Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotový kolotoč bizarností a morbídny humor na hranici únosnosti. Tak fungujúci, excelentný multižánrový projekt sa vidí iba málokedy, vlastne druhý taký asi ani neexistuje. Tomu poviem dokonalosť. K tomu koncu, áno, aj mne sa zdá, že je otvorený a veľa vecí ostalo nevysvetlených, ale pravdepodobne Trier plánoval aj trojku, len žiaľ predstaviteľ Helmera zomrel a bez neho by to už asi nebolo ono. Veľká škoda a veľká tragédia. Snímok odporúčam všetkými desiatimi. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada nabízí trošičku jiné zápletky, a to lepší. Atmosféra je poněkud hutnější, přibylo mysteriózních a znepokojujících scén a velmi úspěšně se zde vše mísí s příjemným humorem, který vůbec nekazí dojem. Velkým štěstím jsou tu dobří a zajímaví herci. Riget vyústilo ve více než originální počin tentokrát z Dánska a já jsem převelice smutná, že se třetí série nekoná. V posledním díle napětí akorát stoupá a graduje a k žalostnému překvapení zbyl po tomto seriálu jen dokořán otevřený konec, který bohužel asi už nikdy nepředvede svoje velkolepé finále. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lars von Trier se svým Královstvím způsobil, že jsem se po dlouhé době nejenže pustil do sledování seriálu na pokračování, ale dokonce ho úspěšně dokoukal až do konce! Přestože jsem skoro vždy více preferoval žánrovou čistotu a také navzdory poněkud slabšímu 3. dílu se stala pro mě tahle multižánrová procházka ojedinělým zážitkem, protože takové panoptikum originálně bizarních postav (které tu v druhé sérii skvěle doplnil ojedinělý, tragikomický „Bratříček“) na pomezi komedie, dramatu a horroru se vidí opravdu jen svátečně. Mám pocit, že nevyzpytatelnému von Trierovi nejvíc sluší, když má vedle sebe rovněž výrazného spoluscenáristu, který Trierovy mnohdy šílené nápady dokáže korigovat a pečlivě dohlíží nad dramaturgií celku. Dokonce jsem postupně vzal na milost i mnou dříve nenáviděné filozofující duo postižených, u nějž mi v této sérii konečně došlo, v jaké že to místnosti se nacházejí (a že to není žádné laboratorium, ale místnost se skladem a hlavně myčkou nádobí a že ti dva zde mohou představovat něco jako dvě od zbytku světa izolované „pavlačové drbny“). A přestože původně zamýšlená další série už tenkrát nevznikla, musím ocenit, že alespoň některé zásadní linky se ve finální epizodě dočkaly pořádného uzavření či vyvrcholení, a že zakončení celé té absurdní podívané mělo v nejeden moment ty správné a (ne)očekavané grády – obzvláště když se na různých frontách nemocnice začalo stále více zpívat a to i během závěrečných titulků s našim velkým průvodcem! Druhou sérii opět vidím na 75% a jelikož se píše rok 2022, začínám být zvědav i nad aktuálně dokončovanou třetí sérii... snad i s takovým odstupem času bude nové von Trierovo Království za něco stát. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....NA JINAK PEVNÉ MODERNÍ BUDOVĚ SE VŠAK ZAČÍNAJÍ OBJEVOVAT ZNÁMKY ÚNAVY... ŽÁDNÁ Z ŽIVÝCH BYTOSTÍ O TOM ZATÍM NEVÍ, ALE BRÁNA DO KRÁLOVSTVÍ SE ZAČÍNÁ ZNOVU OTEVÍRAT!...... /// Nejsem si jistej, co všechno bylo a nebylo myšleno vážně. Všechno se rozpadá, nikdo si toho nevšímá, přicházejí morbidity a neortodoxní filmařské představy, které znechutí hodně lidí. Všechno nabírá šílený směr, nikomu nic nepřipadá divný, jen Stig furt pičuje na Dány. Ovšem kolísavost zajímavosti děje nemůže vynahradit ani fakt, že v celý nemocnici má nejvíc rozumu zrůda, která se nedávno narodila a domů jde někdo (konečně) až v posledním díle - aspoň to teda tvrdí (ale je to retard). Nevadí? Ani to, že ZLÝ SE BUDOU SMÁT A DOBŘÍ PLAKAT? Já vím....Lars von Trier. Takže: POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ viz DOVĚTEK... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na slovo BELZEBUB odpovídám GRAND DUC (a taky Lucifer, Empereur, Satanachia...). 2.) Jsem Švéd s velmi vyvinutým smysl pro nenávist (Dánska). 3.) Chtěl bych ze svýho šéfa udělat zombíka po haiťansku. 4.) Neplave mi to. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi celkem líbila, druhá mi ale přijde o dost slabší. Sice to konečně má ujasněný styl a je to hlavně komedie, ale kromě jednoho skvělého dílu ne zrovna funkční. Navíc mám pocit, že ani sám Trier žádnou druhou sérii neplánoval a tak ani moc netuší, kam by ji vedl, takže jenom vrší jednu bizarní situaci za druhou a přitom všechny přicházejí až moc nahodile a některé ani nekorespondují s charakterem postav, které se v nich ocitají. A jenom nihilistický zombie Krogshoj (to byl geniální nápad, to musím uznat), věčně pátrající paní Drusse se synem a Bratříček, na kterého nejen kvůli jeho vzhledu nelze nikdy zapomenout, to nevytáhnou a všechno nezachrání. Zvlášť, když celkovou atmosféru výrazně kazí dogmatická kamera a prázdné mysteriózní náznaky, které děj za celé čtyři hodinu a něco trvající díly posunou jen o jednu jedinou věc. Škoda, našlápnuto ten seriál měl skvěle, ale tady už mě to moc nebralo. 3* ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama