Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je tu správně ďábelský a dokazuje, že je to pan herec. Tyhle role mu neskutečně sedí, role svůdníka, ďábla, psychopata. Trojice hereček je ale také povedená, moc se mi líbí kombinace Cher, Michelle a Susan, skvěle si spolu sedli. Četla jsem i knižní předlohu k filmu, která je příběhově stejná, takže jsem ráda, že se tvůrci drželi toho hlavního, ale kniha mě na rozdíl od filmu vůbec nebavila. Tvůrci si z toho vzali to hlavní a vytvořili něco skvělého, děsivého, romantického. Jen to zvracení si mohli odpustit. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

I když dámy v hlavních rolích hrají obstojně, tento film je o někom jiném, má jen jednu star a tou je Jack Nicholson. Není třeba komentovat hraní onoho génia, všichni ho známe. Bylo by to moc jednoduché udělat film a sázet na to, že máme Nicholsona a proto budeme dobře hodnoceni, ale to není případ eastwických čarodějek. Ty mají totiž i skvělou hudbu, napětí a slušný humor. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Všichni tu vychvalují Nicholsona (samozřejmě bezkonkurenčně nejvěrohodněji zahraná postava Satana/Ďábla v kinematografii), či trio hlavních představitelek. Osobně mě však nejvíce uchvátila Veronica Cartwright. Její doslova vtělení do ďáblem posedlé, náboženské fanatičky bralo dech a nervy zároveň, takovým způsobem, že by její filmový osud posvětil, snad i sám Ježíš Kristus. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Michael Cristofer / The Witches of Eastwick by John Updike | Hudba: John Williams | Produkcia: Neil Canton, Jon Peters ,Peter Guber | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: | Rozpočet: ? $ | Tržby: 63,766,510 $ || Ťažký film s ešte ťažším vizuálom. George Miller sa očividne nebál... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

....s pusou dokořán, už nebudou v rohu stát. Nechaly se očarovat, zaklínadlem jménem charisma. Ten smyslník "z hrádku," zapálený vyznavač hrátek, si je ale podává, smilně růžky vystrkuje. Povedený dáreček, převázaný ohnivou mašlí, vyskakuje z krabiček. Křepčí, jiskří, nahodí starý známý, blyštivě šklebivý úsměv vymodleného idola, který není z tohoto světa. Osvítí je afrodiziakem poznání, obmotá omamným momentem společníka s uhrančivým dohledem. Luciferským pohledem intenzivně bodá. Jeho tělem skrz naskrz projela síla sirná. Na pozemskost si došlápla, jeho lakýrka rozpálená. Zahubí jej snad svěcená voda, kotlík s lektvarem /z/ černé magie, figurka - voodoo zasvěcená...? ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Spoločnosť Industrial Light & Magic bola najatá, aby oživila tenisovú loptičku, pretože počas tenisového zápasu porušuje fyzikálne zákony. Keď sa však ukázalo, že tri hlavné herečky nie sú veľmi zdatné tenistky, ich práva sa zdvojnásobila, pretože museli natočiť celú scénu tak, akoby herečky vedeli hrať tenis. (Arsenal83)
  • Soundtrack filmu byl v roce 2012 vydán i na vinylu. (Dixieboy)

Reklama

Reklama