Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer 1
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (216)

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První čtvrtina pátého dílu druhé série, ke které to celé směřuje, je excelentní a herecky svou intenzitou někde na úrovni Jokera od Heatha Ledgera, z Rue tam jde strach. Jinak několik silných emotivních momentů v průběhů obou sérií omotaných kolem Rue, bizarní vztahy ostatních a pokusy o invenci a la divadelní díl mě tolik nesebraly. Rozhodně ale seriál vybočující z šedého průměru. Update 09/2022: A Zendaya zaslouženě přinejmenším za epizodu S2E5 cenu Emmy včera proměnila :) Zaslouženě. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Od začátku se nelze zbavit dojmu, že Euforie tak trochu chce šokovat, ale citlivé a precizní zpracování jednotlivých příběhových linek a jejich barvitých charakterů se zasluhuje o to, že seriál nakonec působí velmi přirozeně a lidsky. Místy je to koncentrovaná deprese, místy špetka černého humoru a místy lekce do života. V konečném důsledku nejde o to, jestli je Euforie věrohodná a realistická, ale o to, že po jejím shlédnutí získá člověk lepší náhled na to, jak teenageři uvažují, jak se cítí a jak vnímají svět. Když vzpomenu třeba na kdysi uznávaný seriál o náctiletých, Skins, tak Euforie je rozhodně o krok dál. 9/10 ()

Reklama

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Kultové ambície, postavami a ich obsadením, vizuálom (tie kamerové orgie), surovým a naturálnym príbehom. Duchovne najlepší nástupca Skins, prístupom avšak dokonalo prispôsobený pre modernú cynickú internetovú dobu plnú duševnej nerovnováhy, neistoty, nerozvážnosti, osobných démonov, toxických vzťahov a neschopnosti čeliť problémom. Nečakal som, že sa ma to tak moc dotkne. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes poněkud rozpačitý závěr je pro mě Euforie v záplavě jiných, podobných seriálu jasným vítězem. Hlavní zásluhu na tom bezesporu mají Zendaya a pak Hunter Schafer, jejíchž herecký výkon a podivné přátelství, nebo možná vztah, to je asi to nejhlavnější co jsem si z těchto osmi dílů odnesl. Kromě faktu, že tátové a synáčci nejsou tím, čím se zdají být a drogy jsou svinstvo, samozřejmě. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Svižně až energicky natočený příběh jedné neukotvené teenagerky a jejích kamarádek, které jsou na tom podobně. Svět se mění a přitom zůstává stejný. Děláme blbosti, nevěříme si, pochybujeme o svém vzhledu, o svých vztazích, o sobě samých, hrajeme dospělé a přemoudřelé. To není nic nového. Akorát, když se to sdílí, zanechává to stopy, které na vás kdykoliv může kdokoliv vytáhnout. A to si pište, že to udělá! ___ Seriál je upřímný a vtipný. Herecky skvostný. Dohrávané představy přesně podtrhují myšlenkové pochody hlavních představitelek. Vyzdvihla bych výborně ztvárněnou atmosféru, ať už deprese nebo drogových tripů. ____ Jen doufám, že všichni současní teenageři nejsou tak sebedestruktivní, depresivní, rezignující na cokoliv a promiskuitní. Hlavně u těch holek v pubertě se mi nezdá, že by všechny tak šílely po každodenním sexu s každým, kdo jde kolem. SHRNUTÍ: Puberta je sviňa. ()

Galerie (346)

Zajímavosti (31)

  • Ide o vôbec prvú profesionálnu hereckú skúsenosť pre Hunter Schafer. Taktiež sa venuje profesionálnemu modelingu. (CroSsicek)
  • V auguste 2022 Barbie Ferreira oznámila, že sa nevráti v tretej sérii kvôli údajným nezhodám s tvorcom seriálu Samom Levinsonom so slovami: "Nechcem byť len tučná najlepšia kamarátka." (F2003F)

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama