Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka přivedená téměř k dokonalosti. Setkání dvou legend na bitevním poli, kde všude kolem pobíhají vystrašený teenagerové, teče spoustu krve a Freddy neskutečně hlásí. V podstatě akční film s nádechem hororu, s velikym množstvim lekaček - takže volume doprava! - a komedie. Jason je řezník a když je na scéně, tak to jsou jatka. A když si to na konci ti dva rozdaj, tak to je doslova epický. A taky musim pochválit skvělý efekty. Jinak tady jde kritika stranou - popkorn, pivko a jedem. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Občas až překvapivě zábavný horrorový crossover spolehlivě kazí přemíra politické korektnosti. Protikuřácká agitka je divákovi naservírována hned na začátku, a v souladu s dobovou antipedofilní hysterií dojde i na překrucování historie Freddyho zločineckých aktivit. Škoda! Nebýt těchto trapných skvrn, možná bych i chválil, neb Freddy je tu vskutku ve formě již dávno nevídané. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že tenhle film vyvolá asi podobný poprask, jako to bylo u AvP. Dvě legendární postavy se spojili v jednom filmu. A jak to dopadlo? Aspoň pro mě brutální masakr s hektolitry krví, upadlými hlavami bez těl, upadlými těly bez hlav, tvrdou muzikou a bezmyšlenkovitým nářezem, který mohl každý čekat ať už od názvu nebo jména režiséra. Ve snech je vidět mysteriózní složka filmu a "realita" filmu je slušně odkrouhnutá. Jediná výtka je, že je to horor, což nikdo nemůže brát vážně, protože bát se skutečně nebudete, ovšem je tu jedna funkce, bez které se neobejde žádný film a to, dodívat se do konce. Tento snímek prostě nestihl být nudný a nasadil doslova vyvražďovací rychlost už od počátku. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech jen další zcela průměrný slasher, tentokrát ovšem s naprosto strhující finální půlhodinkou. Kvalitativně tudíž značně nevyrovnané (po slibném prologu dlouho, dlouho nic a pak bomba). Škoda, že si to Freddy s Jasonem nerozdávali od samého začátku, pak by to byla pravděpodobně absolutní lahůdka za plný počet. Takhle jen za silných 70 %. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

V žádném případě se to nedá brát jako horor (i když, několik náznaků hororové atmosféry tu je), ale hlavně je to komedie a to celkem slušná. Většina lidí to koupí celkem směšně, souboje Jasona a Freddyho jsou udělané celkem dobře, ale tak, že se tomu nejde negebit (což asi bylo myšleno). Prostě dobrá komedie. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Světová premiéra proběhla v USA 13. srpna 2003. Ne v pátek 13., ale ve středu. (Stocki)
  • Hneď počas prvého víkendu zarobili Freddy a Jason vo svojom prvom spoločnom filme skoro 36 a pol milióna dolárov, pričom tento zárobok je vyšší ako celkové severoamerické zisky ich posledných samostatných výstupov na filmových plátnach. (2-Xtreme)
  • Jednalo se o první film s Freddym Kruegerem (Robert Englund), který se nenatáčel v USA. Filmaři tak museli najít dům, který by se co nejvíce podobal známému domu na Elm Street z předchozích dílů. (Holina)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama