Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Parlay 

všechny recenze uživatele

Brilantní. Není sporu o tom, že 90% procent tvůrčího týmu by volilo "remain", ale i přesto se mi třaskavé téma brexitu zdálo být podáno netendenčně a s neohroženou střelbou i do vlastních řad. Prostor tudíž mimo jiné dostaly jak vypočítavý a neférový (až podvodný) přístup brexitářů k faktům, tak i podcenění a nezvládnutí kampaně zastánců setrvání (vedení kampaně dle zajeté šablony, přecenění vyhodnocování faktů z pohledu voličů a nulová empatie vůči tzv. potaženým globalizace). Řemeslné kvality snímku jsou nepopiratelné a plusem je i rozumná minutáž - tempo je chvílemi až smrtící a nuda je tak na nucené dovolené. Well done. Ale pro jistotu - nemyslím tím brexit, ale Brexit :-) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o politiku se v posledních letch radši moc nezajímám (aby mi úplně nejeblo),můj vztah k evropské unii je lehce vágní a nikterak vyhrocený ani na jednu stranu a o brexitu v detailu prakticky nic nevím. To ovšem neznamená, že bych si neužil tuhle primárně televizní zábavu, protože je to prostě tak dobře natočené, že to zákonitě musí zajímat i politické ignoranty. Není tu sice všechno polopatě vysvětlováno, takže je možné občas lehce tápat, ale ve výsledku to ani trochu nevadí. Jako bonus se pak to celé dá naroubovat i na tuzemskou politickou situaci (občas sem úplně viděl Pitomia) a vlastně nejen na ní. Cumberbatch si pak střihnul dalšího působivého sociopata...80% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbatch exceluje ve snímku, který velmi podrobnou optikou reflektuje dění v zákulisí obou kampaní zainteresovaných do referenda o brexitu. Snímek Brexit má rovněž velmi svižný spád, což v kombinaci s dobře napsaným scénářem zaručuje to, že i divák této kauzy téměř neznalý se nebude v záplavě jmen a informací ztrácet. Skvělá práce! „It´s about the soul of our country. I worry. I worry that we won´t be able to heal, that this has created a type of debate, a politics that is unsophisticated, uncivilised and, worst of all, unkind.“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte radi kampaňové filmy, repsektíve sa v problematike vyznáte, Brexit je film pre vás, pretože vás asi málo čím sklame, snáď len tým, že nejde príliš do hĺbky, ale to by asi muselo ísť o seriál. Pokiaľ vám je jedno, ako prebieha zákulisie podobných politických hier, Brexit vás z letargie nevytrhne. A to preto, že som v ňom nevidel nič extra šokujúce, proste klasické neférové praktiky v kampani, tentokrát pred referendom. Otázkou ale samozrejme zostáva, prečo je toto referendum platné, keď sa vyvíjali protiprávne taktiky na strane "take back control". Občas som mal dojem, že film prejde do konverzačnej komédie - satiry, ale nestalo sa tak. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí je vždy poučný, ačkoliv samozřejmě bývá subjektivně zabarven tvůrci. České zákulisí politických řemeslníků a jejich IQ najatých přesvědčovačů není o nic lepší ani horší - v tomto je tento snímek zdařilý. Osobně mě ale nejvíc zaujalo a vlastně to nechápu, že Cumberbatch hraje stále stejnou roli - ať už ztvárňuje kohokoliv - a ano to oproti všem pravidlům logiky funguje a ještě navíc je to výborné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama