Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (788)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pixar zase zaválel a tentokrát odeslal diváka rovnou do světa mrtvých. Coco je neuvěřitelně zábavná a hravá komedie, která se ale některými svými prvky mnohdy na míle vzdaluje dětským ideálům a představám. Díky tomu se nejedná jen o pestrobarevnou rozhašteřenou blbinku pro nejmenší, ale i o film s poselstvím a přesahem pro dospělé. Svět duchů je vyobrazen neskutečně detailně, s funkčními zákonitostmi jeho existence a díky zasazení do Mexika ve svátek mrtvých nabývá až mýtických rozměrů. Film se sice nevyhne kýči a ždímání emocí, na to už jsem ovšem u Pixaru zvyklej, takže i když se mi tradičně nezamlouval soundtrack Michaela Giacchina a příběh není kdovíjak objevnej, zasluhuje Coco plnej počet! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Coco" som sa tešil pôvodne ešte v roku 2017, nakoľko som veril, že sa filmu dočkáme v novembri. Koniec koncov, Dia De Los Muertos sa slávi v novembri. No miesto toho sa do našich kín film dostal až v januári 2018, tak som si hold musel počkať. A v rámci toho, že som ešte nedávno zakončil "Pixar maratón" a mám filmy ešte čerstvé v pamäti, tak otvorene poviem, že toto je najlepší Pixar film od čias "Inside Out". Nemyslím si, že by som to hodnotil ako jeden z najlepších Pixar filmov vôbec, ale rozhodne ide o film, ktorý človeka zahreje pri srdci a veľmi pekne podáva svoju hlavnú myšlienku, ktorá je dôležitosť rodiny. Postavy vo filme sú skvelé, film má vynikajúcu atmosféru a okrem toho vyzerá absolútne nádherne. Vo svete mŕtvych, by človek mohol kľudne stráviť celý svoj život. Keby sa to dalo. Hudba vo filme je úžasná a skvele sa to počúva, a okrem toho sú tu ešte aj skvelé zvraty, ktoré ma dostali a posunuli film do úplne iného levelu. Páčia sa mi mnohé momentky z filmu. A nielen dobrý a kreatívny humor, ale rovnako aj momentky, ktoré ukazujú, aké dôležité je pamätať si svojich blízkych. A najlepšie na tomto filme je, že Coco je tu v podstate len vedľajšia postava, ktorá má ale v skutočnosti tú absolútne najdôležitejšiu rolu. A nie, nepoviem viac, lebo by to boli veľmi veľké spoilery. Myslím si, že príbehom to dokáže chytiť rovnako deti aj dospelých a vizuálne to budú decká milovať. Ak chcete ísť v januári na dobrý animovaný film do kina, tak "Coco" je jednoznačne skvelou voľbou. A rozhodne film hodný toho, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: A ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $210,460,015Tržby Celosvetovo $807,816,196Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,490,220Tržby za predaj DVD v USA $27,426,997║ Dojemný príbeh, silný námet, Pixar má opäť svoju tvár, blyskli sa. /95%/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velká pocta mexické kultuře a tradici písničkářů, významu rodiny a svátku Dne mrtvých ve spojení dvou světů a vzpomínek na zesnulé - krásný vizuál, sem tam hezky černý humor, promyšlená story a hlubší poselství, než co bývá u 3D animáků obvyklé. A oproti většině je tu i cítit duše. Takže moc fajn, sem s vinyly Ernesta de la Cruze. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Asi nejemotivnější a nejdojemnější pixarovka, u které si ale netroufám tvrdit, že zaujme mladší publikum. Vizuálně se opět jedná o bezkonkurenční animák a nechybí i nějaké to ponaučení (tentokrát, že rodina je to nejdůležitější), ale příběh a hlavně tempo vyprávění mi přišlo trochu slabší. Vtipů je zde minimum a chybí více "akce", která by příběh posouvala kupředu. Přesto povedený, ale ve výsledku slabší kousek z produkce Pixaru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Lee Unkrich řekl, že „Země mrtvých“ je inspirována barevným a členitým městem Guanajuato City, které se nachází v mexickém vnitrozemí. (vojacekr)
  • Finální vzhled Ernesta de la Cruze řešili filmaři dlouhé měsíce, nakonec se rozhodli mu vtisknout řadu charakteristických rysů, včetně důlku na bradě, který je viditelný i v říši mrtvých. (CrypzzXD)
  • Pes Dante je Fridou Kahlo nazýván „Xolo“. Plemeno Xoloitzcuintli ztrácelo v polovině 20. století na oblibě a hrozil jeho zánik. Skutečná Frida Kahlo a její manžel Diego Rivera začlenili psa Xolo do svého umění - díky tomu se tato rasa ve světě stala opět oblíbenou a manželé odvrátili její zánik. Podle bájí je Xolo rovněž vtělením Xolotla, aztéckého boha ohně a blesku - což mu prý dává léčivé schopnosti. (vojacekr)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama