Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Značně zapeklité sci-fi příběhy patří vůbec k tomu nejoblíbenějšímu, co mi filmy můžou nabídnout. Musí se ovšem povést a to se o tomto kousku zase tak moc říct nedá. Paycheck má vcelku zajímavou a lákavou strukturu, hlavní hrdina pořádně neví, která bije a vše je postupně odhalováno. Film působí zajímavě, bohužel v celkovém vyznění to prostě není ono. Není to prostě tak dobře zpracovaný, aby to člověka semlelo, jako jiné, povedenější akční scifárny. Z mého pohledu se jedná pouze o průměrné sci-fi se solidním příběhem, který bohužel není takový, aby dokázal diváka více vtáhnout do děje. Já musím k mínusům navíc zařadit ještě herecké obsazení, protože jak Ben, tak Uma nejsou zrovna mými oblíbenci, spíše naopak. 60% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Film s úchvatným dějem a myšlenkou. Samozřejmě nechybí klasický klaďas, který chce zachránit svět (Ben Affleck), holka, která ho miluje (Uma Thurman) a záporák, který pro prachy klidně svět zníčí (Aaron Eckhart). Pro mě je to nadprůměr, ale scény, v kterých počitačový expert Jennings předvadí výkony, za které by nemusel stydět ani Rambo, jsou už trošku moc. Ten konec se mi však hodně líbil. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že co do kvality zpracování (režie, kamera) se filmu nedá upřít nic. Ale děj příliš pokulhává. Prostě a jednoduše honění se (už po x-té) za významem předmětu, který odkazuje na cosi v budoucnosti / minulosti ... je jako kolovrátek. Nehledě na to, že tyto hříčky s časem jsou typickým atributem Dickovského světa a jeho filmových adaptaci, byly už zpracovány mnohem lépe. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

V návalu sebemrskačství jsem sáhla po filmu s Affleckem, kterého ne že nesnáším, ale nepovažuji ho za talentovaného herce a nechápu jeho hnízdění na hvězdném hollywoodském Olympu. Ne, omluva se nekonala, Ben mě nepřesvědčil, opět použil jen několik málo svých naučených výrazů, které střídá stále dokola (údiv s otevřenou pusou, údiv se zavřenou pusou a zamračeným čelem, atd.) . Ale film jako takový mě drapl - i přes spoustu nesrovnalostí, ale je to sci-fi, takže to se dá prominout, když má film takový odpich. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Obrovskou výhodou Výplaty je, že John Woo umí točit akční filmy. Její obrovskou nevýhodou je, že není čistě akční film, ale poslepovaný pokus o "chytré" sci-fi drama s hrou na "co bude v budoucnosti". Pokud si tedy z pomyslné účtenky Johna Woo odečtu výborně provedené akční scény, pár hezkých ohníčků a nápaditých choreografií, šklebí se na mě scénář děravý jako ementál, který si s logikou užil leda v hodinovém hotelu. Když na obrazovce má co explodovat, co uhánět, co svítit jako silvesrovská rachejtle, je Výplata velice zábavná. Jenže ono se v tom filmu bohužel i mluví a odvíjí se děj, který není ani náhodou komplexní, ani náhodou překvapivý a ani náhodou domyšlený. Navíc jeho větší část vleče do finále nevýrazný fešák Affleck, jehož inženýr Jennings si může o charismatu a šťávě takového Johna Andertona leda nechat zdát. Příběhem se plouží nepřesvědčivě, ve vyhrocených scénách působí vyloženě škrobeně... V podstatě jsem tedy zapomněl, že Výplata chtěla pracovat s napínavým thrillerem, protože struna rychle praskne a zbyde celkem slušná akční hoblovačka woovských kvalit. Nechybí bílá holubice. Chybí jen holubičí lehkost. 50% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Scénář filmu prošel i rukama českého režiséra Jana Svěráka, který o něm chvíli uvažoval, ale nakonec jej odmítl: "Měl výborný začátek, ale ten konec byl tak blbě americkej... když má příběh zajímavý jen začátek, tak to je konec." (NIRO)
  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě ve Vancouveru na místech Burrard SkyTrain Station, The Waterfall Building, University of British Columbia, Vancouver Technical Secondary School a ve Vancouver Film Studios. Dále se pak točilo ve Winnipegu v Manitobě. Natáčelo se od 3. dubna do 16. července 2003. (noelcoward73)

Reklama

Reklama