Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roku 1193 před naším letopočtem sjednotil mykénský král Agamemnón řecká království. Když však jeho bratr, spartský král Meneláos, oslavoval mír s trójskými princi Hektorem a Paridem, jeho krásná, mladá žena Helena a pohledný Paris se do sebe zamilovali. Když Hektor zjistí, že si bratr veze domů Helenu, která utekla od nenáviděného manžela, je mu jasné, že to znamená válku. Agamemnón využije situace a začne chystat tažení pod záminkou Meneláovy urážky. Nedbá varování svého rádce, že Trója nikdy nebyla dobyta a Hektor je velmi dobrý vojevůdce. Spoléhá na svou armádu a nezranitelného válečníka Achillea. Ten skutečně do boje vyrazí, přestože Agamemnóna nesnáší a jeho matka, bohyně Thetis, mu prorokuje, že pokud odjede bojovat proti Tróji, zemře. Trójané překvapivě v boji zvítězí, protože na straně Řeků nebojuje Achilleus, kterého král urazil, když mu sebral válečnou kořist v podobě krásné Hektorovy sestřenice. Vítězstvím opojení obránci města se přes varování Hektora rozhodnou pro další útok. Když v souboji s Achillem padne Hektor, slíbí bojovník trojskému králi Priamovi, že po dvanáct dnů, kdy budou probíhat smuteční slavnosti, Řekové město nenapadnou. O dva týdny později najdou Trójané řecký tábor prázdný. Jen na břehu stojí obrovská socha koně. Podle kněze je to dar. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 131)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na nejlepší film roku a to co sem viděl v kině byla totální blbost s obsazením, které nepředvedlo kromě Erica Bany, Brada Pitta a bohužel velmi málo viděného Seana Beana, vůbec NIC. Režie Wolfganga Petersena je strašná a kazí film, který nejen kvůli scénáři naprosto neosloví a její jedinou " výhodou " jsou bojové scény (krom souboje Achilles VS Hektor naprosto průměrné a občas nepřehledné). Nechápu jak tak zkušený režisér může udělat z jedné bitvy pomocí strašného střihu naprostou slátaninu. Koukám, že moje kritické hodnocení je asi nejmenší co tady kdo dal, ale prostě tento film na mě neudělal žádný dojem a dvě * jsou z milosti. Pro mě velké zklamání...PS:Homér se možná ještě tedka obrací v hrobě ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $133,378,256Tržby Celosvetovo $497,409,852Brad Pitt ako Achilles a Eric Bana ako Hector hrajú svoje hrdinské postavy bravúrne aj napriek tomu, že scenár ma svoje slabiny a ostatný známi herci hrajú len dosť priemerne, či dokonca úplne kazia dej ako Orlando Bloom otravne podávajúci svoju úlohu Parisa. Súboje sú vrcholom filmu, hlavne ten pred hradbami Tróje: Achilles vs Hector. /videl v kine 2x: 80%/ ()

Reklama

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 175 000 000 $ Otvárací Víkend: 46 865 412 $ (v 3 411 Kinách) Tržby USA: 133 378 256 $ Tržby ČR: 2 079 369 $ Tržby Celosvetovo: 497 409 852 $ Ja som spokojný,letný blockbuster ako vyšitý.Výprava pekná,herci výborný(Pitt,Bana),akčné scény veľkolepé,počítačové efekty na úrovni,súboj Hectora a Achilesa perfektný.Samozrejme má to aj negatíva,20 kg Bloom nesympatický až na kosť,hudba podpriemerná a historická autentickosť minimálna.Našťastie že pozitíva prevyšujú negatíva. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavé podání ( řekové jako záporáci , zaměření na charaktery postav a příčiny jejich jednání , takového Achilla jsem na konci skutečně nenáviděla ). Bohužel některým scénám jsem jen těžko mohla uvěřit ( předlouhé umírání , láska sestřenky k Achillovi ). Bylo to lepší , než jsem čekala , ale přesto mi těch 165 minut přišlo velmi velmi dlouhých a opravdu jsem se těšila na konec. Troja byla moc učesaná , plochá a bezvýrazná. Z herců vynikli Brad Pitt , Eric Bana a Peter O´Toole. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Válka kvůli ženě. Největší vojsko všech dob, proti nejlepšímu vojsku na východě. Tahle válka neupadne v zapomění, ani hrdinové, kteří v ní bojovali..... . Výrazná hudba, monstrózní kulisy, davové scény. Historický velkofilm, ze kterého na míle čiší, že je natočen pro kšeft. Mě to nevadí. Já se chci bavit. A o to tady asi jde. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (74)

  • Natáčení v číslech:
    - Maketu Tróji stavělo přes 700 dělníků a řemeslníků.
    - Řecké lodě stavělo 230 dělníků.
    - Přes 150 lidí z celého světa vyrábělo podle historických záznamů 8 000 kostýmů a brnění a 10 000 párů bot - trvalo jim to 4,5 měsíce.
    - Výcvik koní trval šest týdnů.
    - Dřevěný kůň byl pro vyroben z oceli a ze skla. Byl 11,5 metrů vysoký a vážil 11 tun.
    - Na spálení města bylo potřeba 25 000 litrů benzínu a 350 rozbušek.
    - Nejzásadnější bitva se natáčela čtyři týdny a zúčastnilo se jí přes 1250 komparzistů. Někteří z nich byli profesionální atleti nebo vojáci. (HappySmile)
  • Na Achillově (Brad Pitt) levé ruce je možné vidět jizvu po očkování. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

16.12.2013

Odešla jedna z velkých hereckých osobností. Legendární britský herec byl v pátek hospitalizován v londýnské nemocnici Wellington, kde v noci ze soboty na neděli vydechl naposledy. Dožil se 81 let,… (více)

Reklama

Reklama