Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Tento film byl utrpením jen sledovat. Obvykle když jsem marod tak snesu i blbiny ,ale tohle nešlo, protože se mi nic nechce hledat .na kompu. Příliš nadhodnocený film tak pro malé děti . Rock i metal mám ráda ,ale tohle tomuto žánru dělá tak trochu ostudu. Prostě pro děti asi dobrý .

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Až teď jsem si všiml, že obsah tohoto filmu musel psát někdo, kdo film vůbec neviděl. Jaký bratr Matt? Co je to tam za blbosti?

Hoonza

Hoonza (hodnocení, recenze)

co to je za kravinu v zajímavostech: "Gitara na ktorú vo filme hrá Jack Black je replikou inštrumentu hlavného gitaristu AC/DC Angusa Younga."

 

kytara, na kterou hraje Jack Black je obyč. Gibson SG Standard a není to žádná replika Younga...

AngelusCZ

AngelusCZ (hodnocení, recenze)

tak sem si to koupil a uz se tesim jak se na to kouknu !!! cekam ze to bude neco ve stylu kralove rocku coz je vytecny film !

Predeko

Predeko (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších filmu Jacka Blacka tenhle film mám rád a libí se mi i dodnes je to správnej pošuk a ve filmu jen dokazuje lásku k muzice a když ho vyhodily na začátku filmu z kapely no a co tak si našel novou kapelu nebo spíš sestavil z řad dětí ze školy....at žije rock..

sektik

sektik (hodnocení, recenze)

Nějak mě ta genialita a ostrovtip tohoto filmu minuly. Jedna * jen za to, že jsem viděla i horší filmové počiny. PS: Rock mám ráda, ale tohle jde absolutně mimo!

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

Jack Black je prostě rocker tělem i duší a je to vidět. Musím se přiznat, že tenhle film už jsem viděl nespočetněkrát. Proto nemůžu hodnotit jinak než plným počtem.

Kuff0r

Kuff0r (hodnocení, recenze)

Poviem to takto :) takychto filmov som videl kopec ale .. je tu jedno ale ani jeden sa nezaoberal Rockovou hudbou , stale je v takychto filmoch trapny tanec,hip hop,rap a podobne kraviny ... toto sa fakt podarilo ako fanusik nemozem ist nizsie ako ***** :) Let`s rock !!!!

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

lepší film je Tenacious D, todle je moc klišoidní a málo akční.. ***

Kulíííšek

Kulíííšek (hodnocení, recenze)

Jako skalní fanoušek AC/DC jsem byl velmi mile překvapen cover verzí písně It's A Long Way To The Top (If You Wanna Rock'N'Roll), která zazní na úplném konci filmu. Jack Black jako stoupenec rockové hudby a potřebou jejího šíření je opravdu mužem na svém místě. don corleone: To není zpěvák AC/DC, ale sólový kytarista Angus Young. Ten na koncertech nosí onu pověstnou britskou letní školní uniformu, kterou má Jack Black na sobě na konci filmu na koncertě. A jen pro zajímavost, Angus Young měří 160cm a neváží ani 50 kilo, to jen pro srovnání Jacka a originálu.. ;o)

ElCon

ElCon (hodnocení, recenze)

Ano, napumpujte děcka rockem a metalem. Žádnej HOPYTYOHOP a RAP .. bez urážky jou jou jou :-)

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

Takových už tu bylo:-/

Ne, je to docela vtipné, Joan Cusack je velmi dobrá a prostředí pěkné. Ale rock mě nebaví a jednoduché komedie taky ne.

Kedar1

Kedar1 (hodnocení, recenze)

Výborný Jack Black, tohodle zapálenýho rockera by chtěla snad každá kapela :) Dost dobře fungují i dětští herci, správná atmosféra a dobrá hudba, film je fakt výborným zážitkem. Ani nevadí, že to je typicky hollywood o tom, jak to hloupý a neuznaný nandal celému světu...

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama