Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (647)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

To je tak strašně krásný, dojemný a idylický. Prostě Amerika, tam je možný všecko. Proč jsme tohle nikdy nedělali na gymplu. Přesně tohle byl můj sen před nějakými osmi lety. Ale je to opravdu koukatelný, zapnul jsem to tak nějak skoro náhodou a vydržel se bavit až do konce. Příjemná oddychovka na nedělní odpoledne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

LET'S ROCK! Black si svoju postavu užíva a exceluje pri gitarových solách. Z jeho spevu cítiť, že sa v rockovej histórii vyzná. K tomu úžasný soundtrack, ktorý sa výhyba súčasnemu trendu - "Dajme šancu mladým"- a veľmi príjemná komédia, plná skvelých rockových peciek, ktorú ocenia hlavne rockový fandovia, je na svete. "Všetko bolo super, kým neprišla MTV, tá to všetko pokazila!". ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

V téhle dnes už klasické komedii si Jack Black svou roli maximálně užívá a není těžký si ji užívat s ním. Při jeho skotačení s děckama se divákovi může naskytnout i pohled do kouzla učitelské profese a hlavně je ve filmu zatraceně stylová rocková hudba. Na druhou stranu mě napodruhé překvapilo, že film není zase tak vtipný. Prostě v něm není zase tak moc dobrých vtipů. Příběh je hodně zručně napsaný a daří se tam efektivně zakomponovat spoustu postav (dospělých i dětských), ale bohužel jich je tolik, že nejen že nevyniknou, ale jsou také dost ploché. Celkově je ale School of Rock moc fajn feel-good film. (7/10) ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Toliko slibovaná podívaná se bohužel nekonala. Zas toliko vtipné to nebylo a na to abych byl dojat tím dětským duchem to příliš vařilo z různých klišé. Prvních 20 minut je naplněno skvělýma fórkama a Black ukazuje včem je konečně vtipný. Potom jakoby scénaristům došel dech a nasadili hodně smířlivý tón, která je Blackovi příliš těsný. Velká škoda, že neměli toliko odvahy jako scénáristé filmu Santa je úchyl. Nakonec se to vše přehoupne do rodinné komedie, kde ti zlí jsou nakonec napraveni a hrdinové opěvováni. Námět je rozhodně dobrý, škoda jen že padl do rukou bezradných scénaristů. Celkový dojem ještě zachraňuje Jack Black, který přeci jen předvádí svůj nadprůměr. Víc ale od toho nečekejte, nic víc tam totiž nenajdete. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Black si vystřihl úžasné, hravé sólo, které určité skupině lidí bezesporu učaruje... to co předvádí v téhle ujeté komedii se opravdu nedá označit jinak než herecký koncert - v tomhle kontextu to zároveň vyzní správně dvousmyslně... Jak mám rád rock, musím přiznat, že tenhle film stojí a padá s Jackovým výkonem (jinými slovy, kdyby hrál nadšeného, nezkrotného rockera někdo jiný-řekněme Vin Diesel, byla by z toho ubohost, nad kterou bychom si mohli tak maximálně odplivnout), v tomhle případě opravdu pevně stojí, co dím, skáče dva metry do vzduchu... Z Blackova výkonu a hereckého projevu je poznat, že to hrál jenom zčásti - i ve skutečnosti je oddaným rockerem a má vlastní skupinu. Nejspíš se nebudete smíchy válet po zemi, ale alespoň já se od začátku do konce minimálně usmíval... neurazí, pohladí - 80% /pro ty, kterým něco říkají skupiny AC/DC, Led Zeppelin, The Doors nebo Deep Purple jasná volba, vy se budete bavit královsky- 90%/ ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Všechny děti opravdu hrají na své nástroje a doprovodní zpěváci jsou skuteční vokalisté. I Jack Black (Dewey Finn) hrál ve filmu skutečně na kytaru (například, když učí písně "Smoke on the Water" nebo "Iron Man"), ale kytarová sóla nehrál. (don corleone)
  • Jack Black (Dewey Finn) se kvůli filmu musel naučit hrát na elektrickou kytaru. Ve své kapele Tenacious D hraje pouze na akustickou. (Wishkah)
  • Miranda Cosgrove (Summer Hathaway) vie spievať. Keď postava Jacka Blacka (Dewey Finn) hľadala záložných spevákov, herečka musela podstúpiť asi 45minútovú lekciu „zlého spevu“, aby zle zaspievala pieseň „Memory“. (Weezy22)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama