Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autentický příběh manželů Odoneových. Všichni lékaři označí hrozivou chorobu malého Lorenze za nevyléčitelnou a jeho léčbě nedávají naději. Lorenzova rodina se však s tímto krutým rozsudkem nemíní smířit a rodiče i když nemají žádné lékařské vzdělání, začínají studovat všechny komplikované medicínské spisy. Výsledkem jejich úsilí je, že upozorní lékaře na aktuální odborné poznatky a sbírají peníze na vývoj nového léku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

majo25 

všechny recenze uživatele

Liek pre Lorenza nie je po filmárskej stránke nič svetoborné, je to hollywoodsky štandart s adekvátnymi hereckými výkonmi a jednoduchou dejovou šablónou, v ktorej sa vyskytujú aj klasické filmové klišé. Zaujme však po príbehovej stránke, ktorá divákovi do popredia predostiera 2 fantastické ľudské vlastnosti - vytrvalosť a túžbu nevzdať sa za žiadnych okolností. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh boje o život svého dítěte a upřímně nevím, a nechci vědět, jak moc bych dokázal bojovat já sám tváří tvář tomuhle. To si tady nebudu lhát do kapsy. A tím nemyslím to studium podkladů a hledání cesty a terapie. "Krásný" tu byl ale střet "charity rezignovaných" a  skutečně bojujících rodičů. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Obrazně řečeno jde o silně emotivní příběh, a i když předvídatelný, tak výborně ilustruje skutečnou událost. Herečka Susan Sarandon v postavě matky Lorenza je neuvěřitelně přesvědčivá, její bolestná gesta ve scénách filmu působí věrohodně. Film se především zabývá smyslem amatérského léčebného úsilí za pomoci přírodovědných i medicínských pohledů a pochopit mnohdy zčásti nevysvětlitelné. A zde je dobře vidět, jak je důležitý kladný vztah nejbližšího okolí k nevyléčitelně nemocnému Lorenzovi, který má na nemocného velký vliv. Zcela jednoduše, vždycky by se mělo najít nějaké slunce, jež by prohřálo mrazivost beznaděje. Ačkoliv je film téměř přes dvacet let stár a má bezútěšnou atmosféru tak po zhlédnutí ještě dlouho ve mně dozníval. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nedokázal som film sústredene sledovať celú dobu. Chápem tragédiu rodičov i bezmocnosť lekárov. Zatiaľ je možné tieto zdanlivo neriešiteľné situácie zmierniť a predĺžiť tak prežívanie pacientov využitím solidarity a aktivizáciou darcov i riešiteľov. Zvyšovanie počtu pacientov vyžadujúcich extrémne finančne náročnú liečbu však postupne zlikviduje zdroje a lekári budú postavení pred sofiinu voľbu. Lebo pôvodne medicínsky a etický problém narazí na ekonomické mantinely. Je dobre, že bol nakrútený tento film, pretože mu predchádzal skutočný príbeh a diváci sa mohli vcítiť do situácie, akú by sami neradi zažili. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

George Miller nám po 6 rokoch oddychu predviedol pôsobivú, veľkolepú a zároveň dojemnú med. drámu. Bolestivý, ohromujúci film o strašnej chorobe a o nesmiernej sile lásky. Scény s trpiacim Lorenzom a chlapcami diagnostikovaných na ALD boli ťažko stráviteľné a pre slabšie povahy ani neodporúčam tento film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Režisér filmu George Miller je v skutočnosti aj kvalifikovaným doktorom. (Karush)
  • Laura Linney v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Lorenzo Odone, jehož příběhem byl snímek inspirován, zemřel v USA na následky zápalu plic den po svých 30. narozeninách. (ČSFD)

Reklama

Reklama