Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poprvé se virus objevil v roce 1967 v žoldáckém táboře kdesi v Zaire. Americká vláda tam svrhla bombu, která ho v jediném okamžiku vymazala z povrchu země. Znovu se virus objeví o třicet let později. Do Zaire odlétá bakteriologický tým americké armády, vedený plukovníkem Samem Danielsem. Jeho varování o závažnosti choroby, která se přenáší dotykem a má velmi rychlý průběh a stoprocentní úmrtnost, nikdo z nadřízených nevěnuje pozornost. Generál McClintock chce celou záležitost ututlat a zbavit se Sama, jehož muži mezitím zjistili, že mají co do činění se supernebezpečným virem. Nazvou ho Motaba, aniž by tušili, že ho generálové už čtvrt století mají v archívu bakteriologických zbraní. Do tuhého začne jít v okamžiku, kdy pašeráci zvířat propašují do USA opičku, která je přenašečem viru Motaba. Objevují se první nemocní. V Bostonu epidemiologové podnikají přísná opatření a podaří se jim zabránit šíření nákazy. Zcela opačná situace je v malém městě Cedar Creek, kam se Sam se svými muži vydává navzdory příkazu generála Forda, aby se do případu nepletl. Nákaza se děsivě šíří a generál McClintock nechá městečko neprodyšně uzavřít a prosadí v bezpečnostní radě radikální řešení. Chce zlikvidovat Cedar Creek stejně jako kdysi tábor žoldáků. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (397)

predators 

všechny recenze uživatele

Nevidět Andromedu, asi bych těch pět dal. Ikdyž chápu, že v tomto případě se jedná o hodně staršího bratříčka, tak obsahuje pár hluchých míst. Né, že bych se vyloženě nudil, ale Zabij Virus junior je prostě lepší. Ale za vidění jistě stojí, už jen díky vynikajícímu hereckému obsazení a vrtulníkovým honičkám:-) 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spickova zanrovka svojej doby. Ako maly som tento film videl velakrat, ale dnes mi uz pripadal trochu zastaraly. Nie po technickej stranke. Ta je stale v poriadku ale pripadalo mi to trochu naivne a nedostatocne nekompromisne a drsne. Hlavne prva tretina sa trochu vliekla. Potom sa to konecne rozbehne a uz je to celkom slusna jazda. Velkym plusom su postavy, ktore su superhviezdne obsadene spickovymi charakternymi hercami. Sice sa nikto z nich vo svojej ulohe nepretrhne, ale v ramci zanru odvedu, co je treba. Hoffman je vtipny hrdina, Russo sympatacka, Sutherland riadny zmrd a Spaceyho mi bolo vzdy luto. Dockame sa aj peknej nahanacky s realnymi vrtuľnikmi. Tá ma paradoxne na tomto filme vzdy bavila najviac a aj v dnesnych casoch digivrtulnikov pôsobi osviezujuco. Pôsobivo vyzera aj ta originalna bomba, ktora po vybuchu do seba vsetko vcucne. Myslim, ze som ju v ziadnom inom filme nevidel. Nakoniec pochvalim pôvodny dabing s Postraneckym. Nechapem preco vsetky Hoffmanove filmy predabovavaju s Pragerom. 8/10. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celej film sice jede v predvidatelnejch kolejich, kdy tu mame zlou vladu vse tajici, hrdinu, kterymu nejdriv nikdo neveri, nejakou tu rodinnou situaci atd., ale Petersen je dobrej reziser, takze celej film natocil docela napinave a pri tom neni nouze sem tam o nejaky to odlehceni nebo hlasku. Navic se tu sesla paradni sestava hercu v cele s Hoffmanem a Spaceym. Ty dve hodiny proste dobre utecou, zabavna, napinava, misty docela drsna a celkem realisticka podivana s perfektnim valecnym uvodem. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Je otázka, jak realistický děj, tento katastrofický film ve skutečnosti má, nicméně si mě jako diváka udržel napjatého až do závěrečných titulků. Souboj epidemiologů nejenom proti zákeřnému viru, ale zejména proti soupeřům z vlastních řad. Armáda, intriky a snaha o zakrytí vlastnich pochybení to je sice oblíbená dějová šablona mnoha podobně laděných filmů, přesto se mu ale daří, hlavně díky hvězdnému obsazení udělat z filmu poutavou a hlavně napínavou podívanou. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tohle býval můj velmi oblíbený film. Virový detektivní akčňák, který sice lehce zakolísá u závěrečné scénky v helikoptéře, ale sakra - Hoffman by dokázal překecat kde koho, o tom žádná. U tohohle filmu nejvíc oceňuju, že ač se nejedná zrovna o psychologické drama, tak herci k tomu přistoupili velmi zodpovědně a je tu plno opravdu hodně dobrých hereckých výkonů: Russo, Freeman, zloun Sutherland, vynikající Cuba Gooding v roli zelenáče, skvělý Kevin Spacey a v první řadě boží Hoffman, kterýmu i při tom jeho vzrůstu toho vojáka prostě věříte. Tomu, že vláda by se takhle chovala při propuknutí něčeho tak agresivního, tomu bych snad taky věřila. Záběry z afrických vesnic jsou vyloženě děsivé, choroba samotná je taky pěkný humus. A od začátku do konce to má spád a napětí, žádné hluché místo, pořád se něco děje, akce a zoufalství se stupňuje a konec... ten je takový tradiční, no. Za mě i po těch letech pořád hodně dobrá zábava. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (26)

  • Vrtuľník, ktorý Daniels a Salt ukradnú (Hughes OH-6 Cayuse) má dolet len 267 míľ (430 km). Vo filme spomenutý údaj o dolete 400 míľ je nepravdivý. (FesterNZ)
  • V zaujímavostiach o filme sa dočítate, že si vo filme zahrala aj predstaviteľka opice Marcel zo seriálu Priatelia. Aj keď Marcela hrali dve samičky, zaujímavosťou a chybou v tomto filme je, že predstaviteľom Marcela bola opička Kapucín (Malpa Kapucínska). Vzhľadom na to, že opička má biele ochlpenie tváre, je to Panamský kapucín (Cebus imitator). Ten sa ale v Afrike nevyskytuje. Pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky, čiže nemohla byť nosičom vírusu pochádzajúcim z Afriky. (shuster)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama