Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer 4
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze uživatele husokachna k tomuto seriálu (5)

Sexuální výchova (2019) 

A já tomu naseru plnej kotel, i když to dokonalý není a nakonec je to jenom "jinej" teenage rom-com. Dělalo mi to radost, usmíval jsem se jak blbeček, a i když je hlavní linka v podstatě úplně tuctová a předvídatelná, drobnosti, které jsou na ni navázané jsou parádní. Ani mi nakonec nevadilo, že se Otisova onanizační odysea odehrává v nerealitě a že je seriál prošpikovanej spoustou moderních a korektních propriet (mámy lezbičky, homo černoši, geekové co jsou sexy atd.) Hlavní i vedlejší mládežové jsou neskutečně sympaticky napsaní a co se týče postav, na klišé se vůbec nehraje. A tak může tajná láska hlavního hrdiny chodit s pohodovým a hodným sympaťákem a já můžu Netflixu poděkovat za perfektních 7 hodin nenáročné, ale chytré, zábavy. ()

Série 1 (2019) (S01) 

Subjektivní plnej kotel pro tenhle pestrej, úžasnej barevnej retro klenot. Takhle si hrát s klišé, nabourávat je, převracet, ale i naplňovat, a přitom z takovou lehkostí, jak kdyby neexistovalo nic lehčího, než dát do kupy takovej seriál. Kéž by to mělo 20 sérií a nikdy se nevyčerpalo. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Trošku mě mrzí, že seriál, který si tak nádherně a lehce v první sezóně pohrával s klišé, k závěru druhé sezóny do těch klišé trošku zabředl. Tomu se ale asi nejde vyhnout a seriál s neuzavřenou sérií asi musí vždy nutně směřovat k vybřednutí, rozpliznutí a rozředění kvality. Jen doufám, že třetí série nebude velký kvalitativní sešup a za všechny ty nablblý úsměvy na tváři a příjemný návraty do puberty zatím nechám pět hvězdiček. ()

Epizoda 1 (2020) (S02E01) 

Ten přiblblej úsměv je zpátky a já ten seriál začínám nepokrytě milovat. Až jsem mi na něj nechce koukat, abych si tu druhou řadu moc rychle nevyčuměl. ()

Série 4 (2023) (S04) 

Čtvrtou sérii Sexuální výchovy hodnotím po sedmém dílu, kdy se u mě všechno zlomilo. A to u scény protestu kolem výtahu, kdy jsem si uvědomil, jak moc byla první série dobrá a jak si dokázala hrát s klišé, dokázala nám odhalovat nitra postav a ukázat, jak jsou lidské charaktery nejednoznačné, aniž by nám to křičela do ksichtu. U "výtahové scény" je to přesný opak, banda mutantů deklamuje svoje problémy a svůj nárok na to, aby je okolí respektovalo. V tu chvíli se seriál překlopí v sebeparodii, která je snad už i přiznána postavou kvadruplegika, kterej tam protestuje, aniž by na školu chodil, nebo já nevím co... Banda nesympatických zjevů, fyzických a psychických mutantů, které "musíme" mít rádi, jenom proto, že jsou jiní a že menstruují, když chtějí šulínka. Jak jemně tohle téma na pozadí obyčejného příběhu o lásce dokázaly tlačit předchozí série, tak tahle jenom křičí - dívejte se a poserte se, jsem jinej! - a je to jediná agenda dřív tak milého seriálu o problémech mladých a nejen jich. Vše pak kontrastuje s chvílema, kdy mají otěže staří známí a kdy je Sex education zase fajn a v pořádku. Obyčejné problémy Adama mi pak přijdou daleko závažnější a uvěřitelnější, než že někdo nemůže vyprstit kluka, protože má krámy... Takže hodnocení je pak výsledek chvil, kdy Sex education jede ve starých kolejích a já ho miluju a kdy ho nenávidím, protože vzdává jakoukoliv snahu dát nám uvěřitelné postavy a jejich vývoj....zaokrouhleno směrem dolů, protože proto. PS: a nebo jsem to celý nepochopil a je to záměrná parodie woke kultury, za což by náležel klobouk dolů, ale pak stejně moc nefunguje naroubování téhle "větve" na "strom" Sex education... ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama