Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (117)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výborný televízny seriál, ktorý je síce koprodukčný, ale ktorý si na základe Jakubiskovej réžie radi privlastňujeme. Dôkaz, že aj v 80tych rokoch sa dala na obrazovke vykúzliť tá pravá rozprávková kúzelná atmosféra. Ďalej doporučujem priaznivcom hororov štúdia Universal z 30tych a 40tych rokov, z ktorých Jakubisko zrejme dosť čerpal. Ako decko som bol paf z krásnej talianky Barbary De Rossi. A samozrejme z ústrednej piesne. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Excelentní. Ať je vám 11 nebo 40, je to jedno. Excelentní úvodní song (a to zrovna Darinku moc nemusím). A pro mě osobně je obzvláště excelentní dějová linie s Igorem a Elisabeth. Pokud jste objevili nadůžívání slova excelentní pak vězte, že je to z důvodu toho, že je tato série excelentní. Jak pro koho. Pochopitelně. ()

Reklama

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Nostalgie mého dětství spojená s původním slovenským dabingem. Později slyšeno s českým a už to nebylo ono, holt první dojem je nejsilnější a nejzarytější. Nutno zmínit výbornou hudbu bratří Angelisových, bohužel nebyla oficiálně vydána tak mám doma aspoň svoje ripované audioukázky, no prostě lepší Sobi20 v hrsti než babeta na střeše. Velmi se mi líbila mimojiné i postava vlkodlaka Talbota, některé scény s ním byly přímo hororové. A Barbara De Rossi zde byla okouzlující. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Samozrejme si pamatuju predevsim Barbaru De Rossi (bylo mi asi 15, kdyz jsem to videl prvne). Navic musim rict, ze ani noblesni Viveca Lindfors nebo zahadna Mercedes Sampietro neurazi...pane jo, to je casting. :-) To se Jakubiskovi podarilo....no a pak nezapomenutelny uvodni song... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný detský seriál od J.Jakubiska, ktorému svet zvláštnych a zaujímavých postavičiek vždy sedel.Film obsahuje množstvo pozoruhodných postáv, postavičiek a príbehov, ktoré Jakubisko dokázal pretaviť do výborne fungujúceho a jednoliateho celku.Každá postavička má svoj príbeh a všetci majú čosi spoločné.V dobe tv premiéry som mal asi asi 13-14 rokov, ale nehanbil som sa za to, že pozerám detský seriál. Pozerali a zamilovali si ho v tej dobe všetci. Jeden z mála detských seriálov, ktoré ani po rokoch nestratili nič zo svojej príťažlivosti. Dnes viem jeho kvality oceniť ešte viac. Niektorí spomínajú, že v českej TV to predabovali. To musela byť naozaj tragédia. Pokúšam sa predstaviť si to a mám z toho divné pocity. Neviem si to nejako vybaviť, ale výsledok by bol asi rovnako katastrofálny ako slovenský dabing ktoréhokoľvek českého kultového filmu. V rámci žánru detský seriál, plné hodnotenie 100%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Počas nakrúcania krátko po sebe zomreli rodičia desaťročnému hlavnému hrdinovi Martinovi Hrebeňovi (Max), a tak prebrala o neho starostlivosť najstaršia z jeho šiestich sestier. (Raccoon.city)
  • Pri natáčaní pádu Andreja Hryca (kováč) do vody na jazerách nad Grinavou sa v tej dobe skoro utopil neznámy chlapec. Ale vďaka potápačom, ktorý zabezpečovali štáb, sa chlapca podarilo zachrániť. (Raccoon.city)
  • Počas natáčania seriálu sa Andymu Hricovi (kováč) narodil syn. Herec urobil vo svojom dome párty so všetkými zahraničnými hercami a minul za ňu celý svoj honorár za účinkovanie v seriáli. Každý z hostí doniesol veľké balenie plienok Pampers, o ktorých u nás vtedy nebolo ani chyrovať. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama