Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Gary 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Jacka Nicholsona.Také jeden z jeho nejlepších výkonů.Nevím nevím.Pořád nechápu,že za některé (horší) filmy byl nominovaný na Oscara,ale za tenhle ne.Ďábel mu zkrátka sedí.I ostatní herečky jsou dokonalé.Rozhodně nejlepší film George Millera. No řekněte: Nemysleli jste si také někdy,že většina upálených čarodějnic byly porodní báby? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skôr ako komédia alebo fantasy na mňa Čarodejnice pôsobili ako alegorický psycho horor. Čo ženy skutočne chcú môže vedieť jedine diabol a mi máme možnosť vďaka Nicholsonovi sa to dozvedieť tiež. Nakoniec zistíme, čo potrebujú aj muži a že aj pán temnôt je len obyčajný chlap. Miller mal v ruke dva tromfy. Scenár s trefnými dialógmi a Nicholsona, ktorý ich asi ako jediný v Hollywoode mohol uveriteľne podať. Tenis je samozrejme nezabudnuteľný. Napriek bláznivej loptičke tu pôsobia výmeny uveriteľnejšie, ako v ľubovoľnom filme, kde sa alibisticky strihá z jednej strany na druhú. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí Čarodějek mi nebylo dost věcí jasných. Má být Nicholson skutečný ďábel, jsou ty holky opravdu čarodějky? První problém vyřešily znalosti angličtiny Darryl - devil, van Horn - rohatej. Ale co ty ženský? Opravdu uměly čarovat? Jaktože jenom ty tři, proč ne ostatní? To chce Satan děti zrovna s čarodějkama? Může ďábel umřít? Proč se na konci nevrátil? Ten film vzbuzuje moc otázek a dává moc málo odpovědí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak teď už chápu proč mi rodiče nedovolily se na to koukat, kdysi jsem měl za to že se jedná o komedii o kterou se sice jedná ale dost černou. Humor je tu dán dost černým způsobem, a celej film působí dost temně, herci jsou geniální včetně Nicholsona kterej mi přišel že se do role nehodí a ze začátku mi přišel i naprosto obyčejnej ale postupem času jsem si ho dokonale oblíbil, a hrál na výbornou.Ostatní herci taky byly dobří a Jenkinse jsem litoval. Parádní film s pár nudnějšíma scénama. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Na začátek - sakra, vysvětlete mi někdo, co to byl ten konec? Žádný fantasy komediální prvek, to byl nechutný sci-fi prvek (díky bohu, že jen na pár vteřin), takhle jsem si skutečně nepředstavovala zničení "ďábla" - a pro mě to byla vada na kráse. Jack Nicholson jako ďábel byl vybrán skvěle, jako cvok vypadá normálně, ale tady byl tak neuvěřitelně slizký, že to až nebylo možné - brilantní! Hororové mi to moc nepřišlo, já se spíš smála než bála. Kombinace herců krásně vynikla, je to originál a zábavný film. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Testovacím divákům se nelíbil původní konec filmu, proto bylo natočeno ještě několik verzí. (Aknah)
  • Had, ktorý sa plazí po Van Horneovej (Jack Nicholson) miske s ovocím, je neškodný had kráľovský (Lampropeltis alterna), ktorý je bežný v Texase. (Arsenal83)

Reklama

Reklama