Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Superhviezdna dvojica v klišoidnom, ale pútavom príbehu. Na film som sa tešil už necelý rok pred premiérou a rozhodne ma nesklamal. Sklamali ma snáď len jeho tržby, ktoré som pri vtedajšej popularite obidvoch hercov nečakal. Vynikajúca akčná dráma. Pridať tam ešte viac tej akčnej šťavy a mali by sme 5 * trhák. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je to ľahko nadpriemerný, možno by to chcelo väčší spád a odstránenie niekoľkých hluchých miest. Možno preto sa z neho nestal hit, hoci mal dobré herecké obsadenie. Ale z priemeru ho vyzdvihuje okrem Harrisona Forda a Brada Pitta aj zakončenie, no uvidíte sami. Milujem všetky filmy s Bradom Pitton z 90.tych rokov. Rozhodne stojí za videnie, aspoň zo zvedavosti.. ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc dlouho jsem se na tohle chystal a vyhýbal se tomu zároveň. Snažil jsem se k filmu stavět bez předsudků, spíš vstřícně, protože jsem si říkal, že z triumvirátu Pakula, Ford, Pitt přeci nemůže vzejít nic až tak špatnýho, ale ono to bohužel špatné opravdu je: hereckými výkony počínaje, kdy jsem nevěřil Pittovi teroristu ani Herrisonovi poldu, přes scénář, který se strašně vleče, až po celkovou atmosféru, která funguje jen na začátku, ve scénách z Belfastu... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo na odvážný politický film s nečekaným obsazením (mladý Pitt jako terorista-noční můra milionu holčiček). Bohužel scénář je děsně blbý, režie rutinní a všední. No a herecké esa jaksi sami nevědí co mají hrát. Tichý nepřítel je film pro masové publikum, které má minimální znalosti o Severoirském problému (jenž sahá více jak století do minulosti). Film pro dětičky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

IRA filmaře láká. A Harrison Ford zase tuhle irskou teroristickou organizaci. Ve Vysoké hře patriotů se nejprve stal terčem její pomsty, o pět let později se s ní zapletl v poněkud rozpačitém a roztahaném kousku, ve kterém irský terorista připravuje v dočasném americkém exilu krvavou akci. Výsledek je málo komplexní a dynamický, scénář zřejmě přepisovaný, nepomůže mu ani Ford, ani Pitt, který se znovu nezdráhal pustit do kontroverzní role. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)

Reklama

Reklama