Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasické vyprávění, podmanivá vizuální stránka a přesné herecké výkony. Pupkatý Costner je za nekompromisního drsňáka a Harrelson dodává potřebný lidský rozměr, kde jeho historka těsně před koncem zafunguje mnohem více než závěrečná děrovačka Bonnie a Clydea. Hancock sem dokonce propašoval i rýpnutí do současného stavu věcí, že dav a média si pak zaslouží pouze pohrdání. Pomalejší tempo s důrazem na vykreslení charakterů funguje náramně a Newmanova hudba zahraje na nostalgickou notu. Takové filmy v kinech chybí jako maso ve vegetariánském burgeru. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Atmosferická, neakční krimi z třicátých let, která se výrazově malinko podobá Untouchables/Public Enemies, nicméně zaostává režijně, kompozicí scén, stupňování napětí i akcí. Costner a Harrelson jsou tahouni a jejich cynické duo je jasné gro filmu. Bohužel hlavní záporáci dostávají trestuhodně málo prostoru a vše kolem nich je vlastně jeden velký kraťas. Jako robustní kriminálka nedostatečně velké, jako komorní drama dvou obstarožních detektivů OK, ale ambice zřejmě byly vyšší. Netflix si to ale každopápadně může odškrtnout z listu. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Klasika jako ze staré školy. Film se rozjíždí pěkně zvolna, snaží se divákům trochu blíže vykreslit postavy hlavních dvou hrdinů, což považuji za důležité, když s nimi máte strávit pár těch desítek minut. Někomu to tempo může vadit a pochopil bych to, ale já si docela rychle navykl na tento styl. Asi jsem čekal, že i Bonnie a Clyde dostanou více prostoru, ale nestalo se, bohužel. Jinak tedy Costner s Harrelsonem zaváleli, scéna s Woodym na záchodech bezpochyby highlightem celého filmu (trochu škoda, že ji naznačili již v trailerech). Tito herci mají charismatu na rozdávání, což jejim postavám přidalo plusové bodíky na věrohodnosti (i tak se ale nemohu zbavit pocitu, že kdyby film natočili v 80. letech s Newmanem a Redfordem, tak by výsledek byl ještě o pomyslný level výše). Dialogy skvělé, atmosféra třicátých let minulého století na mě dýchala v každém záběru. Akci moc nečekejte, on se film ani nesnaží být něčím jiným než poctivým dramatem. Ale silné chvíle se i tak dostaví, ať už se jedná o scénu se zastřelenými policisty či závěrečné zúčtování, kde se kulkami dozajisté nešetřilo. Mohu doporučit a zároveň radím, ať si něco přečtete o opravdovém Hamerovi a Gaultovi. Stojí to za to. Filmu dávám 80 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Proč bych mu měl věřit? - Protože to řekl ! '' --- V kulisách Steinbeckovské Ameriky se odehrává příběh nejznámější gangsterské dvojice třicátých let. Guvernérka vida, že policisté jsou bezradní a každou chvilku to navíc nějaký nově schytá při střetu s onou dvojicí, povolí vyslat po stopě gangsterů starého vlčáka Franka Hamera. Bývalý člen ze zrušené jednotky Rangers by totiž mohl být pravým komu se povede vraždění šílené dvojice zastavit. Ten souhlasí a posléze se snaží zformovat svoji bývalou smečku z níž jak zjistí žije už jen jediný člen Maney Gault. Oba už mají svá lepší léta zasebou a oba to vědí, přesto se rozhodnou přijmout tuto práci i když dobře ví, že protivníci jsou silní, schopní všeho a že dokonce mají podporu mezi obyčejnými lidmi u nichž získali auru jakýchsi hrdinů chudých a bojovníků proti bezpráví. A tak se nám postarší Kevin s rýsujícícm se bříškem a Woody vydávají ve Fordce na cestu přes několik států s jediným cílem. Zlikvidovat Bonnie a Clydea. Zatykač nevezou. Vědí, že se nevzdají. Vědí, že ti dva nemají co ztratit a spíše než smrt na elektrickém křesle zvolí smrt v divoké přestřelce. Během stopování můžeme nahlédnout do Ameriky třicátých let. Ameriky chudáků bez práce, chudých nádeníků, česáčů ovoce, rodin putujících od čerta k ďáblu jen se skromným majetkem... Ameriky zaprášených dřevěných městeček i stanových táborů... Už jen za tento obraz jsem tvůrcům nesmírně vděčný, protože tohle prostě běžně v ,,gangsterkách'' z té doby nevídáme. Film je spíše takový rozvláčný a podobně jako naši hrdinové jsou vždy tak den v odstupu, podobně i divák spíše vyčkává co bude... Dechberoucích momentů tam bylo jen pár a když už jsem si myslel, že to automobilovou honičkou začíná, celé se to posléze zase zvolnilo... Film se spíše líně táhne jak chvost prachu za pomalu jedoucí Forkou po nějaké té venkovské okrsce, přesto mi to nijak nevadilo, umožnilo to vychutnávat detaily... A že si s nimi tvůrci vyhráli ! Netflix zase jednou zamachroval a koukal jsem, že změnil i logo v úvodních titulcích. Tohle je za 5 bubnových zásobníků do Thompsona ! * * * * * ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Spolu s dvěma veterány se vydáváme na dvouhodinovou naháněčku asi nejznámějšího zločineckého párečku Ameriky. Tempo je pozvolné a ke své době a faktu, že oba Rangeři už nejsou ve svých kovbojských letech, opravdu skvěle sedí. Přičteme-li i nejednu ze scén, kdy se tají napětím dech, vyjde nám z The Highwaymen výborný krimi thriller, který se chlubí bohatou dobovou výpravou a hlavně neuvěřitelnou chemií obou hlavních protagonistů. Btw. Verbal mě pro jednou se svým posledním souvětím opravdu odrovnal. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Benjamin Maney Gaull (Woody Harrelson) se po dopadení Bonnie a Clydea vrátil k práci Texas Ranger. Setrval u nich až do své smrti 14. prosince 1947. Francis Augustus Hamer (Kevin Costner) se ke své práci již nikdy nevrátil a je právem považován za nejslavnějšího Texaského Rangera. Zemřel 10. července 1955. (MATADOR)
  • V jedné scéně filmu střílí Bonnie Parker (Emily Brobst) bezmocného ležícího policistu do hlavy. Podle dobových svědectví ale Bonnie nikdy ze zbraně nevystřelila, i když jich několik měla. Všechnu střelbu obstarávali mužští členové gangu. (NoTengo)
  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno