Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

kingik 

všechny recenze uživatele

Film z dob, kdy Cher, Michelle Pfeiffer a Susan Sarandon ještě byly k pomilování. A Jack Nicholson byl dábelský pokušitel. Film tak trochu zestárnul a ještě před lety byl nápaditou směsicí komedie a hororu a dloubl si i svým satirickým podtextem do morálních hodnot, dnes je z něj spíše taková neškodná a naivně provokativní komedie s hororovými prvky, co nepůsobí zrovna kompaktně. Přítomné dámy nikdy nehrály blbě, Nicholson předvádí nevídané skopičiny i v pokročilém věku, hudba Johna Williamse je hravá i dravá, režisér George Miller to hraje na svěží originalitu. Příběh, který si odkrojuje hned z několika filmových žánrů, má stále šanci pobavit i dnes. Přinejmenším je zajímavé srovnání s dnešní tvorbou, která je na podobně laděné snímky poněkud skoupá. 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Málo platné - ženské není radno podceňovat. Možná je lehce získáte - ani nemusíte nasadit všechny páky ... ale to vůbec nic neznamená. UDRŽET SI JE - to je něco docela jiného ! Můžete být klidně i samotný vyslanec pekla, přes (nebo spíš právě PRO) svou na odiv stavěnou obscénnost neodolatelně přitažlivý excentrický exemplář - a přece si nesmíte ani na moment pomyslet, že máte všechno na háku. V opačném případě si následky ponesete sami. Jack Nicholson je chameleon, přímo předurčený pro podobné role - a tři krásné čarodějky z usedlého, trochu zatuchlého maloměsta mu excelentně přihrávají. ()

Reklama

sarume 

všechny recenze uživatele

Čarodějky asi nevíc pochopí ženy nad 30:) Příběh pojednáva asi o tomhle: Jsou tři ženy, se všemi si život pohrál a tak očas se spolu sejdou a klábosí. Jednoho dne při bouřce vysloví společné přání . A ejhle brzy se zacnou dit veci. A od té doby je tento film krásný, humorný a místy děsivý sen.6enám se plní přání, Vznášejí se a žijí v jakési pohádkové fantazii . Ale po čase si i ten ráj omrzí a oni své púvodní přání navyšují a cití se být opět nespokojené.A taky se jim nelíbí , že za vše se platí. je to velmi humorně pojaté pojednání o touhách žen,i o světě žen a je to ve formě ironické nadsázky, Bláznivé fantazie a horůrkova:) Čili i pro muže stravitelnější. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro ženské asi v pohodě, ale mně to nic moc neříkalo. Miller na dobu vzniku sice vytvořil dost slušné vizuální efekty, ale příběh jako takový mě vůbec neoslovil, a tak, ač jsem se nenudil, jsem tenhle film sledoval spíše pro rozšíření obzorů a zaplnění mezery ve vzdělání. Ústřední trio holek ale bylo fajn. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nechci si ani představit, kde by byl tento film bez Nicholsona. Film opravdu působil, jako by mu byl napsaný na míru. Tohle byla vyloženě role pro jeho ksicht a osobnost. Zdárně mu sekundovaly tři sympatické MILFky. Musím říct, že Michelle Pfeiffer to v třicítce opravdu seklo a nejeden muž by na malý moment klidně zapomněl, že je asexuální puritán. První polovina filmu mi přišla výrazně lepší než ta druhá. Od ukončení námluv se třemi slečnami snímku postupně docházel dech, stereotypnil a pozvolna mířil k očekávanému konci. Humor vcelku fungoval. Rozhodně jsem však neměl pocit, že sleduji film, který by byl tak dobrý, jako je jeho pověst. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Podľa Georga Millera sa producent Jon Peters len tak odrazu rozhodol, že chce, aby sa vo filme objavili mimozemšťania, aj keď to v rámci príbehu nedávalo zmysel. Miller si myslí, že Petersa ovplyvnil kasový úspech filmu Votrelec 2 (1986). Dokonca sa jedného dňa objavil na natáčaní s kaskadérom oblečeným ako mimozemšťan a povedal Millerovi, aby ho dal do akejkoľvek scény. Miller a Jack Nicholson potom opustili scénu, až kým si Peters svoj nápad nerozmyslel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama