Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek nabízí pohled do zákulisí rozsáhlé pyramidové hry Bernieho Madoffa. Zkoumá, jakým způsobem do ní byla zatažena veřejnost, i sled ničivých událostí, které napáchala – jak na obětech, tak i na Madoffově rodině. Robert De Niro a Michelle Pfeiffer excelují v hlavních rolích Bernieho a Ruth Madoffových. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (61)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že do toho Levinson nedává tu šťávu a zemitost, jako jeho kolegové z let dřívějších, takže je tahle podnikatelská oddysea koukatelná především kvůli De Nirovi a jeho x vystoupením v průběhu filmu (scéna kdy seřve dítě u stolu je božská), ale interakce mezi jím a zbytkem postav nic moc, chování jeho synů dost často nevěrohodné a tvůrci divákovi ani neumožní příliš nahlédnout celému tomuto megapodvodu pod pokličku. A to je docela škoda. The Big Short je na tom výrazně lépe a je mnohem konstruktivnější, více do detailu rozebírá situaci. Nálepka TV film je přece jen trochu škodlivá. Do kina by na to fandové šli, ale díra do světa to není. Tvůrce je už možná trochu za zenitem. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Barry Levinson už má nejlepší léta za sebou, Michelle Pfeiffer konečně překročila věk, kdy už bych ji v latexu opravdu vidět nechtěl, De Niro jede celej film na půl plynu a jedinej, kdo to zachraňuje, je tak Hank Azaria. Kterýho je tam ale proklatě málo. Nebaví mě, jak je ten děj sestříhaný, nebaví mě, jak se celou dobu o nic nehraje, nebaví, nebaví, nebaví. Po dlouhé době palec dolů pro HBO, loňskej All the Way s Cranstonem o míle jinde. 5/10 ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že u nás ty HBO filmy nevycházejí normálně na DVD. Lidi mimo jejich kanál pak přicházejí o hodně. Takhle postrádám taky Hemingwaye & Gellhornovou. A jaký je tedy Čaroděj ze země lží? Předně vynikající odpověď na Bessonovi Mafiánovi, protože nepokračovat v párování De Nira a Pfeiffer by byl hřích. Žánrově jsme sice někde jinde, ale i komorní drama reagující na krizi v 2008 může být jejich parketou. De Niro je ve svém živlu, hraje velkou hru, drží si všechny od těla a buduje si respekt i před svojí ženou. A Pfeiffer? Opět změnila styl, ještě o trochu víc vyzrála, měla za sebou další čtyřletou pauzu a vrátila se opět jako někdo úplně jiný. Není to jen tou maskou, brýlemi a novým účesem. Její Ruth Madoff zrcadlí příběh ženy, která bývala volná jako pták, svobodomyslná jako hrdinky Goldie Hawnové, ale po letech v izolaci a ve zlaté kleci nemá vůbec nic. A nyní čelí pověsti Bonnie Parkerové (ačkoli sama nebyla v případu zapletena). Pokud hledáte mezi hereckými koncerty, tak velmi dobrá volba. Ve vedlejších rolí pak stojí za pozornost i Hank Azaria a Lily Rabe. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak tento chlapík menom Bernie Madoff musí byť u mnohých ľudí riadne "obľúbený". Takto odrbať toľko naivných a dôverčivých ľudí, tak to je naozaj poriadny odvod. A že sa na tejto nenávistnej vlne potom zviezli aj jeho najbližší, tak o to horšie. Čo sa týka filmu, bavil ma akurát tak samotný námet, ale inak to spracovanie ma nijako extra neuchvátilo a väčšinou to bolo stále o tom istom dokola. Akurát zopár výkyvov v deji bolo zaujímavých, ale ako celok naozaj dosť nezáživné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príliš ukecané, aby to mohol celé utiahnuť De Niro len svojím herectvom. Skvelé obsadenie spolu s Pfeifferovou tu naráža na slabý obsah. Dej nevtiahne, finančný podvod, ktorý Madoff urobil, nejako nevzbudí súcit s podvedenými, možno ani divácky záujem. Navyše tie vyše dve hodiny sa neskutočne vlečú. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Bernie (Robert De Niro) volá Ruth (Michelle Pfeiffer), zanechá své ženě několik hlasových zpráv. To je však technicky nemožné, jelikož všechny hovory z federálních věznic musí být přijaté osobou, které vězeň volá. Zabraňuje to, aby lidé dostávali nechtěné telefonáty a hlasové zprávy od vězňů. (TheRay97)

Reklama

Reklama