Reklama

Reklama

S nasazením života

  • USA In the Line of Fire (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajní agenti chrání amerického prezidenta před nebezpečným psychopatem... Americký thriller S nasazením života (1993) čerpá z jednoho z největších amerických traumat, vraždy prezidenta Kennedyho. Hlavní hrdina snímku, stárnoucí agent Frank Horrigan, je i po třiceti letech pronásledován výčitkami, že tenkrát v Dallasu nesplnil svůj úkol. Když se znenadání objeví vyhrožující psychopat, který chce zlikvidovat prezidenta těsně před volbami, Frank je odhodlán udělat všechno, aby se situace neopakovala… Německý režisér Wolfgang Petersen se v zahraničí prosadil realistickým válečným dramatem Ponorka (1981), které slavilo úspěch u diváků i u kritiky a zajistilo mu angažmá v Hollywoodu. Pověst komerčně zdatného tvůrce potvrdil právě svým filmem S nasazením života a později takovými hity jako Smrtící epidemie, Air Force One nebo Dokonalá bouře. Thriller S nasazením života je především strhujícím soubojem dvou silných osobností, traumatizovaného agenta (Clint Eastwood) a vynalézavého psychopata, který se před ničím nehodlá zastavit (pozoruhodná herecká kreace Johna Malkoviche). Mezi oběma muži se vytvoří zvláštní pouto, které může přerušit jedině smrt, jednoho z nich či prezidentova. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (276)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kristepane, kde toto vzalo skoro 80%, to mně teda není jasný. Lacinej prezidentsko assassinskej příběh bych ještě pobral, což o to, ale debilita scénáře je zde enormní, takže ani trojička Eastwood, Malkovich, Russo s tím nemůžou nic udělat. Mluvím o idiotském nastiňování Fankova (Clint) přílišného stáří pro výkon služby, desetkráté potkání se v vrahem na 10 metrů, love story, smrt parťáka. Dámy a pánové, tohle je pomalu béčkovej klišoidní brak, nikolivěk našlapanej, inteligentní thriller/krimi. Vyloženě zklamání. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještě jednou mi řeknete Harry a půjdete zatýkat padělatele na Aljašku." Souboj Horrigana s Learym mám rád. Jen si nejsem jistej tím, kdo z nich je dobrej, kdo špatnej anebo jestli náhodou nejsou oba dobří. Já totiž nevidím smysl v nasazování života za jakýhokoli prezidenta, protože v případě zásahu bude obratem nahrazen jinou loutkou. Nicméně rozumím pojmu profesionální čest a proto jsem s Horriganem již několikrát funěl při běhu vedle prezidentský limuzíny a vždycky mě to bavilo. Ale když jsem viděl, co všechno si musí agenti odložit před sexem, tak jsem se musel rozhodnout, mám-li chránit prezidenta nebo mít sex. Nebudu chránit prezidenta. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj opakované zhliadnutie ma utvrdilo v tom, že ide o veľmi priemerný film, ktorého ústrednou postavou je neuveriteľne dýchavičný, upotený a usoplený Clint Eastwood a jeho protihráčom výborný John Malkovich, doplácajúci na ťažko uveriteľné scenáristické excesy. Rene Russo je štandardne príťažlivá, na film sa štandardne dobre pozerá, štandardne skončí ... a nič. Vôbec to nie je zlý film, ale keby nebol, nič svetoborné by sa nestalo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Na co máte tu zbraň, pane? - Chci s ní zabít amerického prezidenta. - Proč byste to dělal?! - Proč tys zabil tu kachnu, kreténe?! Vládou zrazený psychopat a bývalý člen CIA John Malkovich, se snaží zabít prezidenta USA. V cestě mu však stojí stárnoucí agent tajné služby, Clint Eastwood. Mezi lovcem a ochráncem práva je však zvláštní pouto a jejich vzájemné telefonáty správně okořeňují tento snímek. Malkovichův agresivní Mitch, je pro mě jedním z největších filmových záporáků všech dob. Jeho perfektní dikce, pohledy i třeba krátké protáhnutí či zvednuté obočí, zde působí tak děsivě. A kdo jiný by se měl pověsit takovému muži na kobylku, než starý známý Clint Eastwood - hvězda akčních filmů a stvořitel tvrdých policistů? Zde je skutečným hrdinou a střihne si dokonce i svou oblíbenou jazzovou etudu na klavír. Fantastický film s neutuchajícím tempem a napětím, který patří k mým nejoblíbenějším. A ještě jednou - John Malkovich je skvělým kořením tohoto filmu, stejně jako úderná Morriconeho hudba. Filmová fantazie. Máš strach, vrhnout se do dráhy střely? - O tom budu přemýšlet, až ti budu chcát na hrob! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem vydržel suchopárné knižní zpracování, ale vysílání v televizi film naprosto zdecimovalo. Věřte, že s reklamou a idiotským dabingem tenhle příběh hodně ztrácí. Klasické to úskalí. S nasazením života jsem tehdy viděl v kině a to mi stačilo, abych tomu dal dnes pět hvězd. Z dnešního pohledu se film jeví, jako klasický old school thriller ukazující, jak to tehdy bylo relativně snadné zaútočit na prezidentskou hlavičku. Viděli jsme Clinta Eastwooda v naprosto uvěřitelné charakterní roli. Stejně tak John Malkovich. Role s mnoha převleky mu umožnila ukázat, jaký je to panečku skvělý herec. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (22)

  • Horrigana měl hrát Robert Redford, Sean Connery či Val Kilmer. (Kulmon)
  • Ve scéně, kdy Leary zavraždí bankovní úřednici, chtěl Malkovich zabít i psa, ale režisér Petersen si myslel, že by to bylo příliš. (Kulmon)
  • Práva na scénář stála 1 milion dolarů (Kulmon)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama