Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 81,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 131,1 mil. (NIRO)
  • Auto, ve kterém jezdí Dewey Finn (Jack Black), je Dodge Ram Van z roku 1986. (SONY_)
  • Jack Black (Dewey Finn) se v rámci jubilejního promítání filmu 10 let po jeho premiéře opět sešel s dětskými herci a zahrál s nimi naživo koncert před publikem. (HonzysKISS)
  • Jack Black (Dewey Finn) se kvůli filmu musel naučit hrát na elektrickou kytaru. Ve své kapele Tenacious D hraje pouze na akustickou. (Wishkah)
  • Film měl být původně muzikálem. (HellFire)
  • Všechny děti opravdu hrají na své nástroje a doprovodní zpěváci jsou skuteční vokalisté. I Jack Black (Dewey Finn) hrál ve filmu skutečně na kytaru (například, když učí písně "Smoke on the Water" nebo "Iron Man"), ale kytarová sóla nehrál. (don corleone)
  • Stará kapela Neda (Mike White) s názvem Maggotdeath je odkazem na známou metalovou legendu Megadeth. (don corleone)
  • Pro chytání Jacka Blacka (Dewey Finn) při skákání z pódia bylo pro jistotu použito několik najatých kaskadérů. (don corleone)
  • Miranda Cosgrove (Summer Hathaway) vie spievať. Keď postava Jacka Blacka (Dewey Finn) hľadala záložných spevákov, herečka musela podstúpiť asi 45minútovú lekciu „zlého spevu“, aby zle zaspievala pieseň „Memory“. (Weezy22)
  • V Španielsku daboval Jacka Blacka (Dewey Finn) spevák a herec Dani Martín. Martín nemal žiadne skúsenosti s dabingom, ale vybrali ho, pretože v čase filmu bola jeho rocková skupina „El Canto de Loco“ veľkým hitom v Španielsku. Tento dabing je považovaný za jeden z najhorších dabingov, aké sa kedy v Španielsku vyrobili, a to práve kvôli Martinovi. (Weezy22)
  • Nápad na film vznikol, keď sa scenárista Mike White nasťahoval do bytu vedľa Jacka Blacka (Dewey Finn). White často videl Blacka ako beží nahý po chodbách alebo si púšťa hudbu, ktorá vo filme zaznie, na plnú hlasitosť. (Weezy22)
  • Napriek nadšeniu počas záverečných titulkov sa nikomu z Nedových (Mike White) študentov nepodarilo zahrať C-akord. (Weezy22)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama