Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

Georgei 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo v prvej sérii udržiaval režisér veľmi stabilne a s brutálnym nadhľadom dokonalú atmosféru, napätie, komickosť a absurdnosť, v sérii druhej, mám taký pocit, už trochu skĺzal k miernemu exhibicionizmu a onanii. Čo však nič nemení na skutočnosti, že tento seriál je jedna parádna úchylná nakladačka, von Trier je čistý chuj, a že je škoda, že neprišlo aj na tretiu sériu. Navyše, dánčina mi takto značne prirástla k srdcu a po pozretí som mal mimoriadne čudesné sny. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viac menej Trier pokračuje tam, kde skončil. Ešte trochu pritvrdil a zahráva sa viac s žánrami svojho seriálu, kde dáva prednosť raz jednému, raz druhému. Čakáme, ako sa seriál bude postupne zauzlovať a kam bude kráčať, aká bude jeho všeobjímajúca pointa. No a, ako už všetci vieme, mala nastať až niekedy v budúcej, nikdy nenatočenej sérii. Potom nastáva otázka, ako seriál brať, či ako televíznu zábavu, ktorou vďaka nedokončenosti nie je, alebo ako spoznávanie tvorby výrazného režiséra a jeho filmovej reči. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že to může být ještě šílenější, ale očividně může! Postavy jako bratříček, Aege, cholerický doktor "alternativní medicíny", Stig a jeho hovory s mísou, nebo spíše jejím obsahem, Bondo a jeho nádor, Moesgaard a jeho sbírka a jak se proměnil doktor Krogshøj... I přesto, je druhá série o něco slabší, máme tu sice zajímavý a šílený vývoj v postavách, máme tu stejnou výbornou úvodní sekvenci, zůstala i výborná kamera a filtry, stejně tak povedená hudba a nakonec samozřejmě bezchybná režie. Ale někde to skřípe, něco tu chybí, z mého pohledu je to atmosféra a jakési mystično první série. To je ovšem jen nepatrný mínus, dánská pakáž to opět zvládla a natočila geniální pokračování. Velké mínus je to, že poslední část je značně otevřená a třetí série velice chybí. Alespoň si můžeme spoustu otazníků domyslet sami, i když, vymyslí to někdo tak jako mozek Larse von Triera? Těžko. 85% ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mi přišla více humorná (bláznivá) a ještě více fantaskní. Je to nádhera sledovat ten posun. Samozřejmě vše ostatní zůstává. Skvělá kamera, ale větší použití barevných filtrů, stylová režie i herecké výkony. Místy je to totální ujetost, třeba když si vezmu nemocničního psychiatra a jeho léčebná, skupinová sezení nebo dialogy Stiga, které se přesunuly ze střechy budovy k toaletní míse. :D ()

rawen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, druhá série Království je možná ještě lepší než první, je pestřejší a o poznání méně děsivá - okamžiky jsou v ní přesto snad ještě silnější než v jedničce - scény s Bratříčkem jsou doslova neuvěřitelně sugestivní, skoro stejně zajímavé jsou ale i ostatní linie příběhu. Kdybych měl Riget popsat jedním slovem, vybral bych zřejmě slovo "bizarní" - ale jedno slovo v tomto případě opravdu nestačí - je to vtipné, geniální, poutavé, děsivé, pitoreskní, úchylné - je to prostě nejlepší evropský seriál, který jsem měl tu čest shlédnout. Škoda absence pokračování - 10/10 - celá série 10/10 PS: kde jinde najdete seriál, ve kterém děj průběžně glosují dva myči nádobí s downovým syndromem, švédský primář klečící nad záchodem, v němž pozoruje své výkaly a Lars von Trier v kvádru? ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama