Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

Freemind 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dávkovala podivnosti a morbidnosti vcelku střídmě, dvojka se ale utrhla z řetězu a přidala volume jak komediálním, tak hororovým prvkům. A díky Belzebubovi! Krásné rozvinutí komického dua paní Drusse a jejího nekňubovatého synka (tučňák, sušenky), mrazivá a smutná postava Bratříčka, Krogshøj okradený o duši (scéna s detektorem pohybu!!!). Prostě humor černý jako skandinávská noc, čistá a nefalšovaná dokonalost - tak, jak to mají mazlíčci rádi. Připojuji se k chóru ostatních zdejších plaček - dal bych cokoliv za třetí sérii. Třeba i ten největší a nejvzácnější sarkom na světě. ()

Folinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jízda první série pokračuje, ačkoliv měla jsem pocit, že už to nebylo tak napínavé. Mě osobně už některé věci začaly vadit (např. ti dva v kuchyni pořád dokola) - nedokážu pochopit, jak je možné, že se narodí takovej mutant a všichni v nemocnici ho chodí jenom pozdravit a tváří se, jakoby nic:))) Ale to, že neexistuje třetí série, tak to mě teda naštvali úplně!:) ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ešte o niečo viac choré pokračovanie Kráľovstva I. V nemocnici už zdá sa nie je žiaden zdravý človek z pohľadu personálu. K tomu sa pridá množstvo nechutností, občas zvrhlý humor a absurdita. Avšak Trier v pokračovaní pokrivkáva v budovaní atmosféry, ktorá zďaleka nie je taká hustá ako v predchádzajúcich dieloch. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že to může být ještě šílenější, ale očividně může! Postavy jako bratříček, Aege, cholerický doktor "alternativní medicíny", Stig a jeho hovory s mísou, nebo spíše jejím obsahem, Bondo a jeho nádor, Moesgaard a jeho sbírka a jak se proměnil doktor Krogshøj... I přesto, je druhá série o něco slabší, máme tu sice zajímavý a šílený vývoj v postavách, máme tu stejnou výbornou úvodní sekvenci, zůstala i výborná kamera a filtry, stejně tak povedená hudba a nakonec samozřejmě bezchybná režie. Ale někde to skřípe, něco tu chybí, z mého pohledu je to atmosféra a jakési mystično první série. To je ovšem jen nepatrný mínus, dánská pakáž to opět zvládla a natočila geniální pokračování. Velké mínus je to, že poslední část je značně otevřená a třetí série velice chybí. Alespoň si můžeme spoustu otazníků domyslet sami, i když, vymyslí to někdo tak jako mozek Larse von Triera? Těžko. 85% ()

Georgei 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo v prvej sérii udržiaval režisér veľmi stabilne a s brutálnym nadhľadom dokonalú atmosféru, napätie, komickosť a absurdnosť, v sérii druhej, mám taký pocit, už trochu skĺzal k miernemu exhibicionizmu a onanii. Čo však nič nemení na skutočnosti, že tento seriál je jedna parádna úchylná nakladačka, von Trier je čistý chuj, a že je škoda, že neprišlo aj na tretiu sériu. Navyše, dánčina mi takto značne prirástla k srdcu a po pozretí som mal mimoriadne čudesné sny. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama