Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S filmy od Netflixu mám docela problém. Mají štěstí na příběhy, které na papíře zní neskutečně dobře, ale výsledné zpracování je po většinu případů, stěží průměrné. Stejně je tomu i v tomto případě. Příběh dvou mužů, kteří naháněli Bonnieho a Clydea, zněl výborně a cítil jsem z něj atmosférickou, temnou pecku. Navíc je zde Costner a Harrelson, tak co se může pokazit. Bohužel výsledný dojem není vyloženě špatný, jen strašně nevýrazný. Příběh plyne v extrémně pomalém tempu a nijak tomu nepomáhá ani fakt, že je více než dvě hodiny dlouhý. Divák si tak film vyloženě neužívá, ani v něm nenajde jedinou pamětihodnou scénu a jediné, co si divák možná zapamatuje je závěrečný masakr. Je to ohromná škoda, protože z daného tématu, mohl vzniknout opravdu poutavý film. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poctivě dávkovaný příběh o konci zřejmě nejznámějšího gangsterského dua – Bonnie a Clyde. Snímek The Higwaymen kromě tohoto základního nosného příběhu rovněž nabídne i hutné akční scény, zajímavou kameru, která působivě vyniká zejména při automobilových honičkách a herecké výkony, které jsou jedním slovem skvělé. A i když se někomu může zdát, že pozvolné tempo, které režisér John Lee Hancock zvolil bude na škodu, opak je pravdou. Právě ono tempo totiž působivě dotváří auru jakési variace na western zasazený do třicátých let, kde je místo koltů Tommy Gun a místo nějakého plnokrevníka bytelná Fordka s motorem V8. Krásně se na to tedy kouká a pro fandy gangsterů a let třicátých to bude další povedený filmový střípek, na který se mohou s radostí dívat. Ve finále zamrzí jen poněkud delší stopáž, která nabídne pár zbytečných scén. Avšak až na tento drobný detail se jedná o poctivý kus filmařiny, který Vás chytne za Vaše gangsterské srdce. Skvělá práce! (Netflix) ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

No jo, bylo to tam všechno a dobře vyvážené. Výborné záběry, odstíny barevnosti, zpomalení, krásně rozpracovaný problém stárnutí i parťáctví, starého železa a tak. Hezky ústrojně rozpracované bylo i to, jak se postupně vzmáhá vlna vzteku vůči Bonnie a Clydovi mezi policisty i rangery, která graduje v překvapivém i pochopitelném a silném palebném finále. Byla tam i dobře odměřená dávka humoru, cynismu a hyperrealističnosti. *** Jenže s tím mám stejný problém jako třeba s Mare z Easttownu (moje zhrzená recenze) - a i z mého hodnocení je patrné, v čem spočívá: dá se to všechno odškrtat jako položky na seznamu ingrediencí na pizzu - co nám tam všechno dali a jestli to byl chutný mix kvalitních surovin. Je to produkt a to trefování se do očekávání je přímo hmatatelné, leží na filmu jako nesloupnutelná fólie, jako nasprejovaný fixační film, kterým jsou potažené všechny přísady, aby se nekazily, a kvůli němuž si nic nejde doopravdy vychutnat - je to práce na zakázku, v níž chybí ústrojné vyvěrání, překvapení mimo povolenou škálu položek, originální vývoj mimo povolené trajektorie. U každé scény, u každého prvku, obratu ve scénáři, mi zní v hlavě soupis požadavků a pravidel, kterým se vyhovělo. Hm. Ok, ale pro mě dobré dílo a dobrá tvorba začínají až tam, kde se tyhle návody a instrukce překročí. Až za kýči a klišé. *~ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak strašně obyčejné, že bych víc průměrný film těžko pohledal. Duo Costner a Harrelson jsou dva rangeři v důchodu, kteří jsou povolání na dopadení zločinců, kteří si jezdí všudy možně a zabíjí lidi na potkání. Problém je v tom, že o hlavní dvojce nedostaneme žádné info ani jejich background, takže si k nim jako diváci nemůžeme vybudovat jakýkoli vztah a k hlavní dvojce záporáků nedostaneme úplně stejnětak žádné střípky informací, ba je dokonce až do závěru nevidíme na plátně, a tudíž ani nevíme, kdo to vlastně je. Výsledkem je dvouhodinové putování z místa na místo a jen jízda na setrvačnost až do závěru, který se ani vlastně nedá nazvat jakýmsi finále, protože ani v něm se nic nestane. A tak se ptám, co že nám film měl dát? Vizuálně i technicky je totiž film "oukej" a herecky taktéž (ikdyž narovinu tady Costner ani Harrelson nemají moc co hrát, jelikož kromě jejich občasných dialogů a chladných tváří tady divák nedostane skoro nic), ale ten scénář je prostě neskutečně suchý a trestuhodně prázdný. Celkem bída. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý krásne mystifikuje skutočnú udalosť a robí históriu trošku zaujímavejšou. Takých filmov máme mnoho a vždy som k nim iklinoval trošku viac ako k priamočiarej histórií, hoci nie vždy dosiahli potrebného efektu. The Highwaymen z toho vychádzajú dobre. Hancock síce neprináša nič osobité - ale vie zachytiť krajinu a atmosféru. Pri tých malých momentoch - rozhovor s Clydovým otcom/príbeh o zabíjaní pri kartách - dokonca naznačuje hĺbku a presah a pri týchto scénach som trošku zacítil závan Krajiny, ktorá nie je pre starých. Všetko to leží na bedrách Kevina Costnera a Woody Harrelsona. Ich duo a chémia medzi nimi pre mňa fungujú a tým pádom sú pre mňa obrazom normálnych hrdinov, ktorý vedeli robiť svoju prácu v dobe, ktorá im nepriala. Thomas Newman sa znova miluje s klavírom takým spôsobom, že si to zapamätáte a celkovo z toho zostal dobrý pocit. Stojí určite za pozretie. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)
  • Benjamin Maney Gaull (Woody Harrelson) se po dopadení Bonnie a Clydea vrátil k práci Texas Ranger. Setrval u nich až do své smrti 14. prosince 1947. Francis Augustus Hamer (Kevin Costner) se ke své práci již nikdy nevrátil a je právem považován za nejslavnějšího Texaského Rangera. Zemřel 10. července 1955. (MATADOR)

Reklama

Reklama