Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (291)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pohodová dobrodružná pohádka která baví hlavně první hodinu, dějová linka se psím spřežením a poštou je výborná a Omar Sy naprosto zastínil Harrisona Forda, který je v příběhu absolutně dopočtu a jeho příběh je plný klišé. Začátek se mi hodně líbil, ale jakmile skončila dějová linka s poštou, hodnocení u mě šlo dolů a dolů a když se psí vejlupek dostal do vlčí smečky, už se mi v hlavě cukala jen trojitá hvězda. Ale Buck je díky bohu božan a díky kompletnímu CGI dokáže neuvěřitelný xichty a občas jsme prskali smíchem. Jednoduchá pohádka která nijak neurazí, ale v době dnešních velkopíčovin s čuráky v pláštěnkách nemá takový film v kině absolutně šanci. A taky by mě zajímalo, kdy si Ford začal skákat do filmů jen na camea.70%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O problémech s digitálními zvířaty jsem se vyjádřil zde a u Volání divočiny je to úplně stejná písnička. Taktéž nesmyslně drahý film s divně digitálními zvířaty, který studiu prodělal bačkory, tentokráte Disneymu a dalšímu smolnému pohrobku Foxů. V tom nejzásadnějším se však od Dolittla liší a to tím, že se jedná o dobrý dobrodružný film, který má duši a nejednou jsem si v závěrečné půlhodince vzpomněl na Tanec s vlky. Harrison Ford tu zase jednou nevypadá nasraně a přinejmenším o deset let mladší (jako zdatný šedesátník), příště snad bude mít větší štěstí, co se týče neznačkových filmů. Čekal jsem průměr a proto mě neúspěch filmu z tohoto pohledu citelně mrzí, na druhou stranu to nenalákalo do kina ani mě. Třeba ještě bude šance po znovuotevření kin...7,5/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Volání divočiny je asi jedna z nejkrásnějších knih o přátelství mezi člověkem a psem. Na Londonovi jsem odrostl a nejen na něm, nikdy nezapomenu na Kočovníky severu od Curwooda a další knihy z divočiny Severní Ameriky. Navíc mám doma také jednoho chlupáče, který by za mne dýchal a tak jsem byl zvědav na tento rodinný film. Filmů na které by se mohla koukat celá rodina je sice hodně, ale ne každý tvůrce umí správně vyvážit emoce či smutek s humorem a tak se občas děsím pláče citlivějších dětských diváků, jejichž dušičky ještě neobrnil drsný a někdy i zlý svět dospělých. Jakmile ve filmu někdo nebo něco umře, je hotovo a těžko může člověk vysvětlovat, že je to jen jako. Jenže když na film koukáte poprvé, nevíte zda ona past v něm je nebo není. A co si budeme povídat London a jeho zlatokopecké příběhy včetně tohoto - to není jen romantická četba pro nejmenší. Proto jsem film sledoval s drobnou obavou. Ale musím uznat, že si zde tvůrci dali s vyvážením dost záležet. Fordovi a Omaru Sy role sedly, byť se tu trochu nemohu zbavit dojmu nezbytné nutnosti rasové vyváženosti, bez které se současná kinematografie dle předepsaných tabulek a kvót už asi neobejde. Nejsem úplný specialista na tu dobu, ale Omar Sy by asi tam tehdy na sněhu v tamním prostředí působil dost exoticky ... (Nic ale proti němu, jako herce ho mám moc rád). Buck a nejen on byl samozřejmě animovaný, ale byl perfektní. Kdo má doma čtyřnohého přítele a zná všechny ty pohledy, gesta, pohyby, musí ocenit jakou práci si s animací tvůrci dali. Já jsem byl spokojen, tohle je po Alfě, Lvím králi a Mauglím další super zdigitalizovaná záležitost a já dávám za pěkné tři valouny zlata. * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

S dosť drsnou predlohou má tento family friendly komerčný film spločného pramálo, ale ako samostatné dielo určite zaujme a "zahreje" na duši. Nádherné Kaminskiho zábery rozhodne stoja za návštevu kina, fragmentarizovaný príbeh už menej, ale skrátka tá príroda nedostatky scenára, aspoň v kine, prebije. CGI sa v spojitosti s týmto filmom bude omielať asi viac než návrat Harrisona na plátno. Mne osobne ale vadili viac tie okolité digitálne veci typu lavíny a neuveriteľne odfláknutého požiaru, než prevedenie Bucka. No a body navyše za Caru Gee, ktorú mám medzi svojimi obľúbenkyňami vďaka The Expanse a tak nejak by som s ňou chcel randiť. ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo. Zjednodušení Londonově klasice neprospělo. Celé to má zachránit Harrison Ford, ale nemá prostor ani čas, protože jeho postava se na plátno dostane někde v půlce filmu. Jako by první a druhá část filmu k sobě ani nepatřily a vyprávěli odlišné příběhy. Přitom druhá polovina filmu měla potenciál to ještě zachránit. Technická stránka je to jediné, co vám zůstane po shlédnutí v hlavě, naprosto nevyužitý potenciál předlohy. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje rebranding loga 20th Century Studios bez názvu Fox. Shodou okolností byla verze filmu z roku 1935 (The Call of the Wild) posledním filmem vydaným pod názvem Twentieth Century Pictures před fúzí a formací 20th Century Fox. (willy1)
  • V momentě, kdy John (Harrison Ford) pije whisky, má v čase 58:15 ještě čtvrtku skleničky. Poté v čase 58:23 je vidět, že sklenička je úplně prázdná. (mary800)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama