Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (233)

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahově je to, prvoplánově vymyšlená, naprostá blbost, ale bereme-li v potaz, že je to určeno dětem, tak je to naprosto v pořádku. Kdyby se dnes někdo rozhodl točit tento typicky macourkovský scénář, vznikla by z toho neskutečná a nekoukatelná blbost. Za prvé se změnila doba, děti chtějí něco akčnějšího a hlavně asi i zahraničního, a za druhé celý tento seriál stojí na výkonech hereckých es normalizačního období. Zejména herectví Petra Nárožného, hrajícího skoro jako vždy přitroublého rapla, je nezapomenutelné. Stále nadprůměrná dobová zábava pro děti i dospělé, baví i dnes. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl přidělený 4*. Když jsem tak náhodně na seriál naklikl a viděl u něj to svý hodnocení, musím se opravit. Sakra, když bych nedal 5* Čestmírovi, tak čemu? V jistým věku nejspíš každej z nás strašlivě záviděl rodince ten "letní" byt v parku na stromech. Před pubertou jsem měl sen, že si s kamarády na stromech musíme docela určitě postavit nějaký domečky/budky...mezi nima lávky z provazů a prkýnek.... jéje... Chci kytku, která ze mě udělá zase toho kluka, kterýmu je 10let. ()

Reklama

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Je toho namícháno vskutku hodně! Ke konci už šílenství slušně graduje, když se byldlí za socialismu na stromě v parku. Exportně koprodukční peníze jsou vskutku vidět... :) Čmuchající pan Filipovský je taky drsný! Opět nádherně šílená role pana Nárožného, včetně jeho "syna"! Kytky jsem samozřejmě záviděl a zdálo se mi o nich po nocích! :) Jen pro náročného diváka, který může crazy styl páně Vorlíčka! A to, že nakonec pan Sovák... ale to až v seriálu! ;-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jo, mít tak dneska Václava Vorlíčka a Miloše Macourka. Kde bychom v současnosti mohli být, kdybychom měli někoho, kdo by se nebál sci-fi a fantasy? Dnes se takové žánry u nás nedělají nebo sporadicky. Přitom nutno říct, že Létající Čestmír je v první řadě vynikající komedie, ve které excelují Vladimír Menšík, Petr Nárožný a Iva Janžurová. Jinak je to ale zajímavý nápad, kámen bůhví odkud, květiny s vůní schopností. Ti dva hned několikrát dokázali vymyslet něco originálního. Začali Arabelou, po Čestmírovi přišel Křeček v noční košili, M. M. si střihl ještě Bambinot. Pravdou je, že tohle byl poslední seriál těch dvou, který byl tak dobrý ačkoli nápady sršeli dál. ()

Mahalo 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu jsem vyrůstal, bohužel však moje hlava nějak nezaznamenala zábavu a spíše jsem se u seriálu nudil, ze začátku jsem se smál, pak méně,méně a méně, a pak už jenom koukal na videu kdy to skončí, občas tam něco bylo vtipné a dávalo to občas smysl, ale bylo tam toho více nudného a nemělo to jiskru, když jsem slyšel písničku "Létající Čestmír" tak jsem měl chuť skočit z okna. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (16)

  • Antonín Kala (Oskar Blecha) prišiel na konkurz vďaka hercovi Ottovi Šimánkovi, ktorý naňho upozornil aj režiséra Vorlíčka. (Raccoon.city)
  • Městečko v seriálu se jmenovalo Motýlkovice. (M.B)

Reklama

Reklama