarit a zbyl čas dokonce i na krásné vodicí pejsky! Po třetí projekci zvyšuji, tyhle oddychovky můžu pořád. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tento rok mám smolu, ak idem do kina na český film, nepáči sa mi. Fakt neviem, či mám riskovať a ísť ešte aj na nového Mádla. Neviem, prečo majú Česi v poslednej dobe akútnu potrebu napchať do filmu čo najviac ľúbivých záberov a dejových klišé. Ale ako vidím, divákom, presnejšie diváčkam, sa Ženy v behu páčia. Pre mňa veľmi ťažko pozerateľný film. Aspoň že tam hral Ondra Vetchý. Reader´s Digest - Výběr na filmovom plátne. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Z velké části mi mluví z duše Mattyho komentář, který vyjádřil většinu mých námitek. Ale i přesto jde o film, který se dá vydržet, pokud přistoupíte na tu jeho primitivně optimistickou notu. Moc jsem se tedy nenasmála, ale Ondřej Vetchý dělal maximum pro to, aby si člověk odmyslel, že je hovado a oblíbil si tohoto chlapa i jeho rodinu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemná, byť předvídatelná oddechovka, u které jsem se bavila, která mě místy i dojala a kde se vyskytovali sympatičtí herci. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Jedno přání, čtyři ženy a čtyřicetdva kilometrů. Každá z těch žen běží svůj vlastní maratón. Marcela o lásku, Bára za lásku, Kačka s láskou a Věrka pro lásku. A tak je pro ně nejdůležitější to jediné - nikdy to v tom běhu za svým snem nevzdat. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšená. Naše (nemulti)kino bylo včera téměř plné, což je úkaz vskutku nevídaný. Od prvního momentu mě nic nerušilo, ani mi nepřipadalo trapné (což je můj obvyklý pocit u českých komedií z poslední doby). Bylo to svěží, ftipné i dojemné. A teď budu holt všechny lidi kolem sebe nutit :), aby na to taky šli... Edit.: můj intelektuální bratranec tomuto filmu dal "odpad" - nevím tedy, jestli jsem ještě stále jeho oblíbená sestřenice - takže na doporučování chlápkům pozor! :) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....zázrak to nebol-mnohé scénky značne naivné-nepravdepodobné....vzhľadom nato,že som film videl v kine -tak zážitok bol o niečo lepší akoby bol len v TV.... celkovo priemerná letná komédia s happy endom... ()

filmoid 

všechny recenze uživatele

Veselé, milé, neškodné... ani na vteřinu to nevtáhne do vlastního filmového časoprostoru, možná proto, že film je vlastně jen zkomprimovaným sitcomem a herci své party taky tak pojímají. Odehrát ve filmu obehraný kolovrátek "Když nemůžeš, přidej víc..." (celý!) + zařadit citožďímačku jménem Rozárka (ano, děvčátko bez maminky, uíííí) film kloní k šestákové romanci. Nicméně, budiž, občas je potřeba se zasmát a provětrat trenky... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od toho nečekal a to nic moc jsem taky dostal. Ženy v běhu je komedie především pro ženy, už jenom kvůli tomu, že skoro všichni chlapi se tu chovají jako kreténi, ale pokud jste schopní u filmu naprosto vypnout a vůbec nepřemýšlet, tak se vám nejspíš Ženy v běhu budou líbit, ať tam dole máte cokoli. Pokud ale u toho filmu budete maličko přemýšlet a nevypnete úplně, uvidíte tam dost chyb. Všechny postavy zase žijí v prostorných stylových domech a bytech, víme o nich strašně málo (třeba kde pracuje Ondřej Vetchý a jeho žena? z čeho ta rodina žije?), všichni žijí samozřejmě v Praze + babička má krásnou honosnou roubenku bůhvíkde. Zjevně bohaté rodiny, i když to mělo být o normálních lidech. Trochu zvláštní, že v realitě většina lidí, aspoň co se Prahy (a nejen jí) týče, žije v panelácích. Co se děje týče, je to opět samozřejmě víc o vztazích, něž o nějakém běhání, všechno samozřejmě končí hned několika happy endy. Humorem je to dost nevtipné, pak jsou tam asi tři vtipné scény, zbytek je trapný. Takže jako výsledek, opravdu nic moc. Sice se to snaží o navození dobré nálady, ale to není u komedií nic neobvyklého. Navíc u komedie se chci hlavně bavit, to se mi tady nestalo. Navíc když jsem si tady prošel osobním peklem, když tady začala hrát písnička Když nemůžeš tak přidej víc. A ne jenom kousek, celá! A já tu písničku nenávidím, tak se zamyslete a dojde vám, proč to pro mě bylo peklo. Nejlepším českým filmem roku 2019 pro mě pořád zůstává Na střeše, i když ani to není nic extra. 2* ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Divák už zcela ztratil schopnost kritického myšlení, stačí mu naservírovat kravské lejno a obarvit ho na růžovo. To pak shltne s takovým nadšením, že si sám jedno velké lejno udělá, kráčíc vstříc světlým zítřkům s pocitem, že vše co vidí a slyší je ta jediná pravda, za kterou se bude bít. Ovšem jen do té doby, než uvidí jiný, silně duchaplný, vtipem nabušený film s názvem Běhny v břehu. Tito diváci pak vychovávají své ratolesti v bláhové iluzi, že dítě samo vlastně ví, co je pro jeho výchovu správné!!! Doba je naruby a český tvůrce si vystačí s pár fórky a omšelými citáty z fajsbůku. Mě to prostě nestačí! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* Byl jsem zvědavý jak vypadá nejvýdělečnější film posledních desetiletí a byl jsem opravdu překvapený. Neříkám, že jsem nečekal propadák, ale až takový, tak to teda ne, protože větší vyumělkovaný scénář jsem už dlouho neviděl. Ale divák to žádá, divák to tak má rád, tak co bychom mu neudělali radost. Herecké výkony byly slabota, zejména u dětských herců a protekce evidentně funguje a nejsou na to potřeba žádné kvality. Docela mi bylo líto Hofmana, protože k němu role vůbec neseděla. Jedna hvězdička je adekvátní známka, ale popularitu snímku určitě neovlivní. Tak si ho užijte. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film hlavně o ženách a především pro ženy. Ovšem i pro mě velice příjemné překvapení. Těšil jsem se především na Ondřeje Vetchého a ten nezklamal. Jeho pragmatik mě rozesmál při každém vstupu na scénu. Příběh je od začátku předvídatelný, navíc mnohé postavy či dialogy mi byly povědomé z jiných filmů. Ale scénárista je ještě o kousek posunul dále. Nejsilnější zbraní filmu byly tedy nápadité dialogy. Po úvodních minutách jsem se obával propadáku, ale byl jsem vtáhnut do děje a užíval si pohody, sálající z plátna. Podle mého nejlepší česká romantická komedie posledních let. Není třeskutě vtipná, o to více je milá až dojemná. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

I když je asi od páté minuty jasné kudy se bude děj ubírat a jak to celé dopadne,jsou Ženy v běhu suveréně jedním z nejpříjemnějších a nejzábavnějších českých filmů posledních let.Dialogy tu nešustí papírem,nedějí se tu hloupé a extrémně neuvěřitelné věci,fórky fungují a vše působí životně.Hodně tomu napomáha sympatické obsazení a solidní tempo,kdy se zbytečně nepřešlapuje na místě.Kdyby takhle vypadaly všechny novodobé české komedie,vůbec bych se nezlobil.Bohužel mám ale pocit že Ženy v běhu budou vyjímka potvrzující pravdilo...80% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnut medzi 3 a 4 hviezdickami, tak povedzme ze taky lepsi priemer :-) a fajn oddychovka nielen pre zeny...hmh idem si asi spravit jahodove knedliky alebo radsej cucoriedkove...70%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, napokon ma to dostalo a film ma presvedcil o priemernom hodnoteni. Prostredie Vysehradu na urovni, obycajne dialogy naprosto prevladaju nielen v v realnom zivote ale i vo filme. 50 % ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Výborná pozitivně laděná komedie. Někdy jsou podobné komedie kýč, ale tady to všechno sedne. Kostková a Vetchý jsou super rodinka a dodávají ten správný humor. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Přesně jak se o těhle běhacích babách traduje a chvástá ve velkým a pozitivním, tak i já potvrzuju velkou kvalitu českýho filmu! Konečně domácí komedie plná prdele a né úplně trapnýho fórku! Taktéž i bomba obsazení! Manželský duo Kostková/Vetchý jedou jak nabroušenej břit a žeru jim to, co to jde. Po právu po dlouhé době českej sranda biják zde na našem čsfd zabalenej v červených barvách. 90% ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama