Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočne podmanivý horrorový thriller, s nadupanou atmosférou romantickej drámy, v ktorom hrá prím ústredné duo Nicholson-Pfeiffer. Príbeh sa zahráva s myšlienkou, že premena človeka na vlkodlaka nemusí byť prioritne prekliatím a hrdinom nebude tentokrát typická strana dobra. Dej je navyše zaujímavo zakomponovaný do prostredia vydavateľstva, romantická línia je natoľko prirodzená, že absolútne nezasahuje do stupňovania napätia. Nečakajte však prvoplánové ľakačky a nezmyselné vyvražďovačky. Toto je horror s atmosférou, ktorýsi kladie za prioritu obsahovú stránku. 90%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že má M.Pfeiffer smůlu na chlapy, když se jí pořád mění na vlky.. Nadprůměrný thriller s romantickými prvky, kde si Nicholson při natáčení scény zakousnutí srnky musel připadat jako Lugosi v souboji s chobotnicí.. Zapamatování hodnou scénou s možným využitím v praxi budiž Jack a jeho nerespektování funkce pisoáru: „I'm just marking my territory..“ ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Problémom filmu je jeho veľká žánrová neurčitosť. Prístupom iného režiséra by sa istotne jednalo o horor, ,,Vlk" ním však nie je a nemožno ho označiť ani za triler, ale skôr za napínavý romantický film. Rovnako by ma zaujímalo, na čo sa to vlastne Nicholson a Spader menili? Vlkmi rozhodne neboli a ako vlkolaci by mali pôsobiť hroznejšie. Ku prospechu celku nie je, že sa príbeh priveľmi komplikuje a zamotáva, vedľajšia zápletka častokrát dostáva viac priestoru ako tá hlavná, čo sa podpisuje pod miestami nezáživný a horšie sledovateľný výsledok. Ako-tak nápomocnou je aspoň Morriconeho hudba dostávajúca rozprávanie do netradičných sfér. Ak by sa skúsený režisér neutápal v nejednoznačnosti, výsledkom by mohol byť netradičný filmový zážitok. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller s komorními hororovými prvky, výtečný rovněž po trikové stránce, s jednoduchým námětem, nekomplikovaným dějem, okořeněným navíc i milostnou zápletkou, ale jen s průměrným scénářem ..Přednosti filmu jsou ale jinde, a to především ve skvělých hereckých výkonech Jacka Nicholsona (převážně v první polovině filmu, a daří se mu více v civilnějších polobách než v honičkách a v závěrečném "vlčím" souboji), krásné Michelle Pfeifferové a slizkého padoucha Stewarta Swintona, kteří tento film pozvedli na lepší průměr..Kdyby tam nebyli, tak by to byl sotva průměrný film B-čkové produkce.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson opět trochu jinak, ale jako vždy skvělý. VLK vlastně není úplně typický horor, ale určité prvky tohoto žánru v sobě ukrývá. A stejně tak romantiky, mystiky a určité originality, to především. Podmanivá Morriconeho hudba dodává ten správný říz, Spader je slizký záporák a noční scény vypadají díky svícení fantasticky. Já na tento kousek nedám nikdy dopustit. Můžu tedy dát jiné hodnocení? Navíc, když ve filmu hraje můj mimořádně oblíbený herec? ()

Galerie (79)

Zajímavosti (19)

  • Scéna, ve které Willa (Jack Nicholson) kousne Vlk, se skutečně natáčela ve Vermontu. Dále se natáčelo ve státech New York a Kalifornie. (Varan)
  • Christopher Plummer (Raymond Alden) přiznal, že při natáčení se tak vžil do role, že při jedné scéně doopravdy udeřil Michelle Pfeiffer (Laura Alden) místo toho, aby to jen předstíral. (HappySmile)

Reklama

Reklama