Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze uživatele Kacitr k tomuto seriálu (19)

Sexuální výchova (2019) 

Dobře. Tak takhle...dostat se přes první díl bylo utrpení. Nějak mě to nechytlo a byla jsem otrávená natolik, že mé rozhodnutí dál ve sledování nepokračovat bylo téměř stoprocentní. Jenomže...Asu mám fakt ráda...no a ono se to rozjelo. Vtipné, svižné, v mnoha ohledech nepředvídatelné. Super soundtrack a nechybí ani ten retro nádech, typický pro Netflix. ()

Série 3 (2021) (S03) 

Možná ze mě ta počáteční euforie opadne, ale prozatím jsem nadšená. Jen mi přijde, že hlavní postavy byly jaksi upozaděny a do popředí se dralo to méně důležité. Bavila mě Aimee, Adam, Otis. Ten progres a osobní růst u některých? S mými emocemi to pěkně zacvičilo. Jen by to chtělo více Otise a Maeve. Ono by to natahování mohlo taky brzy otrávit.... Jo a scenáristé by se příště mohli vrátit k charakterům, které poslali na vedlejší kolej. Pokud příště bude...A Eric ať mě neštve. To jeho jednání v téhle sezóně? Pf. A Ruby ta zmizela kam mimochodem? Zrovna když se nám ukázala taky jinak, než jako nafrněná barbína, rozhodli se páni pisálkové, že se budou řešit raději postavy, o kterých předtím nikdo nikdy neslyšel. Škoda. ()

Epizoda 1 (2021) (S03E01) 

Tolik jsem se těšila na nové díly! Chyběl mi Otis, Maeve, Eric, Lily, Jean....a musím říct (napříč všem obávám) - vynikající start! Kouzlo minulých sérií se nevytratilo. A ten soundtrack?! Šmarja. Boží. Dějové linky rozjeté velmi slušně a jsem zvědavá, jakými směry se bude vše vyvíjet. ()

Epizoda 2 (2021) (S03E02) 

Adamův osobní rozvoj. Otis si všímá jistého nepohodlí ve "vztahu" s Ruby. A Hope je vlastně taková Dolores Umbridgeová v bledě modrém. Isaac překvapil. Tahle scéna zapůsobila hodně. Bojím se, aby se Maeve díky tomu úplně neuzavřela do sebe. Celé mi to připadá daleko vážnější než díly předchozí, ale to mi vůbec nevadí. Tvůrci se snaží využít každé minuty, kterou mají k dispozici a mě udivuje, nakolik se jim to daří. Postavy skutečně výtečně napsané, dialogy jakbysmet. ()

Epizoda 3 (2021) (S03E03) 

Otis a Ruby se i veskrze všechny ty odlišnosti sblížují. Bylo moc hezké vidět Ruby taky trochu z jiné stránky. Nejistou a zranitelnou. Cal dostává více prostoru a zdá se, že Viv lehce žárlí. Ředitelka Hope je pro školu vším. Ale novou nadějí určitě ne. ()

Epizoda 4 (2021) (S03E04) 

Ruby mi bylo snad i líto. Ale Jakob to Otisovi řekl správně. Isaac se mi začíná jevit jako sympaťák. I když mi trvalo hodně dlouho potlačit vůči němu všechen ten vztek. Uvidíme jak to bude dál. Výletem do Francie se může změnit úplně všechno. ()

Epizoda 5 (2021) (S03E05) 

Ono se to vážně stalo?? Ono se to vážně stalo!! Zatím jednoznačně nejlepší epizoda. Gagy jedou celých padesát minut, soundtrack top strop. Nemám co bych vytknula. ()

Epizoda 6 (2021) (S03E06) 

Slabší než díl předešlý, ovšem stále výborné! Líbila se mi dějová linka točící se kolem Nigérie. Seriál to příjemně osvěžilo. Eric a jeho chování překvapilo, nedá se říct že mile. Šikana od ředitelky šla lehce za čáru. Až husí kůže byla. Doposud žádná scéna v Sex education ve mě nevzbudila takovou nevoli. ()

Epizoda 7 (2021) (S03E07) 

Michael si zde získal mé sympatie. Zvratů plno. Přátelství mezi Maeve a Aimee je nádherně vykresleno. Závěrečná scéna rozvířila emoce. ()

Epizoda 8 (2021) (S03E08) 

Bylo mi to jasný. Jen co se o tom v začátku třetí série prvně mluvilo....Teď už jen doufat ve čtvrtou sérii. Tato je prozatím má nejoblíbenější. Silné. Emotivní. Vtipné. Výstižné. Odvážné. Nápadité. K Adamovi jsem si konečně našla cestu. Závěrečná scéna mi vehnala slzy do očí. Eric a Otis jsou skvělé duo. Jakob dostává malé a bezvýznamné plus. Jo a jsem ráda, že si to Lily nakonec rozmyslela. ()

Série 4 (2023) (S04) 

Kvalita šla trochu dolů, ale pořád jde o jeden z nejlepších (a nejkvalitnějších) seriálů na Netflixu. Parádně napsané postavy, chytlavý soundtrack a nikdo vám nemaže med kolem huby - prostě se to řekne přesně tak, jak to je. Hořkosladká terapie a balzám na bolavou duši. ()

Epizoda 1 (2023) (S04E01) 

Nebudu lhát, úvod zklamal. Změna prostředí byla asi třeba, aby se mohly rozjet nové dějové linky, ale seriálu to neprospělo. Táhne se to na sílu, spousta neznámých postav. A i když je to pořád pěkně křiklavě barevné a sem tam odvážně vtipné, není to ono. Erik si to krade pro sebe. Jeho scény jsou vždycky top. Možná bude víc prostoru pro Ruby. No, schválně. ()

Epizoda 2 (2023) (S04E02) 

Vypadá to, že Abbi bude náhradou za ztřeštěnou Lilly. Připomíná mi ji i vzezřením...nicméně, z Otise se stává namyšlený floutek, co myslí jen na sebe. Tohle si Erik, který svému kámošovi pořád fandí, fakt teda nezaslouží. No a pak mě zajímá Jackson. V předešlé sérii se tvůrci tuto skvěle napsanou postavu rozhodli zazdít, tady je možnost chyby napravit. ()

Epizoda 3 (2023) (S04E03) 

Erik si najde na škole partu nových kamarádů. Isaac se sblíží s Aimee. Otis a Ruby si nejsou zase tak lhostejní. Budu upřímná, těm dvěma fandím. Maeve je sice prima, ale Ruby mi k němu pasuje víc. Navíc bylo fajn podívat se zase trošku víc do jejího dětství. Jean bojuje s mateřstvím a tenhle díl se tak od začátku čtvrté série stává první koukatelnou epizodou. I když tam za mě bylo moc nočních klubů, ty nové charaktery me moc nezajímají (možná tak Abbi...) ()

Epizoda 4 (2023) (S04E04) 

Maeve se nám vrátila, sláva. I když si pořád stojím za tím, že ona a Otis k sobě nepatří. Možná po té první sérii, ale pak se jejich cesty začaly moc rozdělovat. Ruby je úžasná, její charakter prošel nespočet změnami, nejde si tu holku neoblíbit. Seriál nám rovněž nastiňuje, jak je těžké být matkou samoživitelkou. Aimee a její přátelství s Otisem je příjemné sledovat. Isaac měl pravdu, ona je vážně nekonvenční. Adamův vývoj je taky super, ale je velká škoda, že byl scénáristy "odtrhnut" od zbytku party. ()

Epizoda 5 (2023) (S04E05) 

Mezi Maeve a Otisem je to všechno, jen ne snadné. Jejich vztah působí na sílu a proto si víc užívám dějové linky Adama, Aimee, Isaaca a dalších. Mimochodem, ani mě se ten kluk, do kterého se pobláznila Viv nezamlouvá. ()

Epizoda 6 (2023) (S04E06) 

Emotivní díl. I mě ukápla slza a to mě dosud tato série nechávala chladnou. Přátelství Erika a Otise trošku hapruje. Otis je sice výborný terapeut, ale posluchač už zase tolik ne. Maeve se vypořádává s těžkým smutkem a má toho na talíři fakt hodně. Shledání staré party probíhá za podmínek ne úplně příjemných, nicméně bylo prima je vidět takhle pohromadě. Aimee a Isaacovi bych to přála. Ruby se nevzdává. Pomalu se blížíme do finále... ()

Epizoda 7 (2023) (S04E07) 

Budu sentimentální a dám pět. Hned několik témat tady načrtnutých se mě nějakým způsobem dotkly. Škoda, že větší prostor nedostala Viv a její vztah s toxickým partnerem. Bylo by to snad pro mnohé i daleko poučnější, než sledovat osudy nejméně zajímavé postavy Cal. Isaac a Aimee si získali moje sympatie. Maeve udělala krok správným směrem. Seriál se nebojí vážnějších témat a divák má možnost zaslechnout několik životních pravd. Postavy nám tu poprvé od začátku této série ukáží křivdy a bolesti, které si nesou v srdci a jdou na dřeň. ()

Epizoda 8 (2023) (S04E08) 

Ale tak, asi by to šlo. Všechno to do sebe pěkně zapadlo. Tahle parta mi bude nesmírně chybět. Snad největší radost mi udělali Erik s Otisem, že se kluci usmířili. Zbytek působil trochu moc sluníčkově, ale co. Žádný otazníky, slušný závěr. V Moordale to bylo prima, díky. ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama